What if... (Què passaria si...)?

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Ryuichi
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Hai, hai, hai
Entrades: 14
Membre des de: 06 set. 2021, 23:46
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 14 cops
Gràcies rebudes: 21 cops

What if...? (Què passaria si...?)


Imatge

Any: estrena 11/08/2021
Gènere: Ciència Ficció, Superherois, Animació
Plataforma: Disney+
Número de capítols: 10
Duració: 20 - 40 minuts

Sinopsi


Després de la creació del multivers al final de la primera temporada de la sèrie Loki, Què passaria si...? explora les diverses línies de temps alternatives del multivers on transcorren els principals moments de les pel·lícules del UCM de manera diferent. La sèrie és vista i narrada segons el punt de vista del Uatu el Vigil·lant.



Opinió personal


El final de Loki va ser controvertit. Va agradar a molts i va deixar força freds a uns altres. Però va assentar les bases del multivers i és innegable que What If...? comença a explorar aquest terreny pantanós d'una manera ben original.

Cada capítol és una historieta que fa una reinterpretació de les pel·lícules originals de Marvel que tots coneixem mitjançant una animació d'allò més ben acabada i presentada, tant que no costa gens identificar els personatges. A més, l'ús de les seves veus originals en la majoria de casos dona una empenta molt necessària a la immersió, estant molt acostumats al live-action al MCU.

Nosaltres, amb més afinitat per l'anime, potser tenim més facilitat per connectar amb els personatges i ignorar el fet que hagin decidit fer aquesta sèrie en animació, però m'he trobat gent qui no vol veure-la precissament per això. És veritat que potser l'epicitat de reinterpretar les pel·lícules amb els actors originals hauria estat superior i hauríem gaudit d'escenes molt memorables i mel·lancòliques, però hem de ser realistes: els actors han envellit i representar els seus papers originals de fa 10 anys tampoc hauria estat una experiència tan immersiva, així que l'animació és un bon pla.

El primer episodi arrenca amb un canvi d'heroi: la Capitana Britania com a substituta del Capità Amèrica. Al final acaba sent una reivindicació feminista molt encertada on l'heroïna és una dona, i explora el món de les dones de l'època tal com va fer la sèrie de la mateixa agent Carter, una sèrie que, si bé ja no gaudeix del vistiplau del director de Marvel per formar part del MCU, decisió poc encertada al meu parer (igual que amb Agents of SHIELD), va fer molt bona feina representant la lluita de les dones d'aquella època tumultuosa.

La resta d'episodis continuen explorant escenaris similars. La veritat és que el multivers dona peu a milions de reinterpretacions de les històries i, en el meu humil punt de vista, les històries potser no són tan originals com podria pensar. O, rectifico, les històries que han escollit representar potser no són les que hauria escollit jo. Malgrat això la capacitat de story-telling i immersió és prou bona, malgrat que, de moment, les històries no connecten entre sí i tenen molt poc temps per explicar-les.

I can only dream of els personatges que es presenten a tornar live-action en un futur. Com m'agradaria tornar a veure la Hayley Atwell en primera línia! A més, com a fan d'agents of SHIELD, tornar a escoltar la veu del Coulson em va donar vida. Tant de bo dediquessin un episodi a explorar una side-story d'agents of SHIELD per tal d'introduir-ne els personatges al MCU! Necessitem que torni la Quake i Fitz-Simmons!
Respon