Stardew Valley

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Taiga
Porco Rosso
Porco Rosso
Crazy rainbow star
Entrades: 123
Membre des de: 31 oct. 2016, 10:58
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 52 cops
Gràcies rebudes: 41 cops

No em puc creure que un joc tan meravellós no tingui un post així que aquí va un intent de presentació de
Imatge


Sí, com podeu deduir en la imatge és un joc amb una estètica de 16 bits i forma part de l'encant del joc. Això a mi el principi em tirava enrrerra perquè no havia jugat mai a un joc amb una estètica així, però em vaig acostumar ràpid.

Stardew valley és un videojoc indie desenvolupat per Eric "ConcernedApe" Barone, durant 7 anys, i publicat per Chucklefish Games.

La història: El teu avi et deixa la seva granja vella com a herència després de morir. Així que decideixes mudar-te a pueblo Pelicano on l'alcalde et rep explicant-te que al poble li falta vida i que estaria molt bé que algú decidís reconstruir el centre cívic que està abandonat. Per fer-ho hauràs d'entregar els diferents objectes que et demana cada lot, i un cop completat tots els lots d'una secció (recolecció, mineria, taullel d'anuncis dels veins, cultius, aventurer i animal), els juninos, que són unes bestioles molt mones que habiten al centre et recompensaran amb coses que afecten al mapa: una pedrera amb roques i altres materials, accès al desert, un hivernacle, etc... Tot i que també et pots fer membre de la gran superfície que s'ha instal·lat al poble i amenaça amb destruir el comerç del poble i completar els lots pagant. Els anys estàn estructurats en 4 estacions (començant el joc a primavera, estiu, tardor i hivern, època en la que no creix cap cultiu) i tens 2 anys per completar el centre cívic.

Un món de possibilitats:A la granja pots tan cultivar fruites i verdures (depenent de l'època de l'any) com construir corrals i criar gallines, ànecs, conills, vaques, ovelles, cabres i porcs. Al costat de la granja trobem una caixa de fusta on vendre tot allò que hem cultivat que hem recollit dels animals. Un cop has regat els cultius i has donat de menjar als animals pots relacionar-te amb la gent del poble, ja sigui repartint regals per augmentar el nivell d'amistat, fins a casar-te amb l'npc que vulguis, com anar a prendre una cervesa al bar. I si prefereixes ser un antisocial et pots fer amb una canya per anar a pescar o anar a morir a les mines en busca de materials. La mina principal té fins a 120 pisos, a cada qual amb montres més perillosos i més difícils de matar (aquesta és la part de combat del joc). Tot això tenint en compte la barra d'energia i de salut. Un element indispensable dins la casa és la tele. Engegant-la cada dia podrem saber el temps que farà el dia següent, la fortuna que ens espera, i en algunes ocasions aprendre receptes de cuina. Alguns personatges tenen històries profundes i tràgiques, i he de confessar que en algún moment no he pogut evitar plorar.

Aquest joc està creat per a què cada jugador jugui al seu ritme. En aquest tema en recorda una mica al breath of the wild, encara que no sigui món obert. Completar el joc al 100%, és a dir, aprendre totes les receptes, pescar tots els peixos i aconseguir tots els minerals resulta casi impossible, per no dir que porto 4 anys de joc i no he aconseguit completar el museu. Hi ha moltes coses en les que anar progressant: millorar la casa (al més pur estil animal crossing, també amb la lliure decoració), millorar les armes amb materials cada cop més resistents (de bronce a iridi passant per ferro i or), comprar armes cada cop més potents per tal de poder anar avançant a la mina, comprar canyes més bones per pescar peixos més ràpids... Fins i tot augmentar la barra d'energia. Al principi es pot fer difícil la part de l'enegia i els diners, però a mesura que es va avançant les coses més bàsiques es tornen més simples, el que dona pas a realitzar activitats secundàries però igualment importants, com pot ser la pesca o la mineria

Plataformes: es pot jugar en pc, xbox one, ps4 i desde fa poc també en switch

Jugabilitat: Permet tan partides individuals com partides cooperatives de fins a 4 jugadors (en el cas de jugar en switch la cooperació pot ser tan online com local)

I per si m'he deixat alguna cosa o per si voleu més informació, us deixo aquest vídeo que vaig trobar per youtube i que crec que resumeix l'esperit del joc
Text amagat.

Us deixo també la pàgina wiki, on trobar tot tipus d'informació, des de quins són els productes més ben pagats fins a quins són els regals preferits de cada personatge (i així fer amistat més ràpid)
Text amagat.


Personalment he gaudit i estic gaudint molt d'aquest joc, algunes tardes m'hi he passat hores i hores, també en part perquè just després d'acabar un dia començar el següent, amb un guardat automàtic al mig.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Doncs sincerament és un joc que m'atrau moltíssim. L'estètica 16 bits és amor pur, genial, preciosíssima! Aquest tràiler m'encanta:



I la veritat és que per la temàtica, també penso que em podria agradar. Però no m'he animat a comprar-lo perquè abans m'agradaria provar-lo, i pel que he vist, no té versió de demostració...

He de dir que també em recorda molt els Harvest Moon (ara Story of Seasons), que tampoc no he jugat mai a cap, però sempre m'han cridat l'atenció, també. Aquí una review del de Super Nintendo, per exemple (pel que veig, l'argument és molt semblant):



Si més endavant tinc l'ocasió de provar-lo i m'agrada, segurament el compraré. Gràcies pel post!
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Doooncs fa uns dies vaig descobrir que en van fer una versió en occità anomenada "Vau Serena", i com que estic estudiant la llengua, em va semblar una manera de practicar i em vaig acabar d'animar a comprar-lo.

Hi he jugat unes 8 hores i he de dir que de moment he socialitzat més aviat poc (bé, és el que faria a la vida real xD), però almenys tinc el meu hortet i les meves gallines i una cabana enmig del bosc, què més es pot demanar?

La veritat és que m'està agradant força i és força addictiu perquè sempre vols veure què passarà l'endemà. Com a punt negatiu, sí que trobo que costa força fer diners, però bé, a la vida real també xD I no penso fer-me soci dels supermercats Joja, visca el producte local!

Us deixo unes imatges de la casa i les plantacions:

Text amagat.
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
drew-kun
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 254
Membre des de: 15 oct. 2015, 23:42
0
1
Gràcies donades: 1 cop
Gràcies rebudes: 98 cops

A veure, he jugat al joc i m'ha encantat pero tinc un problema, i es que la mecanica que el fa bo es precisament la mecanica que fa que no l'acabi de disfrutar, i es el limit de temps i la barra d'energia.

M'explico, que tinguis un limit de temps i de coses que es poden fer cada dia es bo, perque fa el joc com la vida mateixa, a vegades 24 hores en un dia es queden curtes i cal aprofitar-les al maxim. Per altra banda, em vaig deprimir en veure que el meu incessant treball a la granja havia donat els seus fruits en el tema d'acumular recursos en detriment de les meves relacions socials. Petits detalls com el fet que ningu volgues ballar amb mi als festivals em feien adonar que el poble em te per el raret antisocial del poble.

Segueix agradant-me i segueixo recomanant-lo, pero aquest petit detall m'ha cremat una mica.
Respon