Repte de cuina a tadaima: Ramen

Regles del fòrum
Aquí parlem dels esdeveniments que ens interessen, a més d'organitzar-ne nosaltres a Tadaima.cat.

Esdeveniments recurrents:
Esdeveniments de Tadaima.cat:
Cerca per song:
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Imatge

Repte de cuina: Ramen



Després dels yakisobas, l’okonomiyaki, els onigiris i el meronpan, arribem al cinquè repte de cuina amb un plat que segur que us farà moltes ganes… el ramen!! És hivern i amb aquest fred relatiu què millor que un ramen!

Com sempre, us porto la primera recepta. L’he agafat de japanese cooking 101: http://www.japanesecooking101.com/ramen-recipe/


Ingredients


-Per la carn: un tros gros de porc sencer i sal.


-Per la sopa

1,5 litres d’aigua

50 grams de gingebre tallat

3 dents d’all

1 ceba tendra

4 cullerades de salsa de soja

2 cullerades de sake

1 culleradeta de sal

1 culleradeta d’oli de sèsam


-Pels fideus

225 grams de noodles (elles fan servir fideus italians frescs capellini, però si vulguessiu fer servir udons, per exemple, no crec que hi hagi tampoc cap problema)

2 litres d’aigua

2 cullerades de bicarbonat de sodi


-Per al topping:

Ous bollits en salsa de soja

Brots de soja

Part verda de la ceba tendra tallada molt petita

Es pot posar el que vulguis realment, hi ha molta gent que li posa blat de moro, xiitake, naruto, trossos de nori… dependrà també del tipus de ramen que feu, si feu ramen de peix, potser li posareu katsuobushi…


Instruccions


1. Primerament hem de preparar la carn. Hi fregam la sal i la deixam tot el vespre a la gelera.

2. En una olla, poseu l’aigua, el gingebre, l’all, la ceba tendra (tot això tallat petitó) i el porc que heu tingut tot el vespre marinant-se. Ho posem tot a bullir a foc fort i li anem traient el greix que vagi surant. Després ho cobrim, posem el foc fluix i ho deixam durant una hora i mitja o dues. En acabar, traiem el porc i el tallem per fer el topping.

3. Preparem la resta d’ingredients pel topping. Els ous es fan d’aquesta manera: VIDEO.

4. Posem a bullir la salsa de soja, el sake, la sal i l’oli de sèsam. Ho deixem bullir a foc molt fluix fins que els noodles estiguin fets.

5. Fem la pasta. Cada pasta deu ser un món, al vídeo veureu que hi afegeixen bicarbonat i els tenen només 30 segons… Amb segons quins fideus no anirà bé, així que segui les instruccions del paquet i, quan estigui feta, els afegiu a la sopa i posau de seguida els toppings. Es veu que si fiqueu els fideus dins la sopa i després us entreteniu tallant i tal, els fideus es tornen fluixos i ja no és tan bo.

6. Menjar-s’ho i compartir el resultat final a tadaima!

Terminis

Ja sabeu com funciona això: podeu començar ja a buscar la recepta en la qual basareu el vostre plat i compartir-la amb nosaltres. En haver-ho fet, pengeu fotos o vídeos de la vostra creació i conteu-nos com ha anat i si era bo!

Data final: 21 de març de 2018 (final de l'hivern).


Animeu-vos-hi!
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

Molt bé aquest repte de cuina! M'encanta! Quines ganes tinc de fer un ramen a casa! La meva recepta la tinc en un llibre de cuina de Harumi Kurihara i no trobo aquesta recepta enlloc més. És una mica diferent però basicament es el mateix. :)
Ara estic desitjant anar a comprar els ingredients. M'agrada anar a la botiga asiàtica i veure tot el que tenen de fora ^ ^
Espero aviat poder donar-vos el meu resultat!
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

He estat cercant per fer la pasta, però és un poc un lio.

https://norecipes.com/homemade-ramen-noodle-recipe
https://cookpad.com/us/recipes/494402-r ... om-scratch

Heu trobat més indicacions? -- Sembla que no duen ou, sinó que duen Kansui, que és un tipus de carbonat que li dóna el color groc. Vaja, la Viquipèdia ho diu i tot :p
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

Hola,
a mi també m'interessa donar amb els fideus de ramen.
Aqui expliquen com es fan a casa. Què us sembla?
http://www.umami-madrid.com/2010/03/01/ ... s-en-casa/
Potser em compro un trasto per fer pasta i ho provo. :) Aquesta tarda aniré a la botiga asiàtica a veure què trobo.

