Bona nit!
Text amagat.
(la foto esta en espoiler perquè es veu molt gran)
Vaig fer curri ahir! Delicious! Al final les pastilles de curri les vaig comprar per amazon (vaig llegir massa tard el missatge del
@Minatoni aconsellant-me no comprar allà, i també perquè ara tinc molt difícil anar a la botiga de Barcelona on sempre compro tot per cuinar japonès). Així que un dia hauré d'anar a Barcelona a comprar coses perquè aquest curri estava molt bo i perquè a més, ara que sé que m'agrada el curri, el vull provar de fer a casa amb una barreja d'espècies que es diu Garam Masala. I la venen allà a la botiga oriental de Barcelona! Quan vaig olorar la pastilla de curri em va venir tot l'aroma de garam masala. I deu tenir les mateixes espècies!
Doncs res, és bufar i fer ampolles la veritat. Peles la patata, la ceba i les pastanagues, les talles i les passes per la paella a foc lent amb una mica d'oli. Crec que és millor fer totes les verdures per separat perque tenen temps de cocció molt diferents. Jo ho vaig fer tot junt i em van quedar algunes patates un pèl dures. Després arriba el torn de la carn. L'has de coure a la paella amb una miqueta d'oli. Jo crec que hi pots fer servir qualsevol tipus de carn. No entenc molt de tipus de talls de carn. No sé quins trossos són més adients. Però si ha de ser porc, o vedella, o pollastre, jo crec que li pots posar qualsevol carn. El que li dóna el gust a tot és la barreja aquesta d'espècies que ve a la pastilla. Llavors ho poses tot plegat a la paella, verdures i carn. I ara per fer la salsa aquesta del curri, com ja us deia en
@Minatoni, necessites líquid que és on es desfà la pastilla. Que pot ser aigua o brou i jo ho vaig fer amb aigua. Jo vaig primer picar la pastilla i la vaig desfer una mica amb una part de l'aigua en un got. I res, ho vaig afegir a la paella amb la resta de líquid. I vist i no vist, en un moment, es va començar a espesir tot. Això ho fa perque té farina la pastilla aquesta. El que vull fer un dia és aconseguir l'invent de la pastilla sense tantes merdes que porta. Em va agradar molt l'enllaç que vas passar,
@Minatoni.
Em deixo l'arròs!
Vam fer servir el de sushi (el japonès aquell que s'enganxa als dits) però crec que per aquest plat no és imprescindible. És molt important netejar l'arròs. Sigui quin sigui. Ha de sortir l'aigua clara o al menys que no sigui tan tèrbola com al principi. Tinc un llibre de cuina japonès que diu que s'ha de rentar 20 cops. El poso en un recipient fondo i omplo d'aigua i remoc amb la mà i després decanto l'aigua i torno a repetir. En aquest llibre també em diu que després de rentar deixi mitja hora l'arrós (escorregut) en repós.
I després ja, has de fer l'arròs en una olla amb la mateixa quantitat d'aigua que d'arròs I UNA MICA MÉS. Com deia en
@Minatoni, l'arròs es fa amb la tècnica de vapor. O al menys l'arròs japonès. O sigui, quan arriba a bullir l'has de tapar (i no destapar en cap moment) i coure'l (segons el meu llibre 15 minuts amb l'arròs japonès). Quan acaba el temps l'apartes del foc i el deixes 10 minuts sense tocar (ni destapar en cap moment) i després ja el pots treure (millor fer-ho de seguida que passin els 10 minuts).
I crec que ja està tot. Ho vam fer com ens han ensenyat als animes. Arròs a un costat i el curri a l'altra.
i res, es menja amb la cullera (diria... o m'ho estic inventant?), sense mesclar (però vam acabar barrejant tot :S) i el més important per menjar aquest "manjar" de kamis has de dir súper emocionat
ITAIDAKIMASUUUUUU
Gràcies per llegir! :)