Flams d'ou
Publicat: 16 abr. 2020, 21:27
Bé, després de xerrar-ne molt pel xat i demanar-vos receptes a tots, crec que estic satisfet amb com m'està quedant. Així que vos compartiré el resultat.
Faig servir 5 tassons de vidre de l'ikea, són un poc baixos així que van perfectes per això.
Ingredients:
4 ous grossos
100 grams de sucre
mig litre de llet sencera
pel caramel:
4 cullerades de sucre
2 cullerades d'aigua
Començam amb el caramel.
Compte: és super fàcil cremar-lo. Quan em va passar, vaig abocar-lo dins un pot de vidre que tenia per reciclar i vaig posar l'olla en remull. Després d'una estona, es desfà.
Llavors, poses a bullir la mescla de sucre i aigua i vas remenant fins que s'ha evaporat l'aigua (queda amb una consistència pringosa).
En algun moment començarà a tornar-se groc. Baixa el foc. A partir d'aquí, amb compte, el daures el que et sentis còmode arriscant cremar-lo (si no està massa torrat, tampoc passa res) i l'aboques al cul dels tassons.
Llavors, jo mescl els ous i el sucre primer, però llavors em fa grums d'ou en afegir la llet. Avui hi he passat el turmix i no n'ha quedat cap (hehe).
La qüestió, que reparteixes la mescla en els tassons, poses una paella grossa amb un dit-dos d'aigua al foc i la poses que quasi bulli (tenc un termòmetre: a 85ºC està bé), llavors dus la paella al fogó mitjà, amb el foc al mínim (es queda devers aquesta temperatura) i hi poses els tassons.
Tapes, esperes 45-60 minuts, NO HAN DE BULLIR, els treus i deixes refredar i dins la gelera tota la nit.
Així surten bastant bons. Sí, no queden torradets com quedarien si els fas al forn, però eh, jo estic satisfet.
Gràcies @Ereza, @Loraninja (i a les vostres mares) xD
Ja vos he comentat la cagada del caramel.
La primera vegada els vaig fer amb llet desnatada i no van ser gaire bons, tampoc...
Faig servir 5 tassons de vidre de l'ikea, són un poc baixos així que van perfectes per això.
Ingredients:
4 ous grossos
100 grams de sucre
mig litre de llet sencera
pel caramel:
4 cullerades de sucre
2 cullerades d'aigua
Començam amb el caramel.
Compte: és super fàcil cremar-lo. Quan em va passar, vaig abocar-lo dins un pot de vidre que tenia per reciclar i vaig posar l'olla en remull. Després d'una estona, es desfà.
Llavors, poses a bullir la mescla de sucre i aigua i vas remenant fins que s'ha evaporat l'aigua (queda amb una consistència pringosa).
En algun moment començarà a tornar-se groc. Baixa el foc. A partir d'aquí, amb compte, el daures el que et sentis còmode arriscant cremar-lo (si no està massa torrat, tampoc passa res) i l'aboques al cul dels tassons.
Llavors, jo mescl els ous i el sucre primer, però llavors em fa grums d'ou en afegir la llet. Avui hi he passat el turmix i no n'ha quedat cap (hehe).
La qüestió, que reparteixes la mescla en els tassons, poses una paella grossa amb un dit-dos d'aigua al foc i la poses que quasi bulli (tenc un termòmetre: a 85ºC està bé), llavors dus la paella al fogó mitjà, amb el foc al mínim (es queda devers aquesta temperatura) i hi poses els tassons.
Tapes, esperes 45-60 minuts, NO HAN DE BULLIR, els treus i deixes refredar i dins la gelera tota la nit.
Així surten bastant bons. Sí, no queden torradets com quedarien si els fas al forn, però eh, jo estic satisfet.
Gràcies @Ereza, @Loraninja (i a les vostres mares) xD
Ja vos he comentat la cagada del caramel.
La primera vegada els vaig fer amb llet desnatada i no van ser gaire bons, tampoc...