Pàgina 1 de 1

Natsume Sôseki

Publicat: 13 gen. 2018, 12:50
Autor: Japanium
Després d'anys llegint literatura japonesa tant clàssica com contemporània, m'atreveixo finalment amb un dels més grans. Sôseki és considerat el pare de la literatura moderna japonesa i per tant tota una responsabilitat, per mi, llegir-lo. Amb un estil carregat de sorna, humor aspre i crítica social el seu ofici va ser el d'escriptor pur i dur, deixant de banda l'ensenyança per poder dedicar-se a la seva passió a temps complert. Us deixo la seva vida... i 1000 iens
http://japaniums.blogspot.com.es/2018/0 ... oseki.html

Imatge

Per fi he acabat "Soy un gato": Us deixo el que m'ha semblat
http://japaniums.blogspot.com.es/2018/0 ... oseki.html

Imatge

Re: Natsume Sôseki

Publicat: 14 gen. 2018, 20:00
Autor: Sora
Hola @Japanium, ja ens explicaràs què et sembla! Per cert, has llegit Ichiyō Higuchi?

Re: Natsume Sôseki

Publicat: 15 gen. 2018, 16:15
Autor: Japanium
Doncs no, encara no... cal dir que els meus preferits son Dazai i Akutagawa. Però vaig llegint d'altres poquet a poquet. Tinc pendent a Mishima, però amb temps, que és el que realment em fa falta, més hores al dia.
La veritat és que procuro combinar autors clàssics amb contemporanis. També habia pensat que un cop acabi "Soy un gato" volia començar una sèrie de llibres d'autors japonesos amb temàtiques gatunes... n'hi ha tants!

Re: Natsume Sôseki

Publicat: 15 gen. 2018, 20:08
Autor: robguerrero
@Japanium jo també he començat a llegir Dazai gràcies a l'anime Tsuka ga Kirei, que el protagonista n'és un gran fan, em va passar el mateix amb Aku no Hana amb les flors del mal. De moment haig de dir que m'agrada molt el seu estil críptic, pero el noto força complicat d'entendre si no estàs gaire acostumat!

Re: Natsume Sôseki

Publicat: 15 gen. 2018, 21:06
Autor: Japanium
Jo Dazai el vaig descobrir quan vivia a frança, gràcies a una sèrie de pel·lícules d'anime que versionaven grans obres literàries japoneses. La sèrie es diu "Aoi bungaku" i hi ha dues obres versionades de Dazai "Indigno de ser humano" (La decheance d'un homme) i "Corre, Melos, corre!" (Hashire Merosu). La primera pertany a la etapa fosca i és la primera obra que vaig llegir d'ell. Per suposat el llibre conté una crítica despiatada al comportament humà i es que Dazai va pertànyer al corrent literari de la "Buraiha" (decadència) que criticava la falta de valors morals de la societat. Cal dir que Dazai tenia pànic a l'ésser humà en si mateix.
"Corre Melos!" la tinc pendent però pertany a la etapa lluminosa de l'autor, aquesta etapa va durar poc temps i va coincidir amb els anys del seu matrimoni. És una faula grega sobre les dificultats que de vegades sorgeixen a l'hora de pagar un deute. La va escriure, si mal no recordo, quan un conegut seu li va reclamar una suma de diners que li havia prestat.
Te deixo algun enllaç sobre Dazai al meu blog.
http://japaniums.blogspot.com.es/2014/0 ... dazai.html
http://japaniums.blogspot.com.es/2013/1 ... -huma.html
http://japaniums.blogspot.com.es/2014/0 ... dazai.html
http://japaniums.blogspot.com.es/2014/04/melos.html
http://japaniums.blogspot.com.es/2016/0 ... dazai.html

Re: Natsume Sôseki

Publicat: 17 gen. 2018, 17:58
Autor: Sora
Perdoneu que us faci una altra pregunta, en quin idioma ho llegiu?

Re: Natsume Sôseki

Publicat: 17 gen. 2018, 18:28
Autor: Japanium
Doncs per regla general llegeixo en català, castellà o francès.

Re: Natsume Sôseki

Publicat: 17 gen. 2018, 18:39
Autor: robguerrero
Jo estic més acostuma't al castellà, pero puc llegir-ho en català i entendre-ho més o menys en itàlia

Re: Natsume Sôseki

Publicat: 28 gen. 2018, 00:39
Autor: Kagome
M'encanta Soseki, he llegit Soy un gato i Botchan i els dos m'han agradat molt, estaria be llegir-ho en japonès per captar millor el que volia transmetre l'autor però les traduccions al castellà que he llegit estan força bé, sobretot la de Botchan.

Re: Natsume Sôseki

Publicat: 28 gen. 2018, 11:45
Autor: Japanium
M'encantaria tenir un coneixement i una fluidesa amb el japonès semblant a la que tinc amb l'anglès i el francès, però ara mateix manco de temps i recursos. Encara que no descarto continuar amb les classes de japonès a curt termini. (Cal dir que ara el tinc una miqueta abandonat i també hauria de posar-me al dia).