Edito per afegir que a la botiga he trobat el que crec que és kansui. És una ampolla de vidre amb un líquid incolor i a l'etiqueta diu LYE WATER. Us paso un altre link on parlen (en anglès) d'aquest ingredient.
http://panlasangpinoy.com/2013/01/30/what-is-lye-water/
Avatar de l’usuari
Meina
Totoro
Totoro
Dereshishishishishi!
Entrades: 1098
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 313 cops
Gràcies rebudes: 482 cops

Aqui us porto la meva recepta de ramen (només tinc al foto final per que em vaig oblidar de fer fotos de lo altre u.u)

Ramen de la Meina


Imatge


Abans de res, jo per fer la meva recepta he seguit els passos d'aquest video https://www.youtube.com/watch?v=gNs-SP73fzg (aixi que la seguent explicació la pots trobar també en aquest video)

Vaig fer la recepta per 3 persones

Ingredients:


- 1 ceba
- 5 dents d'all
- 1 tros de gingebre
- 5 xampinyons
- 2 ous
- 100 ml de salsa de soja
- 200 g de costella de porc

Pels fideus:
-250 g de farina

Procediment:


- S'agafa una cassola, s'hi posa oli al cul i es cou la costella de porc. Quan la carn estigui feta s'hi ha d'afegir la ceba tallada en 4 trossos, els 5 dents d'all, el gingebre tallat en trossets, els xampinyons partits per la meitat i una cullaradeta de sal. Es barreja tot i es deixa 10 minuts a foc mig.

- Quan hagin passat els 10 minuts s'hi ha d'afegir la salsa de soja i tota la aigua que càpiga a la cassola, i deixar el caldo fer-se durant 1h a foc mig.

- Mentres el caldo es va fent, es pot començar a fer els fideus. S'agafen 250 g de farina i es van barrejant amb poca aigua , per que quedi una pasta semblant a plastilina. Després de ben barrejar la massa, s'ha de embolicar amb paper film i deixar a la nevera durant 30 minuts.

- Quan han passat aquests 30 minuts, s'enfarina el lloc on es vol treballar i s'amassa una miqueta més. Després també s'enfarina el rodillo i un altre cop la massa, i es va aplanant, sense deixar-se d'anar enfarinant (que jo la vaig liar per no fer-ho i ho vaig haver de repetir tot) i quan la massa ja es molt fineta se'n tallen els costats per deixar-ne una forma quadrada. Es dobleguen els costats, mentres s'enfarina (per això millor mirar el vídeo) i es tallen els fideus.

- I fialment es deixen bullir a foc mig durant 5 minuts. S'escorren i es posen en un bol, allà també s'hi afegeix el caldo, i els bolets, la arn i la ceba del caldo. I a més a més es fan els ous durs, i es posa mig ou dur també al vol de ramen.

I aqui ha acabat la meva recepta! Espero veure les vostres!! :uki:
Imatge
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

He trobat aquest vídeo que explica com fer la pasta: https://www.youtube.com/watch?v=fnrW4oan_Mo

Crec que ho faré així, sí :3

També hem trobat aquesta recepta (en castellà, a més): http://www.cocinajaponesa.tv/receta-par ... oyu-ramen/

Fa servir fideus ja fets, així que si combinam les dues coses pot ser super top.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 407
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 167 cops
Gràcies rebudes: 246 cops

Hola a tots, us deixo amb el meu video del ramen (3 setmanes després de fer-lo).

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Na @UkiHana i jo vam fer la nostra versió del ramen el cap de setmana passat!

(Vídeo al fons)

La veritat, tot i que és una feinada, pot quedar molt bo! Vos animam a provar-ho!!

Imatge

1. Carbonat sòdic

Imatge

La recepta comença amb certa anterioritat. Primer ens cal alguna substància per baixar el pH de la pasta amb què farem els fideus. A alguns supermercats orientals es ven Kansui (Lye water). En comptes d'això, podem fer servir carbonat sòdic. Compte que no és el bicarbonat sòdic de tota la vida. Però segons Internet, es pot aconseguir el carbonat que volem a partir del bicarbonat simplement posant-lo dins el forn durant una horeta a 150ºC.

Nosaltres vam seguir aquest procediment i vam ficar-ne 100g dins el forn. Després es pot tenir dins un pot hermètic i ja està ;).

2. Xulla de porc

Imatge

Això s'ha de fer el dia anterior. Necessitam un tros de xulla de porc i un poc de cordill que es pugui fer servir per cuinar. Fermam el tros de carn, de manera que la pell quedi a l'exterior i el dauram en una paella antiadherent durant uns 10 minutets.

