Repte cuina a Tadaima! Yakimeshi (arròs fregit)
Publicat: 01 març 2022, 15:37
El yakimeshi és la versió japonesa de l'arròs fregit. És un plat d'origen xinès (de fet, el chahan és quasi el mateix, però fet a un wok, un poc més a l'estil xinès que japonès). Es fa amb arròs cuit al vapor, que es fregeix amb un poc d'oli, verduretes, ou i un poc de salsa de soja. Ja veieu que no té gaire complicació.
Llavors, grosso modo, és el típic arròs tres delícies. Arròs bullit, passat per la paella i amb coses a dins.
Evidentment, es pot complicar tot el que vulgueu, però tampoc fa falta gaire més. Per tant, aquest mes, provem de fer un poc d'arròs fregit, sigui com sigui. Un arròs a la cubana també podria anar bé, why not.
Aquí teniu una sèrie que n'Alex el husbando va fer sobre l'arròs fregit.
I sí, es pot fer sense wok. La clau és coure bé l'arròs al vapor i deixar-lo reposar abans de fregir-lo.
Si no sou fans del husbando francès i preferiu el husbando mexicojaponès,
Vos deixam aquí la recepta que tenim apuntada:
- All
- Dos ous
- Arròs bullit (a la japonesa) fred
- Sal i pebre bo
- Salsa de soja i oli de sèsam
- Pebre coent i ceba tendra
0. Primer hem de bullir l'arròs i deixar que es refredi. L'escampam un poc.
1. Picam l'all molt petit i el fregim. Quan s'estigui daurant, hi abocam els ous batuts, amb el foc baixet.
2. Quan els ous comencin a quallar, hi abocam l'arròs i ho remenam tot, de manera que l'ou es reparteixi per l'arròs. Hi afegim la salsa de soja, el pebre bo i remenam durant uns dos minutets.
3. Finalment, decoram amb el pebre coent i la ceba tendra i servim.
Si volem afegir-hi altres ingredients, podem fer-ho, però si necessiten més temps de cocció, s'haurien de fer al principi i retirar-los, per no cremar l'all ni l'arròs.
Llavors, grosso modo, és el típic arròs tres delícies. Arròs bullit, passat per la paella i amb coses a dins.
Evidentment, es pot complicar tot el que vulgueu, però tampoc fa falta gaire més. Per tant, aquest mes, provem de fer un poc d'arròs fregit, sigui com sigui. Un arròs a la cubana també podria anar bé, why not.
Aquí teniu una sèrie que n'Alex el husbando va fer sobre l'arròs fregit.
I sí, es pot fer sense wok. La clau és coure bé l'arròs al vapor i deixar-lo reposar abans de fregir-lo.
Si no sou fans del husbando francès i preferiu el husbando mexicojaponès,
Vos deixam aquí la recepta que tenim apuntada:
- All
- Dos ous
- Arròs bullit (a la japonesa) fred
- Sal i pebre bo
- Salsa de soja i oli de sèsam
- Pebre coent i ceba tendra
0. Primer hem de bullir l'arròs i deixar que es refredi. L'escampam un poc.
1. Picam l'all molt petit i el fregim. Quan s'estigui daurant, hi abocam els ous batuts, amb el foc baixet.
2. Quan els ous comencin a quallar, hi abocam l'arròs i ho remenam tot, de manera que l'ou es reparteixi per l'arròs. Hi afegim la salsa de soja, el pebre bo i remenam durant uns dos minutets.
3. Finalment, decoram amb el pebre coent i la ceba tendra i servim.
Si volem afegir-hi altres ingredients, podem fer-ho, però si necessiten més temps de cocció, s'haurien de fer al principi i retirar-los, per no cremar l'all ni l'arròs.