Confondre la icona

Respon
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 407
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 167 cops
Gràcies rebudes: 246 cops

Hola a tothom, vinc a obrir un tema bastant xorra però que penso que pot ser interessant comentar-lo entre nosaltres.

En un món canviant on hi viuen varies generacions cadascuna d'aquestes generacions haurà viscut una vida molt diferent, haurà crescut diferent i en conseqüència tindrà una percepció diferent del món que l'envolta. Paral·lelament en el món de l'informàtica i el disseny gràfic hi ha la mania de simplificar les icones fins a punts extrems.

Aquest fet ens porta a una interessant situació on cadascuna d'aquestes generacions anomenen les icones en funció de l'objecte que representen, del que els hi sembla o de la funció que fa l'icona.

El primer cas que m'agradaria exposar és el símbol de guardar:
Text amagat.
Imatge
Imatge
La meva generació (1996) n'hem dit sempre "el símbol de guardar", gent més gran que jo en diuen "el disquet" i el que em fa gràcia és que els meus alumnes (6-12 anys) en diuen "la impressora".

I el que m'ha portat a obrir aquest tema ha sigut que mentre buscava informació per instal·lar un plugin en un programa que es diu "Brackets" he trobat això en una pàgina web:

Cito:
[...] con el símbolo de unos prismáticos
I la icona a que feia referència era:
Text amagat.
Imatge
En cap dels casos això són uns prismàtics, això és una peça de lego, que sempre s'ha utilitzat així en els plugins de moltes aplicacions.

Ho veieu igual? teniu algun altre cas de confondre icones?
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 335
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 303 cops

Ostres, jo del símbol de guardar sempre n'he dit el sobre de guardar, i som pràcticament de la mateixa generació. Sóc conscient que és un disquet però sempre ho he interpretat com un sobre.
Imatge
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

Hola!

Doncs jo no veig uns prismàtics. Claríssimament veig una peça de Lego. Abans de llegir el teu comentari ja he vist la icona i he pensat en una peça de lego.

Jo per icona de guardar també penso en un sobre. Però també em sona aquesta icona del disquet i sempre he dit disquet.

No conec més anècdotes però m'agradaria llegir més sobre el tema.
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Aquest fil em recorda una mica aquell que va veure un disquet i va dir "mira, algú ha imprès el botó de desar en 3D!" xD

Al LibreOffice van canviar el botó del disquet per aquest, però a mi sincerament em sembla més que hagis de baixar alguna cosa que no pas que ho desis al disc:

Imatge

Jo us parlaré de l'auxiliar de traducció de l'Aegisub. Avui dia normalment la icona de traducció sol ser una A amb un kanji o alguna cosa així, però fa molts anys, un dels primers serveis de traducció automàtica era Babel Fish, nom basat en uns peixos de Guia galàctica per a autoestopistes que eren capaços de traduir instantàniament. Per aquest motiu no era estrany veure una icona d'un peix com a representació de traduccions o coses relacionades amb el tema, com podeu veure aquí:

Imatge
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

A veure, no està estrictament relacionat amb icones, però sí amb la interfície.

No sé vosaltres, però jo em sent molt més còmode amb un teclat físic que no amb un de virtual.

Doncs es veu que les noves generacions (de fa uns anys ja!) fan servir més la tablet que un ordinador i resulta que quan han de posar una lletra en majúscules amb un ordinador, pitgen la tecla shift i llavors la lletra en qüestió, en comptes de mantenir shift, per analogia amb els teclats virtuals.

Com canvien les coses, eh?
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Minatoni ha escrit: 22 nov. 2021, 11:58Doncs es veu que les noves generacions (de fa uns anys ja!) fan servir més la tablet que un ordinador i resulta que quan han de posar una lletra en majúscules amb un ordinador, pitgen la tecla shift i llavors la lletra en qüestió, en comptes de mantenir shift, per analogia amb els teclats virtuals.
He, això és el que se'n diu "tecles apegaloses" (o enganxoses, depenent del sistema que facis servir). Inicialment estava pensat per a persones amb dificultats d'accessibilitat, però si és com dius, potser ho acabarà fent servir tothom. Ara mateix se'm faria complicat adaptar-m'hi, però suposo que és cosa de costums...

Tornant més al tema de les icones (i usabilitat), he recordat que fa molts anys hi havia algun programa de correu electrònic que feia servir una icona d'aquest estil:
Text amagat.
Imatge

Evidentment, el significat és evident als Estats Units, perquè les bústies són així, però a la resta del món li semblava molt estrany xD
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
Ai_Serenity
Porco Rosso
Porco Rosso
Hola ♥︎
Entrades: 253
Membre des de: 08 juny 2021, 11:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 174 cops
Gràcies rebudes: 216 cops

Mareta meva, no me n'havia adonat que era un disquet! Deu ser que ho tinc al subconscient.

Les primeres imatges d'anime que treia dels ordinadors quan anaves a un "locutori" o et quedaves sense telèfon a casa per poder connectar-te a internet, les vaig guardar en disquets... *panic*
Encara tinc fotos familiars guardades en CDs.

Quan vaig a les escoles a fer activitats per nens la diferència generacional que noto és brutal :(
Em trobareu a...
Aida x Música d'Anime en Català
https://www.youtube.com/channel/UC6qGEn ... QeJjchd14g
I aquí:
https://www.youtube.com/c/SoyAidaDeturck

Ara mateix veient:
➛Anime: Shadows House, Fumetsu, SpyxFamily, Boku No Hero
Avatar de l’usuari
Dickinoulis
Esperits del bosc
Esperits del bosc
Entrades: 54
Membre des de: 30 juny 2019, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 6 cops
Gràcies rebudes: 28 cops

Ereza ha escrit: 22 nov. 2021, 12:17 He, això és el que se'n diu "tecles apegaloses" (o enganxoses, depenent del sistema que facis servir). Inicialment estava pensat per a persones amb dificultats d'accessibilitat, però si és com dius, potser ho acabarà fent servir tothom. Ara mateix se'm faria complicat adaptar-m'hi, però suposo que és cosa de costums...
Doncs jo el que no sabia per què servia era, precisament, aquesta funció. Fa uns quants anys (època Windows XP), feia servir les tecles de majúscules per jugar a jocs i cada dos per tres, quan les pitjava diversos cops seguits, em saltava una notificació sobre les sticky keys, i les odiava perquè era molt molest i només ho veia com una tocada de nassos. Vaig trigar un temps en descobrir com desactivar-ho, però encara més (fins avui) per descobrir la seva vertadera utilitat.

Per altra banda, pel que fa als disquets, no cregueu pas que fa uns anys tothom sabia com anaven. Una vegada vaig demanar a un amic que em passés certs jocs. El dia que vam quedar jo estava il·lusionadíssim per jugar-hi, però es va presentar amb un simple disquet (juraria que s'hi podia emmagatzemar 1,44 MB o quelcom per l'estil, totalment insuficient per copiar-hi els jocs sencers). No vaig entendre res fins que vaig arribar a casa i vaig descobrir que, al disquet, només hi havia copiat les dreceres de l'escriptori XD
Respon