3. Brou

Imatge

Encara som al dia anterior. Ara a partir del tros de xulla (i l'oli que haurà agafat el gustet), amb cebes tendres o grells o el que trobeu, pastanagues, alls, un poc de gingebre (tot i que no en vam pensar a comprar) i bàsicament el que trobeu. A això hi vam afegir katsuobushi i dashi en pols.

Vam tenir l'olla al foc durant dues hores (o més i tot), fins que es van fer les 2 i pico de la matinada i vam trobar que ja bastava xD.

Llavors, es fica la carn dins paper de film o el que sigui que quedi compacte, es cola el brou i es fica tot (per separat) dins la gelera.

4. Ous

Imatge

I sí, encara som al dia anterior. Els ous que es fan servir al ramen tenen el vermell quasi cru. Per a aconseguir-ho, posam aigua a bullir i, quan ja bull, hi tenim els ous durant 7 minuts. Mentre es bullen, preparam un bol amb aigua i gel, on hi posarem els ous per a què es refredin ràpidament i no es coguin més.

Llavors, els hi traiem la closca i els deixam en adobo en salsa de soja (no la vam rebaixar, però crec que ho hauríem d'haver fet). I dins la gelera ;)

5. Pasta dels fideus

Imatge

Vam fer servir 250 g de farina de pa, 100 ml d'aigua teba, 5 g de sal i 2.5 g de carbonat sòdic (vegeu punt 1). Ho mesclam tot ben mesclat i ens quedarà una pasta ben mala d'amassar. Llavors, li hem de donar canya i fer-ne els fideus. Si teniu una màquina de fer pasta italiana, podeu fer-ne "espaguetis". Sinó, ho podeu fer com nosaltres, amb un ganivet. No quedaran molt bé, però... ja va bé :p

6. La tare (salsa)

Imatge

La salsa (tare) és el que dóna un gust diferent al ramen. Es pot fer de sal, salsa de soja, miso i segur que de moltes altres maneres. Nosaltres l'hem fet de salsa de soja (per tant, hem fet shoyu ramen).

Vam posar-hi aquestes proporcions: 60 ml de salsa de soja (podeu reutilitzar la dels ous), una cullerada de sake i mitja cullerada de mirin.

7. Els toppings

Imatge

Ara preparam tota la resta. Primer, tallam la carn de porc que estarà compacte d'haver estat dins la gelera i l'encalentim un poc. També posam el brou a bullir. També tallam els ous.

Llavors, nosaltres hi hem posat uns quants grells, shitakes, brots de soja i alga nori.

8. Bullim la pasta

Imatge

La pasta es bull molt ràpidament! Amb dos minuts n'hi ha prou. De seguida que estiguin, els abocam a un bol, hi afegim el brou que vulguem, tres cullerades de tare, i la resta d'ingredients.

9. Fet!

Imatge

S'ha de menjar ràpidament! :D

--

Com que sabem que voleu veure'ns fer el gamba, aquí teniu un vidéo amb l'aventura, versió sense censura, directors' (un)cut, versió extesa. :boig:



Animau-vos a fer-ho!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

El títol d'aquest post podria ser: Com cagar-la molt fent ramen, o com enverinar la teva família o com fer fideus amb gust de sabó.
Total fail amb els fideus de ramen fets a casa. Lye Water es la pitjor cosa que he comprat per fer els fideus. Mai més a la vida. A l'ampolla no venien instruccions ni cap informació. Jo no sabia quina concentració hi havia ni quan havia de posar. Per internet vaig trobar una altra marca d'aquest líquid fastigós i allà hi havia una indicació que deia que posés 1 part de lye water i 50 parts de aigua. He fet aquesta merda: 5 mL d'aigua i 250 mL d'aigua. Això ho he afegit a dues tasses de farina. Després de remenar, amassar, reposar i finalment passar-ho tot per la màquina de fer pasta, quan anavem a bullir els fantàstics fideus a mi m'ha semblat bé provar un tros. Ha sigut com ficar-me a la boca un tros de pastilla de sabó. No hi ha video del moment en que m'he ficat allò a la boca. LLàstima!

Ho tenia tot preparat, només faltaven els maleïts fideus. Al final hem hagut de fer servir espaguetis.
Lye water, mai més!
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Vaja, quina llàstima! Sort que ho heu pogut arreglar amb els espaguetis! :D

Ànim, a la propera et sortiran bé! :D
Imatge
Text amagat.
Imatge
Respon