Pàgina 1 de 1

Els tifons al Japó

Publicat: 05 set. 2018, 22:26
Autor: UkiHana
Ara mateix el Japó es recupera d’un tifó, el Jebi, el més fort dels darrers 25 anys. Per aquest motiu he tingut ganes de saber per què es produeixen i us porto una petita explicació!

Imatge


Els tifons són tempestes tropicals causades per baixa pressió. A Àsia reben el nom de tifons (taifu en japonès) i a Amèrica els anomenen huracans, tot i que no és exactament el mateix, ja que els tifons són molt més violents, però els huracans són molt més freqüents.

Els tifons es produeixen perquè es creen masses d’aire entorn de les baixes pressions. Aquestes masses d’aire tenen forma d’espiral i mouen moltíssim de vent que gira violentament, cosa que crea fortíssims vents i pluges, que és el que fa mal quan arriba a terra i arrasen amb tot el que troben.

Per què apareixen aquestes masses d’aire? Doncs es creen sobretot quan la temperatura de la mar puja, perquè això propicia l’aparició de les masses d’aire, per tant, la temporada de tifons és durant l’estiu, de finals de juny fins a principis de setembre.

Especialment des de finals d’agost fins a finals de setembre és quan hi ha més possibilitats que els tifons arribin a terra: les precipitacions arriben amb vents molt forts que excedeixen els 117 km/h.

Quan arriba un tifó al Japó, es recomana que no se surti de casa, que la gent no hi surti i que emmagatzemi aliments a casa per si l’allargués molt.Doncs espero que us hagi servit l'explicació perquè aquest any he llegit que, en l'estiu, han arribat 8 tifons al Japó. Evidentment el Jerbi ha estat molt bèstia, però vaja, que és el pa de cada dia i no n'era conscient.

Re: Els tifons al Japó

Publicat: 06 set. 2018, 13:25
Autor: lostbrain
Sembla que ja ha tornat tot a la normalitat. Ha estat tot parat un dia o dos però avui, per exemple, ja he rebut mail d'una tenda dient que ja han enviat tres paquets que tenia pendents.

Re: Els tifons al Japó

Publicat: 06 set. 2018, 17:07
Autor: Grimmy
Recordo d'haver-ne viscut algun l'any passat quan vivia a Tokyo. Però la veritat vaig tenir la sensació que sempre s'exagerava parlant d'aquest tema perquè quasi ni me'n vaig adonar quan van passar.

Suposo que aquest últim si que ha estat més notable però tampoc res per alarmar-se gaire tot i que s'ha endut 8 vides crec.

Re: Els tifons al Japó

Publicat: 07 oct. 2018, 20:06
Autor: Japanium
Gràcies per la informació...
Quant de temps dura un tifó d'aquest de mitjana? És curiositat a partir de l'advertència de les autoritats cap a la població d'emmagatzemar aliments.

Re: Els tifons al Japó

Publicat: 07 oct. 2018, 20:18
Autor: lostbrain
Doncs canviant amb el que havia dit, el tema dels tifons i les recents pluges intenses deuen estar afectant força la zona d'Osaka i Fukuoka (centre i sud del Japó). I sembla que la cosa va per llarg. Des del 15 de setembre que tinc bastants paquets del Japó parats sense sortir d'allà. Ja van avisar que hi hauria retards però no m'imaginava que anés a tant la cosa. Aeroports com els de Kansai estan impracticables per les inundacions.
A veure si millora la cosa aviat.