Repte cuina a tadaima: Dango
Digues-li com vulguis: Bunyols japonesos, dumplings, mandonguilles, pilotilles, però aquestes boletes són dango. Qui no ha vist en algun anime aquests pintxitos?? Ben curiosos! Bàsicament són unes boletes fetes de mochi amb farina d'arròs glutinós (mochigome) o una barreja amb farina d'arròs normal. Poden portar sucre o no. N'hi ha una gran varietat. Trobem Dango de colors que es tenyeixen amb colorants o amb fruites, n'hi ha de matcha, maduixa o farcits d'anko. La imaginació no té limits! Cadascú pot fer la seva versió o buscar la que més li agradi. En aquest repte us proposem mitarashi dango que porten una salseta raruna però que estàn boníssims.
El repte
És una activitat gastronòmica. Cada dos mesos més o menys a Tadaima proposem un plat de cuina japonesa. Cadascú cerca la recepta que li agrada més o fa com vol i després la comparteix juntament amb el resultat. L'objectiu és empastifar la cuina i passar-ho bé!
Terminis
Data final: 15 de juny de 2018
La recepta d'inici
A continuació us deixo (fent copy-paste) la recepta que ens van portar na @UkiHana i en @Minatoni que també podreu trobar al fil "receptes de cuina japonesa". receptes-de-cuina-japonesa-t306.html#p2212
Espero que us animeu a fer-ne i ho xaleu molt. Sobretot no us oblideu de compartir les vostres creacions!Ingredients:
110ml Joushinko (farina d'arròs -Al supermercat asiàtic sol venir en un paquet de color blau-)
70ml Shiratamako (farina d'arròs glutinós -paquet de color verd-)
~50ml aigua calenta
Elaboració:
Es mesclen les dues farines d'arròs (que trobaràs a qualsevol tenda d'alimentació asiàtica), s'aboca l'aigua calenta i es fa una pasta. Amb la pasta ben mesclada es divideix en trossos i fan boletes arrodonint-les amb les mans, totes de la mateixa mida.
Mentre vas fent les boletes, posa una olla amb abundant aigua a bullir. Quan bulli l'aigua, aboca-hi les boles de dango i veuràs que cauen al fons de l'olla. Deixa-les que bullin i quan comencin a surar, deixa-les 1-2 minutets més i treu-les del foc. No et despistis, perquè quan les treus de l'olla has de tenir ja preparat d'abans un recipient amb aigua ben freda, perquè així talles la cocció de les boles de dango. Nosaltres hi fiquem aigua freda amb uns quants glassons i tenim allà els dangos mentre anem preparant la parilla (o imitació, en una paella mateixa va bé).
Posem oli a la paella i mentre s'encalenteix l'oli posem els dangos a una brotxeta i cap a la paella. Això ho fem perquè es daurin un poquet per fora, que afagin un poquet de coloret marró. Quan ja tinguin un bon coloret, les podeu treure i servir-vos la salsa mitarashi que vulgueu! Ara us explico com es fa!
Com veieu les boles de dango no són complicades de fer, però has de fer moltes coses: mesclar les farines, les boles ben redones amb les mans, l'aigua bullint i que surin, el recipient amb gel, posar-les a les brotxetes i la salsa... Però val la pena, perquè són molt bones!!
Per la salsa mitarashi
2 cullerades de salsa de soja
4 cullerades de de sucre
100 ml d'aigua
1 cullerada de Maizena
Fiques tots els ingredients a una olla petitona i a foc lent remenant tota l'estona, que sinó s'aferrarà. Quan agafi una consistència de salsa -si et queda molt líquid, posa un poc més de maizena- la pots treure del foc i abocar-la a sobre dels dangos ja servits. Amb aquestes quantitats et surt molta salsa, el que pots fer és posar-ne la meitat.
Dango, dango, yo te canto, dango de mi corasón!