Pàgina 1 de 1

Yotsuba!

Publicat: 20 feb. 2016, 20:13
Autor: Meina
YOTSUBA!

Imatge

Títol: Yotsuba
Títol original: よつばと! (Yotsuba to!)
Autor: Kiyohiko Azuma
Gènere: Comèdia
Demografía: Shōnen
Any: 2003 - en progrés
Volums: 13 (i més)


Argument:
La història és molt simple, però que necessita més? Veiem el món com si fóssim una nena de 5 anys, amb totes les coses meravelloses que podem descobrir dia a dia.

Cada dia la vida de la Yotsuba és una aventura, ja sigui lluitant per la capa d'ozó, com martiritzant el seu pobre pare, aquesta nena és capaç de fer-nos plorar de riure.

El manga comença quan la Yotsuba i el seu pare es traslladen a un nou barri, en el que troben unes veïnes molt amables i multitud d'estímuls nous per aquesta nena.

Al principi de la sèrie, la Yotsuba es mostra tenint molt poc coneixement del món del seu voltant, com qualsevol nen petit. Coses com els gronxadors, els timbres i els aires condicionats la fascinen i la confonen, tot i això ella no està trasbalsada per la seva ignorància. Ella ocasionalment pronuncia malament noves paraules i crea neologismes, com "yotsucaixa" com a bagul de la Yotsuba, i sovint repeteix, de manera poc lògica, frases dites per personatges adults del seu voltant. La yotsuba freqüentment es mostra dibuixant, no és tan bona artista com ella es pensa que és. I ella és una excel·lent nedadora.

La sèrie mostra pocs detalls sobre la seva vida abans que comenci la sèrie. Ella és una nena adoptada, de lloc de naixement desconegut pel lector, tot i això ella reivindica que és d'una illa de "cap a l'esquerra". Koiwai, el pare adoptiu de la Yotsuba, diu que el la va conèixer a ella en un orfenat en un país estranger i abans que ell se'n adonés l'estava criant per ell mateix; ella és a vegades confosa per un estranger pels desconeguts. Quan pregunten per la seva mare, ella no entén la pregunta, i es confon amb el concepte de tenir dos parells d'avis. Abans de traslladar-se cap a la seva casa actual, la Yotsuba vivia al camp amb el Koiwai i la seva mare (la avia de la Yotsuba).

Imatge


Opinió personal:

Yotsuba és un dels meus mangas preferits, no només per que m'agradi sinó per que la Yotsuba és una nena que sempre aconsegueix treure'm un somriure, per molt mal dia que jo tingui.

M'agrada molt les seves ocurrencies i la gracia que té en tot el que fa, tot aixó fa que cada dia li agafis més carinyo!

També crec que és un manga que té un sentit del humor molt especial i a mi m'encanta, pero també pot ser que hi hagi gent que no li agradi u.u


Nota: 9,5/10

Imatge Imatge Imatge


Curiositats:


- Yotsuba en japonés vol dir "quatre fulles (四葉)". El nom i el seu color de cabell, amb aquelles quatre cues dóna a entendre que és la nena trebol de quatre fulles, en una d'aquelles metàfores que tant agraden als japonesos.

- El títol original és Yotsuba-to, que significa "Yotsuba i". D'aquí a que el manga estigui basat en la Yotsuba i... les coses que té al voltant.

Imatge

Re: Yotsuba!

Publicat: 20 feb. 2016, 20:21
Autor: UkiHana
Té molt booooooooooona pintaaa!!

La veritat és que em sona moltíssim la Yotsuba, l'he vist milers de vegades a imatges per twitter i facebook (fins i tot crec haver vist el manga, potser que l'editin a Espanya??) però mai m'havia aturat a pensar de què anava i m'ha agradat molt l'argument, estic pensant molt seriosament en donar-li una oportunitat!! :visca:

No han fet cap anime sobre aquest manga?? Em recorda molt a l'argument de Usagi drop (que encara la tinc pendent però que diuen que és molt bona i no sé si algú haurà vist...). En poder m'hi poso! :uki:

Gràcies per la recomanació!

Re: Yotsuba!

Publicat: 20 feb. 2016, 20:28
Autor: Bank
UOOOOH

Fa temps que veia aquests stickers que enviaves per Telegram i és possible que algun cop me n'hagis parlat!
Doncs sembla interessant, no conec res amb una trama similar, així que potser algun cop m'ho miro ;)

Gràcies per la recomanació! :banana:

Re: Yotsuba!

Publicat: 20 feb. 2016, 20:33
Autor: Meina
UkiHana ha escrit:Fins i tot crec haver vist el manga, potser que l'editin a Espanya??
Si, a Espanya n'han tret alguns tomos. Jo me'l vaig començar a llegir a paper per que a la biblio del meu poble n'hi havien uns quants! :3
UkiHana ha escrit:No han fet cap anime sobre aquest manga?? Em recorda molt a l'argument de Usagi drop (que encara la tinc pendent però que diuen que és molt bona i no sé si algú haurà vist...).!
Nop, per mala sort no n'han tret anime... tot hi que molaria molt!! Jo no he mirat Usagi Drop, gomene, no te'n puc dir massa cosa, si s'assemblen o no u.u
Bank ha escrit:Fa temps que veia aquests stickers que enviaves per Telegram i és possible que algun cop me n'hagis parlat!
Faig massa spam de Pelo-Verdes :fumar:

Re: Yotsuba!

Publicat: 12 maig 2016, 16:00
Autor: Gruay
Estic totalment d'acord amb la nota que li has donat, Meina!
No li poso el 10 perquè surten capítols molt de tant en tant i m'agradaria poder gaudir de més Yotsuba!
Yotsuba és un dels manga preferits i els que m'he rellegit per gust i amb ganes. És un manga molt fresc que aporta visions molt diferents del dia a dia i et fa gaudir de les petites coses del dia a dia (tots hauríem de ser una mica més Yotsuba, vaja).

La que m'agrada més (a part de la Yotsuba i son pare que són els millors sense dubte) és l'Asagi, és amor. Primer perquè és la guapa de les germanes :pervertmoon: i segon per tot el que arriba a fer per prendre el pèl a la gent i embolicar la troca en general (els personatges així acostumen a ser sempre els meus preferits).

Totalment recomanat a qualsevol persona que no se l'hagi llegit!!!!