Ah, la dolça aroma d'un pastís acabat de sortir del forn! I aprofitant que Tadaima fa anys, us presento el repte de cuina del pastís!!
Ja sé que fer un pastís de vegades no ve de gust o bé em poseu l'excusa que no el sabeu cuinar però jo ja vinc preparada amb l'escut de les opcions! I és que per facilitar que tots hi pugueu participar, aquest repte tindrà dues modalitats:
1. Modalitat A: Cuina el teu pastís. Consisteix a fer el repte com fins ara, mans a la cuina i preparant el teu pastís a casa.
2. Modalitat B: Ressenya de dolços. No fas cap pastís, però compres alguna cosa dolça que t'agradi al supermercat i ens expliques què tal (com el post del Rànquing de Torrons on tots vàreu dir la vostra!).
Com veieu, participar és més fàcil que mai! I per donar exemple, començo el repte amb el meu pastís:
He fet un brownie perquè avui és l'aniversari de la meva sogra i li fem una festa sorpresa i el meu brownie és apreciat per la família política (segurament perquè el secret és posar-hi unes quantes fulletes de marih... que nooo, que és bromaaaaa, el secret és que és una bomba de mantega, sucre i xocolata barata que, per tant, parcialment és també sucre)
I em dutxava mentre era al forn i ha quedat una mica moré, però serà bo igual. Si hi penso us faré foto de l'interior i demà us la mostro.
Animeu-vos a comprar un dolç o a fer-lo i celebrem així l'aniversari de Tadaima!
Repte de cuina: pastís
Regles del fòrum
Aquí parlem dels esdeveniments que ens interessen, a més d'organitzar-ne nosaltres a Tadaima.cat.
Esdeveniments recurrents:
Esdeveniments de Tadaima.cat:
Cerca per song:
Aquí parlem dels esdeveniments que ens interessen, a més d'organitzar-ne nosaltres a Tadaima.cat.
Esdeveniments recurrents:
Esdeveniments de Tadaima.cat:
Cerca per song:
- Oriol
- Moderador
- Entrades: 374
- Membre des de: 12 març 2016, 00:23
- Pronom: Masculí
- Gràcies donades: 168 cops
- Gràcies rebudes: 223 cops
0
1
Jo també m'apunto a la proposta A! Costarà, suaré, però intentaré portar un pastís presentable. Això sí, espereu una recepta al pur estil Arguiñano (anar posant coses sense saber que merda estas fent).
- Meina
- Totoro
- Dereshishishishishi!
- Entrades: 1098
- Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
- Pronom: Femení
- Gràcies donades: 313 cops
- Gràcies rebudes: 482 cops
0
1
Jo vull fer una Xocotorta (traducció rara perquè no sé com es diu en català), que és un postre argentí fet amb galetes de xocolata i una crema de dolç de llet i formatge crema.
És la modelitat A
No sé quan podré fer el pastís, el més probable és que tardi uns quants dies a fer-la.
És la modelitat A
No sé quan podré fer el pastís, el més probable és que tardi uns quants dies a fer-la.
- Atir dels Senders
- Porco Rosso
- Tadaima!
- Entrades: 335
- Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
- Gràcies donades: 299 cops
- Gràcies rebudes: 303 cops
0
1
Doncs jo aquesta tarda he fet una mica de cuinetes i aprofito per celebrar amb vosaltres l'aniversari de Tadaima amb aquesta corona de pa dolç que he fet!
En tinc una altra al forn, suposo que les obriré pel mig i les farciré amb alguna melmelada o crema, tot i que aquesta no he pogut esperar i ja n'he menjat... es fa el que es pot amics, algun dia n'aprendré. Bé, vaig a treure l'altra corona del forn no sigui que es cremi... Només em queda dir:
Per molts anys Tadaima!!
Text amagat: Recepta.
