(perdoneu que les imatges són una mica de pena, el meu mòbil està arribant als seus últims dies, i fer fotos amb les mans plenes de mantega sempre costa)
Avui us presento:
Die Butterbreze
Diccionari ha escrit:Bre•ze die; -, -n; südd ≈ Brezel
Substantiv, feminin
A la viquipèdia sota el nom de Pretzel, com en anglès.Wikipedia ha escrit:Die Brezel (in Österreich auch das Brezel; in Bayern und Österreich die Breze oder bairisch die Brezn; in der Schweiz und in Oberschwaben Bretzel geschrieben, in Hessen und Rheinland-Pfalz mit kurzem „E“ gesprochen, in Norddeutschland mit langem erstem „E“)
No estem parlant d'un breze de galeta sinó de pa. No és ben bé pa però bé, és tou. Salat.
Un pretzel es pot omplir de moltes coses, però avui us ensenyaré el classic: el pretzel de mantega.
Necessitarem:
- Un puto pretzel, del LIDL o del forn alemany de confiança.
- Mantega
- Un ganivet
La part del mig és fotuda, en aquest em va quedar molt bé. Si teniu un ganivet del pa de tota la vida o un d'aquests blancs màgics us en sortireu. Diuen que Musashi ho feia amb els ulls tancats.
Llavors i posem mantega, [s]a matar, tanta com puguis[/s] al gust de cadascú:
Tanquem el pretzel:
I ja està, a menjar!
Es pot acompanyar amb birra.
Espero veure les vostres fotos de butterbrezen aviat ;)