Sousou no Frieren

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
lyrilla
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Tadaima!
Entrades: 21
Membre des de: 08 feb. 2022, 03:15
0
1
Gràcies donades: 8 cops
Gràcies rebudes: 31 cops

Sousou no Fireren


葬送のフリーレン

Shonen Sunday Magazine, setmanal, 2020-

història de Kanehito Yamada i art de Tsukasa Abe (debut)



Imatge


Sinopsi


L'heroi acaba de derrotar el rei dimoni!
Grans festes i reconeixements es fan pels quatre herois que han derrotat el gran enemic al nord: l'heroi Himmel, autoproclamat "el bell"; el sacerdot alcohòlic Heiter; el nan guerrer Eisel; i la elfa maga Frieren.

Però aquesta no és la seva història. És en aquestes celebracions que observen la pluja d'estels d'Era, i la jove elfa proposa de tornar a veure-la junts. La pròxima vegada serà en 50 anys, i quan es tornen a trobar, pren consciència de cop del pas del temps pels humans. Cap dels seus companys viurà gaire més, i tot i sentir-se estimada per ells, no acaba d'entendre els sentiments als que s'enfronta.

28 anys han passat des de d'aquella retrobada, i rumors del rei dimoni tornen a escoltar-se pel regne. És natural per Frieren doncs, que torni a enfrontar-se al viatge que ja va fer fa tant de temps. Aquesta vegada, però, no podrà portar els seus companys, i la mateixa ruta serà familiar i a la vegada diferent. Perquè aquesta vegada, s'ha proposat entendre els humans.


Context


El manga es va estrenar a la Weekly Shonen Sunday (detectiu Conan, Komi can't comunicate, Major) a l'Abril de 2020, i va agafar força de seguida amb uns primers capítols que van captar a molta gent.
Actualment compta amb 6 volums i casi 6 milions de còpies venudes. Està llicenciada a Espanya, però no publicada encara, i tot apunta que l'anunci d'un anime és inminent.


Opinió


Jo, com molts, vaig caure enamorat de la història als primers capítols. Tinc la sort de que la vaig descobrir quan portava tan sols un parell de capítols impresos, així que la segueixo des de ben al principi.
Tot i que la sèrie utilitza una columna vertebral bastant simple, en el tema del retorn del rei dimoni i el viatge dels herois, els autors aprofiten per explicar històries de les persones del camí, utilitzant el punt de vista dels nostres viatgers per oferir diverses petites parades on troben situacions relacionades especialment amb la mort, el pas del temps i la seva inevitabilitat.
En un bon exemple de com la suma és més que els seus elements, el ritme i el to de Frieren estan impresos molt correctament en el ritme de la narració, en els panells, en les expressions. És un viatge perillós, i la gent que hi ha pel camí no viu una vida fàcil, i és per això que l'equilibri de fer l'heroi, l'aventurer i complir la missió està sovint en la conversa.
L'art és molt correcte, amb un bon sentit de l'espai, que permet llegir més del que diuen les paraules, si bé no és especialment carregat (és una sèrie setmanal, no demanem massa!)

I per què està aquí? Doncs perquè considero que és una sèrie bonica, està llicenciada per un futur proper i està agafant prou popularitat. Treure coses abans que s'anuncii l'anime sempre et deixa imatge de que saps del mundillo, no?
"Si tingués més temps, t'hagués escrit una carta més curta." ~ Blaise Pascal
manolini
Calcifer
Calcifer
YELLOW TEAM!
Entrades: 889
Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 559 cops
Gràcies rebudes: 521 cops

L'he començat fa uns dies, i ,al ser de llagrima facil i empatitzar rapid amb els personatjes, no puc parar de plorar amb aquest manga, quina cosa MES BONICA. El recomano a tothom. En Himmel es un amor ;_;

Com be diu el @lyrilla no us espereu una INCREIBLE HISTORIA EPICA, es mes... veure la quotidianitat de la frieren, i com intenta comprendre el valor del temps i de tot el que la rodeja.

LA COMEDIA ES GOLD!!!!!

Imatge
TWITTER: MOSCASINES
STEAM: TOMPCAT
DISCORD ID: MANOLININS
Avatar de l’usuari
Estel
Calcifer
Calcifer
Tadaima!
Entrades: 524
Membre des de: 28 set. 2020, 23:03
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 705 cops
Gràcies rebudes: 347 cops

Ei! Que faran adaptació d'anime!

Respon