2 ous
300 ml de llet
150 ml d'oli
160 g sucre
400 g farina
1 sobre llevat en pols
300 ml de llet
150 ml d'oli
160 g sucre
400 g farina
1 sobre llevat en pols
En tinc una altra al forn, suposo que les obriré pel mig i les farciré amb alguna melmelada o crema, tot i que aquesta no he pogut esperar i ja n'he menjat... es fa el que es pot amics, algun dia n'aprendré. Bé, vaig a treure l'altra corona del forn no sigui que es cremi... Només em queda dir:
Per molts anys Tadaima!!
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
- UkiHana
- Administradora
- Burxaratti
- Entrades: 2827
- Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
- Pronom: Femení
- Gràcies donades: 491 cops
- Gràcies rebudes: 1503 cops
0
1
Té molt bona pinta @Atir dels Senders
És gairebé com si en pogués sentir l'oloreta des d'aquí, t'ha quedat molt fotogènic i els ingredients són fàcils d'aconseguir!
Amb quina melmelada el menges generalment?
És gairebé com si en pogués sentir l'oloreta des d'aquí, t'ha quedat molt fotogènic i els ingredients són fàcils d'aconseguir!
Amb quina melmelada el menges generalment?
- Atir dels Senders
- Porco Rosso
- Tadaima!
- Entrades: 335
- Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
- Gràcies donades: 299 cops
- Gràcies rebudes: 303 cops
0
1
Moltes gràcies @UkiHana!! Doncs vaig comprar melmelada de mores i la veritat és que ha sigut un encert. A veure si faig foto abans de que s'acabi que en queda molt poc!
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
-
- Calcifer
- YELLOW TEAM!
- Entrades: 889
- Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
- Pronom: Altres
- Gràcies donades: 559 cops
- Gràcies rebudes: 521 cops
0
1
La @Giggles l'@Ereza i jo també hem fet un pastís per celebrar l'aniversari de tadaima! I com ja s'acosta la tardor n'hem fet un de carabassa seguint aquesta recepta: (QUE RECOMANO MOLTÍSSIM QUE LA FEU PERQUÈ SURT UNA COSA DELICIOSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
LA RECEPTA MÀGICA DEL PASTÍS INCREÏBLE DE CARBASSA!!!!!
(L'unica cosa que vem canviar de la recepta van ser les galetes, nosaltres en vem utilitzar de DIGESTIVE, must recomend)
Aqui unes cuantes fotos del proces creatiu del pastís:
.
.
.
I el resultat final:
Era tan bo que casi ens posem a plorar quan es va acabar perque en voliem mes.
LA RECEPTA MÀGICA DEL PASTÍS INCREÏBLE DE CARBASSA!!!!!
(L'unica cosa que vem canviar de la recepta van ser les galetes, nosaltres en vem utilitzar de DIGESTIVE, must recomend)
Aqui unes cuantes fotos del proces creatiu del pastís:
Text amagat.
.
.
I el resultat final:
FELICITATS TADAIMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Era tan bo que casi ens posem a plorar quan es va acabar perque en voliem mes.
TWITTER: MOSCASINES
STEAM: TOMPCAT
DISCORD ID: MANOLININS
STEAM: TOMPCAT
DISCORD ID: MANOLININS
- Estel
- Calcifer
- Tadaima!
- Entrades: 524
- Membre des de: 28 set. 2020, 23:03
- Pronom: Femení
- Gràcies donades: 705 cops
- Gràcies rebudes: 347 cops
0
1
@manolini ualaaa quina passada de pastís!
@Atir dels Senders quin tortell!
Jo també porto el meu pastís...
L'he cuinat amb ma mare ma mare l'ha cuinat i jo l'he observat (vale, és que era el primer cop que en cuinàvem un ella cuina molt bé i... jolín! El menjar de les mares ja sabeu que té un sabor especial!). Ha quedat boníssim. MAMA CHEF!
Preparats?
...
PASTÍS DE PRÉSSEC!
