Repte de cuina: Ramen
Després dels yakisobas, l’okonomiyaki, els onigiris i el meronpan, arribem al cinquè repte de cuina amb un plat que segur que us farà moltes ganes… el ramen!! És hivern i amb aquest fred relatiu què millor que un ramen!
Com sempre, us porto la primera recepta. L’he agafat de japanese cooking 101: http://www.japanesecooking101.com/ramen-recipe/
Ingredients
-Per la carn: un tros gros de porc sencer i sal.
-Per la sopa
1,5 litres d’aigua
50 grams de gingebre tallat
3 dents d’all
1 ceba tendra
4 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de sake
1 culleradeta de sal
1 culleradeta d’oli de sèsam
-Pels fideus
225 grams de noodles (elles fan servir fideus italians frescs capellini, però si vulguessiu fer servir udons, per exemple, no crec que hi hagi tampoc cap problema)
2 litres d’aigua
2 cullerades de bicarbonat de sodi
-Per al topping:
Ous bollits en salsa de soja
Brots de soja
Part verda de la ceba tendra tallada molt petita
Es pot posar el que vulguis realment, hi ha molta gent que li posa blat de moro, xiitake, naruto, trossos de nori… dependrà també del tipus de ramen que feu, si feu ramen de peix, potser li posareu katsuobushi…
Instruccions
1. Primerament hem de preparar la carn. Hi fregam la sal i la deixam tot el vespre a la gelera.
2. En una olla, poseu l’aigua, el gingebre, l’all, la ceba tendra (tot això tallat petitó) i el porc que heu tingut tot el vespre marinant-se. Ho posem tot a bullir a foc fort i li anem traient el greix que vagi surant. Després ho cobrim, posem el foc fluix i ho deixam durant una hora i mitja o dues. En acabar, traiem el porc i el tallem per fer el topping.
3. Preparem la resta d’ingredients pel topping. Els ous es fan d’aquesta manera: VIDEO.
4. Posem a bullir la salsa de soja, el sake, la sal i l’oli de sèsam. Ho deixem bullir a foc molt fluix fins que els noodles estiguin fets.
5. Fem la pasta. Cada pasta deu ser un món, al vídeo veureu que hi afegeixen bicarbonat i els tenen només 30 segons… Amb segons quins fideus no anirà bé, així que segui les instruccions del paquet i, quan estigui feta, els afegiu a la sopa i posau de seguida els toppings. Es veu que si fiqueu els fideus dins la sopa i després us entreteniu tallant i tal, els fideus es tornen fluixos i ja no és tan bo.
6. Menjar-s’ho i compartir el resultat final a tadaima!
Terminis
Ja sabeu com funciona això: podeu començar ja a buscar la recepta en la qual basareu el vostre plat i compartir-la amb nosaltres. En haver-ho fet, pengeu fotos o vídeos de la vostra creació i conteu-nos com ha anat i si era bo!Data final: 21 de març de 2018 (final de l'hivern).
Animeu-vos-hi!