Rurouni Kenshin, Meiji Kenkaku Romantan.

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.

Fes ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses que encara no hagin passat a l'anime.
Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Aquest anime ja és tot un clàssic i, a més, és un dels meus preferits!! Espero poder convèncer als que encara no us heu decidit a donar-li l'oportunitat perquè realment és una molt bona història!!

Imatge

Rurouni Kenshin


Informació general

Títol original: るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚-
Rurōni Kenshin. Meiji Kenkaku Romantan. A alguns països li varen posar "Samurai X"
Autor: Nobuhiro Watsuki
Basat en: Manga. A Espanya publicat en edició Kanzenban per Panini, juntament amb els omake Rurouni Kenshin Restauración, de 2 toms
Gènere: Shonen, històric/samurai, acció, aventures, humor.
Estudi: Gallop i Estudio DEEN.
Any: 1996-1998
Episodis: 94

Argument

Any 11 de l'era Meiji. Amb la Restauració comença una nova època al Japó en la qual els samurais ja no són necessaris i existeix una llei de desarmament que impedeix portar espases. En aquest context històric ens trobem un rurouni (rodamón) que arriba a la nova capital de Tokyo portant una sakabato, una espasa amb la fulla invertida.

El Kenshin Himura es topa amb una noia molt energètica, la Kaoru Kamiya que l'acusa de ser el famós assassí del Bakumatsu, el llegendari Hitokiri Battosai. Per culpa d'aquest assassí que mata en nom del Kamiya Kanshin Ryu, l'escola de dojo que regenta la Kaoru, la noia ha perdut tots els seus estudiants i està disposada a fer qualsevol cosa per capturar l'assassí i retornar el bon nom al seu dojo.

Qui està al darrere d'aquest incident és un grup de lladres que pretén quedar-se amb el dojo de la Kaoru, cosa que és impedida pel veritable Hitokiri Battosai, que no és altre que el misteriós rurouni. La Kaoru, com a mostra d'agraïment, deixarà que el Kenshin es quedi al dojo durant el temps que s'estigui a la capital.

Però el Kenshin no és un samurai qualsevol, ja que he fet la promesa de no tornar a matar mai més i de defensar els seus amics amb una katana que per la posició de la seva fulla no pot matar. Amb l'ajuda de la Kaoru, el Yahiko Myojin, el Sanosuke Sagara i la doctora Megumi Takani, el Kenshin anirà pel camí que s'ha marcat i enfrontarà tots els seus enemics amb molt de coratge i valor.
Imatge


Informació addicional

Abans de començar a veure l'anime de Rurouni Kenshin has de tenir en compte unes quantes consideracions: o bé et pots llegir el manga abans i després mirar l'anime (recomanable) o bé, si prefereixes veure directament l'anime has de saber que el manga de Rurouni Kenshin està composat per tres sagues: Tokyo-Hen, Kyoto-Hen i Jinchuu-Hen, la darrera de les quals mai va ser adaptada a l'anime. Per tant, al cap i a la fi hauràs de continuar amb el manga.

Per veure la sèrie en ordre cronològic hauràs de seguir aquestes pautes: Veure l'anime Rurouni Kenshin fins el capítol 62 i després continuar amb el manga a partir del tom 18 (del manga Panini va publicar també l'omake Rurouni Kenshin, Restauración, el podeu llegir en voler, no té cap cronologia concreta). Després mira el primer OVA: Trust&Betrayal o Tsuiokuhen que us contarà fets del manga amb una animació excel·lent. No us recomanaria que miréssiu el darrer OVA titulat Seisou Hen perquè seria el desenllaç de la història i a l'autor mateix no li va agradar massa. El següent que us toca és el remake Shin Kyoto Hen i, finalment, les tres pel·lícules Live Action protagonitzades per Satoru Sato.

