Pàgina 1 de 1

Mario Kart Tour

Publicat: 25 oct. 2019, 14:42
Autor: Ereza

Mario Kart Tour


Imatge

Fitxa tècnica


Any: 2019
Gènere: Curses de karts
Desenvolupador: Nintendo
Plataforma: Android, iOS
Preu: Gratuït (contingut opcional de pagament)

Descripció


És un joc de moment per a un sol jugador, basat en tours (conjunts de circuits tematitzats en una part del món o una temàtica especial, com ara Halloween) que duren dues setmanes. A cada tour cal anar completant copes (cadascuna amb 3 pistes + 1 repte especial), obtenint-hi sempre la màxima puntuació possible. La puntuació depèn del nivell aconseguit pel jugador, de l'ús que s'hagi fet dels personatges i de les parts del kart (tots ells acumulen experiència al llarg de les partides) i sobretot, de les accions fetes durant les curses. És a dir, no importa tant acabar en una determinada posició, sinó tot el que s'ha fet durant la cursa.

L'obtenció de personatges, karts i ales (cadascun proporciona unes bonificacions diferents en cada pista) es fa mitjançant regals que aconsegueixes en obtenir estrelles (en completar curses o reptes), comprant-los a la botiga amb les monedes obtingudes durant les curses, o bé mitjançant l'intercanvi de robins per tenir accés a la canonada. La canonada és un mecanisme aleatori que proporciona premis, a l'estil de les "loot boxes" o "gacha games". Els robins s'obtenen completant certs desafiaments o com a regals al llarg de les diferents copes, o també es poden comprar amb diners reals.

La mecànica de les curses en si és força simple: l'acceleració és automàtica, sols t'has de preocupar de dirigir el kart (i fer-lo derrapar, que dóna més punts!) i obtenir objectes. Quan passes per una capsa d'objectes, n'obtens 1, 2 o 3 (depenent del personatge), amb un funcionament semblant a altres Mario Kart. D'altra banda, el que dóna punts són les accions fetes (saltar, derrapar, tocar enemics amb els objectes, passar per la meta en X posició, colpejar algun element del circuit...), que proporcionen punts que es poden multiplicar en funció del kart triat. També hi ha els combos, en què si encadenes diverses accions, totes donen més punts (el temps màxim entre accions varia segons l'ala triada).

Imatge

Opinió personal


Doncs uns anys enrere, ningú no hauria dit mai que Nintendo trauria un Mario Kart per a mòbils. I ara aquí el tenim. Mario Kart Tour és molt diferent d'altres Mario Kart, però alhora en manté tot l'esperit. D'una banda, les curses són menys frustrants perquè tenir mala sort al darrer moment de la cursa no penalitza tant (compten més les accions que no la posició final). De l'altra, el model de monetització (sobretot l'aleatorietat de la canonada) sí que fa que sigui més complicat obtenir certs personatges o karts.

Inicialment era molt reticent a provar-lo perquè havia llegit en diversos llocs que era un joc fet perquè calgués pagar si volies guanyar ("pay to win", vaja), però trobo que no és pas així. Si no n'ets un fanàtic que vol aconseguir puntuacions molt altes, pots anar fent i aconseguir les 5 estrelles a quasi tots els circuits sense problemes. I si algun se't resisteix perquè no tens un determinat personatge, doncs tampoc no passa res, al cap de dues setmanes vindrà un nou tour i començaràs de nou.

Tot i aquesta reticència inicial, quan el vaig provar em va agradar força, i ara reconec que gairebé cada dia l'obro una estona quan estic avorrit. Trobo que és una manera de fer que el mode d'un jugador, que tradicionalment ha estat força avorrit en tots els Mario Kart, sigui molt més animat i et faci venir ganes de jugar-hi per superar els reptes.

Tràiler
I doncs, l'heu provat? Què en penseu? Trobeu que és difícil guanyar sense pagar?

Imatge

Re: Mario Kart Tour

Publicat: 25 oct. 2019, 18:15
Autor: Shancks
Jo l'estic jugant desde que va sortir, la veritat es que es molt divertit.

Tot i no tenir encara multijugador, un company de feina tambe el juga i ens anem retant a l'hora de dinar a vera que treu mes puntuacio en x pista XDDDD

Us animo a probar-lo.