PER MOLTS ANYS, TADAIMA!!! :cheers:
Ingredients
-2 ous
-150g de sucre
-50g de mantega fosa
-150ml de llet
-2 cullerades de vainilla en pols
-Pell de llimona ratllada
-250g de farina
-1 sobret de llevat
-4 préssecs grans
-1 cullerada de sucre en pols
-1/2 gotet de moscatell (opcional)
Recepta de la mama
Preparació:
En un bol remenar bé els ous i el sucre. Afegir la mantega fosa, la llet, la vainilla, la pell de llimona i per últim la farina i el llevat tamissats, mica a mica, mentre anem remenant amb una espàtula de fusta.
Afegir a la massa 2 préssecs, pelats i tallats a trossets petits.
Preparar un motlle d'uns 22cm, amb mantega en tota la base (com pintat) i una mica de farina (espolsada per damunt) si es vol.
Abocar-hi la massa que hem preparat. A sobre posar-hi els dós préssecs (o 1, depèn) pelats i tallats en forma de mitges llunes. Escampar per sobre 2 cullerades de sucre (moreno si es vol).
Posar-ho al forn, a 180ºC, durant més o menys 50 minuts.
Comprovar la cocció amb un escuradents. Quan el treiem del forn podem banyar-lo amb 2 cullerades de moscatell (opcional) i enllustrar-lo amb sucre glaç.
@UkiHana Ara no hi ha excusa! Volem la recepta del brownie! 8)
@Atir dels Senders quin tortell!
Jo també porto el meu pastís...
L'he cuinat amb ma mare ma mare l'ha cuinat i jo l'he observat (vale, és que era el primer cop que en cuinàvem un ella cuina molt bé i... jolín! El menjar de les mares ja sabeu que té un sabor especial!). Ha quedat boníssim. MAMA CHEF!
Preparats?
...
PASTÍS DE PRÉSSEC!
PER MOLTS ANYS, TADAIMA!!! :cheers:
Ingredients
-2 ous
-150g de sucre
-50g de mantega fosa
-150ml de llet
-2 cullerades de vainilla en pols
-Pell de llimona ratllada
-250g de farina
-1 sobret de llevat
-4 préssecs grans
-1 cullerada de sucre en pols
-1/2 gotet de moscatell (opcional)
Recepta de la mama
Preparació:
En un bol remenar bé els ous i el sucre. Afegir la mantega fosa, la llet, la vainilla, la pell de llimona i per últim la farina i el llevat tamissats, mica a mica, mentre anem remenant amb una espàtula de fusta.
Afegir a la massa 2 préssecs, pelats i tallats a trossets petits.
Preparar un motlle d'uns 22cm, amb mantega en tota la base (com pintat) i una mica de farina (espolsada per damunt) si es vol.
Abocar-hi la massa que hem preparat. A sobre posar-hi els dós préssecs (o 1, depèn) pelats i tallats en forma de mitges llunes. Escampar per sobre 2 cullerades de sucre (moreno si es vol).
Posar-ho al forn, a 180ºC, durant més o menys 50 minuts.
Comprovar la cocció amb un escuradents. Quan el treiem del forn podem banyar-lo amb 2 cullerades de moscatell (opcional) i enllustrar-lo amb sucre glaç.
@UkiHana Ara no hi ha excusa! Volem la recepta del brownie! 8)
Estel l’ha editat per darrera vegada el dia: 19 set. 2022, 23:55, en total s’ha editat 2 vegades.
- Atir dels Senders
- Porco Rosso
- Tadaima!
- Entrades: 335
- Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
- Gràcies donades: 299 cops
- Gràcies rebudes: 303 cops
0
1
@Estel fa una pinta boníssima, el faré sens dubte perquè just ahir vaig comprar vainilla en pols i tinc tots els ingredients!
Tinc una pregunta! El moscatell si se li tira quan surt del forn no queda remullit? N'hi poseu a la massa?
Tinc una pregunta! El moscatell si se li tira quan surt del forn no queda remullit? N'hi poseu a la massa?
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.