Opinió personal

Simplement és una història indispensable i de les millors que m'he llegit. Hi ha moltes, moltíssimes raons per les quals us recomano que mireu Rurouni Kenshin. La primera és l'argument. És una història de samurais, amb l'acció que li correspon, però també és molt madura ja que el protagonista tampoc és el típic nen dels Shonen. El Kenshin no és un sàdic que només pensa en matar, és un home penedit del seu passat amb una gran càrrega de consciència per les vides que va segar i que cerca reparar els seus errors defensant els febles sense vessar una sola gota de sang.

Els personatges estan molt ben construïts, alguns més que d'altres com el Sanosuke o el Saito. El passat dels personatges principals ens és revelat a mesura que la història avança i ens ajuda a entendre la seva psicologia. Amb aquest aspecte, és un anime que tracta les dones amb justícia. Tant la Megumi com, sobretot, la Kaoru i la Misao són dones fortes que lluiten i que guanyen batalles molt sovint sense la necessitat que els homes les defensin i les protegeixin.

D'altra banda està ambientat en el Japó de l'era Meiji, reflectint molt bé tots els espais, tant de Tokyo com de Kyoto. Els detalls estan molt treballats: els carrers, el dojo, la vestidura de tots els personatges i figurants. Pel que fa a l'acció és simplement bestial amb combats èpics, sobretot els de la saga de Kyoto-Hen.

Pel que fa a l'anime, l'animació no està pas malament per ser de l'època que és, finals dels anys 90. Tots els openings i endings són bestials, creant en la meva opinió, una banda sonora que podia ser considerada de les millors de la història de l'animació.

Imatge


Openings i endings!
Text amagat.





Puntuació

9-10

Personalment la trobo de 10. Un 9 si m'apureu perquè l'animació és vella i no té relleno però si que fa que allarga innecessàriament les coses. Ara, si decidiu posar-vos directament amb el manga, sincerament, jo trobo que és de 10. Crec que és una història que tothom hauria de veure/llegir així que doneu-li una oportunitat!

Imatge
Avatar de l’usuari
Skuld
Calcifer
Calcifer
Tadaima!
Entrades: 574
Membre des de: 08 des. 2015, 23:56
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 69 cops
Gràcies rebudes: 259 cops

Estic d'acord en què és un clàssic i s'hauria de veure/llegir. Jo el vaig veure no fa pas massa temps... suposo que farà un parell d'anys o així. I si he de dir la veritat el motiu que vaig tenir per veure l'anime és força trist XDD Resulta que em vaig assabentar que el meu grup preferit (One Ok Rock) feia l'ending dels "live action", de manera que la motivació per veure les pelis van ser ells, però com que no volia veure-les sense haver vist l'anime per opinar amb base em vaig decidir a mirar-me'l... no em jutgeu per això XDDDD Després de l'anime i les pel·lícules em vaig llegir el manga, o sigui que em sembla que m'he redimit :3 Les pel·lícules amb en Takeru Sato m'han agradat moltíssim, és dels pocs live action que val la pena mirar perquè s'ho han currat i han adaptat correctament la història sense inventades bestials i fora de lloc.

Les OVAs en què animen la història de la cicatriu (Tsuiokuhen) em semblen al·lucinants pel que fa l'animació, però no m'agrada massa com ho expliquen perquè passa directament de shonen a seinen i em vaig quedar una mica WTF? Com que ja havia llegit el manga se'm va fer súper estrany! Pràcticament no hi havia diàleg, ho vaig trobar molt trist i ombrívol, com molt fred perquè arribessin a sentir alguna cosa l'un per l'altra, però suposo que és una impressió meva. Les altres OVA i remake no els he vist perquè ja em va agradar el final del manga i no necessito que em compliquin l'existència XD

