Pàgina 1 de 1

Pel·lícules Ghibli: Pompoko

Publicat: 07 nov. 2015, 10:29
Autor: Meina
POMPOKO

Imatge


NOM JAPONÈS: Heisei Tanuki Gassen Ponpoko

DIRECTOR: Isao Takahata

GÈNRES: Aventura, Comèdia, Fantasia, Màgia

SINOPSIS: Segons explica la tradició popular, els mapaches tenen l'habilitat de transformar-se en humans o en altres criatures amb només desitjar-ho. Quan una família d'aquests animals descobreix que els homes estan acabant amb el bosc on viuen per construir una nova urbanització, es preparen per combatre'ls fent ús de tot el seu poder i de les seves habilitats en una guerra com mai abans s'ha vist.

DURACIÓ: 119 minuts

TRAILER:
Text amagat.

Re: Pel·lícules Ghibli: Pompoko

Publicat: 07 abr. 2019, 22:11
Autor: Atir dels Senders
Pom Poko és, probablement, la gran oblidada de l'Estudi Ghibli.

La pel·lícula ens presenta una comunitat d'ossos rentadors que han de fer front a l'amenaça humana creixent que preten convertir la muntanya on viuen en un nou barri de Tòquio. El llargmetrartge està ple de referències a la mitologia japonesa, una de les més rellevants és la creença que els ossos rentadors tenen poders per transformar-se i modificar els seus cossos, i així passar desaparcebuts per l'ull humà.

La veritat és que no m'havia cridat molt l'atenció aquesta obra, tot i ser de Takahata. No m'ha decebut gens, al contrari. És una obra que se la vincula molt amb un missatge ecologista i mediambiental, i tanmateix sota el meu punt de vista és un altre.

Text amagat.


Tot plegat ve acompanyat d'una música folklòrica fantàstica i uns personatges que si bé els coneixem només superficialment, sí que tenen molta rellevància com a comunitat i a través de les seves interaccions. Visualment podem apreciar una aparença dels personatges variable entre el realisme, l'antropomorfisme i la caricatura.

La recomano molt i molt si us agrada el cinema de Takahata i voleu gaudir d'una història molt japonesa.