Triangle Strategy

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
drew-kun
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 254
Membre des de: 15 oct. 2015, 23:42
0
1
Gràcies donades: 1 cop
Gràcies rebudes: 98 cops

Soc un gran fanatic del Team Asano, els seus jocs octopath traveler i la saga bravely default son dels meus jocs preferits. La seva ultima proposta, Triangle Strategy, un RPG tactic dissenyat en HD-2D que actualment es exclusiu de Switch, s'ha convertit en el millor que he jugat en el que portem d'any (tampoc costava gaire, la seva competencia era pokemon legends) i un dels meus titols preferits.



Triangle Strategy ens situa en el continent de Norselia, on es troben 3 regions (no penso fer servir els noms en castella, resten molta seriositat): Aesfrost, rica en ferro, Hyzante, que conté l'única font de sal del pais, i Glennbrook, que conté terres cultivables i rutes comercials. Aquestes 3 regions van estar en conflicte entre elles fa 30 anys en el que es va coneixer com la gran guerra ferrosalina, no obstant, l'esgotament per part d'uns i altres els va portar a firmar la pau.

Aquesta es la historia d'en Serinoa, el qual acaba de ser nomenat patriarca de la casa Wolfort (vassalla de Glennbrook) i de les seves 3 persones de confiança: En Roland, fill del rei de Glennbrook i el seu millor amic, la Frederica, la seva futura esposa, i en Benedict, la seva ma dreta. Les relacions entre nacions semblen bones, pero esta a punt de passar un fet que desencadenara una guerra pitjor que la de 30 anys enrere.

El primer que he de dir sobre aquest joc es que la trama es MOLT densa i hi ha MOLT dialeg, i això es necessari perque estem parlant d'un guio del tipus de joc de trons, amb una lluita entre diferents bandols, cadascun amb els seus interessos i la trama necessita que tinguis context tant de la situacio actual del conflicte com dels personatges que la componen, perque en certs punts de la historia hauras de prendre decisions molt dificils.

El sistema de combat es realment complex. Al pur estil del team Asano, els personatges no son la gran cosa i ets tu qui els ha de fer valdre amb el teu estil de joc, nomes que aqui has d'aprofitar-ho literalment tot: Si rodeges a un enemic faras un combo amb els teus companys, els cops per l'esquena sempre seran critics, els atacs i la punteria augmenten o disminueixen segons l'alçada a la que et trobes respecte el contrincant, la qual cosa fa que els arquers siguin o unes besties o uns inutils depenent de la seva posicio, llençar a un enemic per un barranc li fara mal, i no parlem de les magies: cada element te les seves particularitats, per exemple, el foc pot deixar les caselles d'herba o alcohol cremant o tirar un llampec a l'aigua fara que condueixi l'electricitat. Per tant el millor abans de cada combat es investigar be el terreny, observar els elements i les trampes de cada nivell i a partir d'aqui triar les tropes amb una mica de cap.

La historia, com hem dit abans ens situa enmig d'una gran guerra i una casa tan petita com la casa Wolfort ho te dificil per sobreviure sola. Moltes vegades caldra aliarse amb altres bandols que en general ens ajudaran a canvi d'alguna altra cosa, i per tant hauras de prendre decisions molt moralment questionables, les quals poden consistir en trair a algun aliat, sacrificar als teus subdits, o acabar amb les vides de molts innocents. O tambe pots negar-te a aquestes demandes, provocar una nacio que te un exercit que es 10 vegades el teu i trobar-te'ls rodejant el teu territori. Sigui com sigui, la historia anira per un cami o un altre o se t'uniran uns aliats o altres depenent de les decisions que prenguis.

He dit que has de prendre decisions? Perdoneu, volia dir que els teus subordinats les prenen per tu. Aixo es tracta de que els teus aliats mes propers votaran la proposta que mes els agradi. I aixo es el que mes m'agrada del joc perque no es limita en triar entre dues opcions sino que has de recabar tota la informacio que puguis i intentar manipular als teus companys perque votin el que tu vols demostrant aixi que la democracia no funciona. Depenent del personatge necessitaras un tipus d'arguments o altres per convencer-lo, per exemple a en Benedict el convenceras si li demostres que aquesta accio es la mes adequada per la casa Wolfort, mentre que amb la Federica hauras de fer servir arguments basats en la familia o en el benestar del seu poble.

I la veritat es que no vull dir-ne gaire mes perque es un joc que recomano entrar-hi amb el minim d'spoilers possible. La historia val molt la pena, i m'he passat hores pensant be en moltes de les decisions que em proposava. Altament recomanat, i si no ets bo en els rpg tactics, recomano jugar-lo en el mode mes facil per veure la historia.
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Hmmm...

l'estètica és molt octopath traveller, no?

Pareix que té bona pinta!

Com són les lluites? Per torns tipus Octopath?
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
drew-kun
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 254
Membre des de: 15 oct. 2015, 23:42
0
1
Gràcies donades: 1 cop
Gràcies rebudes: 98 cops

Les lluites son per torns si, pero aixo es un RPG d'estrategia. Mes que a octopath son similars a fire emblem o final fantasy tactics: controlar la posició de les teves tropes i enemics i el terreny. El que el fa diferent a altres SRPG es que hi ha moltes altres mecaniques noves que afegeixen una capa de profunditat, com pot ser les combinacions que pots fer amb la magia, que els desnivells afecten a la potencia i la punteria dels atacs, la possibilitat de posar trampes, empentar les tropes per un barranc, etc.

Si que hi ha una fase d'exploracio, pero mes que per buscar tresors esta pensada perque controlis una mica la zona i vegis quines tropes son les mes adequades per aquell combat (encara que el propi joc te'n marcara unes quantes).

Ah i no ho he mencionat pero la banda sonora esta composta per l'Akira Senju (full metal alchemist brotherhood)
Respon