És una història que està molt bé com a conjunt, però per mi la millor saga i la més emocionant és la de Kyoto, en Shishio és massa carismàtic per aquesta sèrie :ilu: El punt fort i centre de la sèrie és en Kenshin, és un personatge molt ben desenvolupat i amb un rerefons molt complet. És una llàstima que no pugui dir el mateix dels altres personatges secundaris, sembla que tot el que han invertit en explicar en Kenshin ho hagin agafat dels altres. Per mi on fluixeja la sèrie és precisament en els secundaris, ja que estan ben construïts però no aporten gaire res a excepció de la relació que tenen amb en Kenshin; com a personatges individuals necessiten polir-se i són força plans. M'hauria agradat que li donessin més protagonisme a altres personatges de tant en tant (sense necessitat de treure'n a en Kenshin), com per exemple en Saito, que m'encanta. Tot i això, com ja he dit, a banda del protagonista alguns són força carismàtics i amb això sol ja criden l'atenció del lector, com poden ser en Saito, en Sojiro o el magnífic Makoto Shishio, dels dos últims s'expliquen millor les seves motivacions i psicologia. A diferència de molts però, sento dir que a mi en Sanosuke no m'agrada gaire, en cap moment em va cridar l'atenció per res.

I pel que fa als personatges femenins no hi estic totalment d'acord. És cert que el mangaka fa que guanyin les seves pròpies batalles, però.... ni de conya... els juppongatana guanyats per una noia corrent amb una espasa de fusta i un nen petit?? No se suposava que eren tan súper forts?? Per més que fossin els més dèbils i estessin tan confiats la diferència seguia sent com molt abismal per la derrota de pura sort que van tenir. A més que les diferències entre la lluita dels homes i les dones és més que força evident tenint en compte que ni la Misao ni la Kaoru tindrien res a fer contra cap d'ells. En el seu cas, el que considero que tenen, és molta resiliència. Les que sí m'encaixen més en el tema de dones fortes són la Tomoe i la Megumi, però en altres aspectes com poden ser la medicina, el seu caràcter o les seves ambicions, i és precisament per això que són les úniques que m'hi encaixen, perquè no lluiten XD

Els combats són un altre punt a favor de la sèrie, ja que alguns són força memorables. Jo destacaria un dels primers (sinó el primer) que van tenir en Kenshin i en Saito. L'animació, la coreografia de l'escena i la banda sonora d'aquell moment van ser una passada. I bé, el Kenshin vs Shishio ja ni en parlem!! :ok:

De la banda sonora crec que el primer opening és el que s'identifica millor amb en Kenshin i la seva evolució, és a dir, comença més rock sinistre i després és un tema pop súper animat, tot i que la lletra impliqui alguna cosa més. I el que també m'agrada molt és el primer ending, és genial.

No li posaria un 10 perquè hi ha alguna cosa que no m'acaba de convèncer, però el manga sí que rondaria el 9.
Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
Bank
Calcifer
Calcifer
Banana :3
Entrades: 573
Membre des de: 15 ago. 2015, 22:18
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 131 cops
Gràcies rebudes: 101 cops

Moltes gràcies per la recomanació! :lloa:

Me'l vas recomanar fa temps i vaig veure l'anime sencer! Tot i així no he llegit el manga, així que la última saga encara la tinc pendent :scared: Em va encantar aquest anime ja que té molt de cultura i història japonesa, sobretot de samurais i tal, sense deixar-se caure massa en la fantasia que tenen la majoria dels shonens.

El Kenshin és un gran protagonista (i si, no em va agradar gens la ova final xD) i tots els que l'envolten també em van agradar força, especialment el Saito i el Sanosuke. És cert que algunes de les escenes es nota que l'anime ja té els seus anys, però igualment em va agradar molt.

Els live-action també em van encantar i pel que vec és cosa rara que agradin uns live-action d'anime xD. Tot i que van moldejar la història al seu gust per poder-la adaptar millor i que molts personatges no els van desenvolupar gens (el Sanosuke mateix, que va apareixer allà random i ale! T'acompanyo) va tenir moments molt èpics, sobretot la lluita final a quatre bandes contra el Shishio :lloa: simplement espectacular.

