Repte de cuina: Bibimbap
Benvinguts al post pel següent repte de cuina de Tadaima. Aquesta vegada sortim de les més conegudes (per nosaltres) receptes japoneses per anar a parar a una molt típica coreana.
El repte
És una activitat gastronòmica. Cada dos mesos més o menys a Tadaima proposem un plat de cuina japonesa o asiàtica. Cadascú cerca la recepta que li agrada més o fa com vol i després la comparteix juntament amb el resultat. L'objectiu és empastifar la cuina i passar-ho bé!
Sobre el plat
El Bibimbap o Bibim bap (비빔밥) és un dels plats més representatius de la gastronomia coreana. Consisteix en un bol d'arròs blanc cobert per un mix de verdures, tires de carn i un ou, això li porta al significat del seu nom que és «arròs barrejat». Moltes vegades els ingredients que es posen per cobrir són sobres d'altres àpats.
Terminis
Data final: 21 de desembre
Recepta versió Meina
Aquí us deixo un llistat d'ingredients i la preparació que faig jo, això no vol dir que vosaltres ho tingueu de fer igual, la part positiva del bibimbap és que es pot fer amb moltissims ingredients diferents, a gust de cada persona o del que tinguis a la nevera.
La meva recepta acostuma a ser per 3/4 persones, i les quantitats d'algunes verdures potser no les dic bé per que jo les faig bastant a ull.
Ingredients:
- arròs
- 1 ceba petita
- 1 pastanaga
- 3 o 4 fulles d'espinacs/ 2 fulles de bleda
- 5 rodanxes d'albergínia (tot depen de la mida de la verdura)
- 6 o 7 rodanxes de carabassó (tot depen de la mida de la verdura)
- 2 o 3 fulles de col
- 200g de carn picada de porc i vedella (100 de cada)
- 5 o 6 dents d'all
- 1 cullerada petita de mel
- salsa de soja
- 1 ou
Instruccions
- Tallar les dents d'all en quadradets, barrejar-ho amb la carn picada, la cullerada de mel i un rajolí de salsa de soja i deixar reposant (no sé si serveix per res però jo ho faig).
- Preparar l'arròs blanc, suposo que es deu poder preparar amb arrossera o treient-li el midó, però com que jo no tinc arrossera i em cansa treure-li el mido, simplement preparo l'arròs blanc de tota la vida, escalfant aigua amb sal i deixar l'arròs bullint durant uns 10/12 minuts, i finalment escorrent l'arròs.
- Al mateix temps que l'arròs s'està fent, agafar totes les verdures per separat, i anar-les tallant en tires.
- Coure les verdures per separat a foc mig (aquest pas es pot anar fent al mateix temps que talles altres verdures).
- Anar a buscar la carn picada amb all, salsa de soja i mel, i coure-la.
- Preparar un ou ferrat
- Preparar el plat, omplint el cul d'arròs i a sobre posant-hi les verdures i la carn, tot separat com un eix cromàtic, i al mig i sobre de tot l'ou ferrat.
- A l'hora de menjar has de destrossar la bonica presentació que has fet, destrossant l'ou i barrejant-ho tot.
Videos d'altres receptes
Text amagat.
Text amagat.
Text amagat.
A veure qui s'anima a fer aquesta recepta