Un anime molt recomanat i a veure si algun cop segueixo amb el manga! :visca:
Imatge
Avatar de l’usuari
robguerrero
Porco Rosso
Porco Rosso
Absolute Zero-San
Entrades: 315
Membre des de: 29 jul. 2016, 23:16
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 92 cops
Gràcies rebudes: 82 cops

Samurai X

Imatge

Títol original en japonès: Ruronin Kenshin るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚
Altres noms: El samurai errant Kenshin
Autor: Wadatsuki Nobuhiro
Gènere: Drama, històric, acció, samurai, juvenil, comèdia, aventures
Estudi: Estudi Gallop i DEEN
Temporades: 1
Capítols: 94 + OVES
Any: 1996-1998



Em fa especial il·lusió que el post 300 que faci a Tadaima el dediqui a Samurai X, un anime d'aquells que un considera un clàssic i que segueix tenint molta tirada en l'actualitat, tot i els anys que porta finalitzada. Especialment es significatiu perquè retrata una època molt convulsa i apassionant com és la Meiji, on el Japó avançava cap a la modernitat deixant enrere l'època dels samurais i la seva filosofia de vida. Com historiador he de dir que la començo amb ganes, sent plenament conscient que té un rerefons històric treballat, així que comencem!


Com la comentaré


En primer lloc, he decidit fer que el comentari de la serie es faci en packs de 10 episodis (en cas de tallar en un moment important, m'hauré d'aguantar). Ho faré per comoditat i perquè no vull massificar l'entrada amb un post d'una serie que s'hauràn de comentar moltes coses arribats a cert punt. Ometre l'informació donada per la @UkiHana respecte al relleno que es dona d'una part de la serie fins al final, ja que com he dit, estic al repte difícil i l'hauré de tractar com a tal. Passem doncs a comentar els primers deu episodis.

Imatge


Arc introductori


Els primers 7 episodis de la serie es poden resumir com una presentació dels personatges principals i com van "conèixer" en Kenshin i van descobrir la seva identitat com a "Battousai". Ja desde un primer moment m'agrada que en Kenshin no s'emporti tota l'atenció sino es necessari, es un personatge principal que flueix en l'acció amb naturalitat i que sap canviar la seva "actitud" sense mostrar una arrogància que estaria justificada. Respecte a la Kaoru, ja us vaig confessar que aquest prototip de personatges femenins tomboy son la meva debilitat, i crec que la Kaoru (que no Kori, valga'm Déu quin doblatge) sap mantenir aquesta faceta amb un disseny agradable i molt maco.

Respecte a la resta, tan en Sanousuke com en Yahiko em resulten també personatges interessants. Més interessant potser pel segon, com a deixeble d'en Kenshin i de la Kaouru. En aquest sentit, aquests primers episodis ja ens donen mostres de que la relació d'ambos personatges es fa molt estreta ràpidament. En Kenshin per la seva recerca d'una "llar" o un lloc on pertanyer després d'errar durant anys sense establir-se i la Kaoru perquè vol suplir aquest sentiment de soledat que es mostra en el primer episodi. A partir d'aquí es obvi que la Kaouru s'acaba enamorant o "valorant" el vincle que ha forjat amb l'espadatxi i en Kenshin (tal com confesa a l'episodi 7) sent una gran estima per la noia per acceptar-lo, tot i el seu passat i estar disposada a defensar-lo si cal. En aquest sentit, molt ben plantejada aquesta relació.


Imatge


Sembla evident que el passat d'en Kenshin seguirà apareixent recurrentment i que aquest es el motor de la serie (gràcies live action pels spoilers). Com he dit cal veure com afecta aquests comptes pendents a la nova situació dels protagonistes i com i fan front.
Imatge
La vida no consiste en esperar a que pase la tormenta, si no en aprender a bailar bajo la lluvia. Touka Kirishima
Respon