Repte cuina a Tadaima! Yakimeshi (arròs fregit)

Regles del fòrum
Aquí parlem dels esdeveniments que ens interessen, a més d'organitzar-ne nosaltres a Tadaima.cat.

Esdeveniments recurrents:
Esdeveniments de Tadaima.cat:
Cerca per song:
Respon
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

El yakimeshi és la versió japonesa de l'arròs fregit. És un plat d'origen xinès (de fet, el chahan és quasi el mateix, però fet a un wok, un poc més a l'estil xinès que japonès). Es fa amb arròs cuit al vapor, que es fregeix amb un poc d'oli, verduretes, ou i un poc de salsa de soja. Ja veieu que no té gaire complicació.

Llavors, grosso modo, és el típic arròs tres delícies. Arròs bullit, passat per la paella i amb coses a dins.

Evidentment, es pot complicar tot el que vulgueu, però tampoc fa falta gaire més. Per tant, aquest mes, provem de fer un poc d'arròs fregit, sigui com sigui. Un arròs a la cubana també podria anar bé, why not.

Aquí teniu una sèrie que n'Alex el husbando va fer sobre l'arròs fregit.

I sí, es pot fer sense wok. La clau és coure bé l'arròs al vapor i deixar-lo reposar abans de fregir-lo.

Si no sou fans del husbando francès i preferiu el husbando mexicojaponès,



Vos deixam aquí la recepta que tenim apuntada:

- All
- Dos ous
- Arròs bullit (a la japonesa) fred
- Sal i pebre bo
- Salsa de soja i oli de sèsam
- Pebre coent i ceba tendra

0. Primer hem de bullir l'arròs i deixar que es refredi. L'escampam un poc.
1. Picam l'all molt petit i el fregim. Quan s'estigui daurant, hi abocam els ous batuts, amb el foc baixet.
2. Quan els ous comencin a quallar, hi abocam l'arròs i ho remenam tot, de manera que l'ou es reparteixi per l'arròs. Hi afegim la salsa de soja, el pebre bo i remenam durant uns dos minutets.
3. Finalment, decoram amb el pebre coent i la ceba tendra i servim.

Si volem afegir-hi altres ingredients, podem fer-ho, però si necessiten més temps de cocció, s'haurien de fer al principi i retirar-los, per no cremar l'all ni l'arròs.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Loraninja
Porco Rosso
Porco Rosso
Lluna Plena
Entrades: 268
Membre des de: 09 feb. 2019, 00:54
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 217 cops
Gràcies rebudes: 217 cops

El fals Yakimeshi

Edició Pijo-Pobre



Avui no sabia què porres sopar (tampoc tenia res a la nevera) i em venia de gust arròs, així que he tirat del meu estimat congelador i m'he tret un sopar de la màniga cutríssim i sense mèrit però molt bo.

Imatge

Al congelador hi tenia aquest preparat congelat del Mercadona, una bossa de 450 grams a 1,81€, a uns 4€/kg. Amb aquesta bossa mengen dues persones (o tu sol dues vegades). Conté pollastre, patata, pastanaga, carabassó, pèsols i ceba.

Imatge

He posat la meitat de la bossa a la paella amb una mica d'oli, i a fer-se. Sí, està el centre de la paella buit, és que s'ha fet malbé i ha perdut l'antiadherència pel mig, i llavors faig servir els voltants perquè no s'enganxi.

Imatge

Després he trobat a l'armari una tarrina d'arròs cutre d'aquestes. Sabroz Integral Brillante, diu una web que costa 1€ el paquet de 250 grams (125x2), a 4€/kg, tot i que a mi em sembla massa barat, no recordo el preu.

Imatge

Aquest arròs està bé per urgències (o quan et fa pal cuinar) perquè ho fots al microones 1 minut i ja tens sopar (algun dia us explicaré les meves receptes de microones amb arròs d'aquest). Quan ha sortit l'arròs del microones ho he barrejat amb les verdures i el pollastre (que ja estava fet) i l'he fregit a foc fort una estoneta perquè agafés torradet.

I voilà!

Imatge

Que sí, cutríssim, però m'ha donat el pego absolutament, he sopat súper bé.
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Yaki-yaki-yakimeeeshiiiii :pandapika:

El Yakimeshi és com una mare: et va dur al món sense que tu ho demanessis i ja t'ho faràs, però sempre té una abraçada carregada a punt per disparar. Igual l'arròs: és fred i del dia anterior, però t'estima i et fa una capella sixtina al paladar. Vegem com he fet aquesta puta meravella.

Imatge

Agafes arròs fred. Sí, fred i preferiblement fet el dia anterior. Després és molt senzill (100 real, no fake) i és que talles les verdures i el que li vulguis posar. En aquest cas pastanaga, pebre vermell i pollastre. Em vaig adonar que mai no hi he posat gambes i em va parèixer un error molt error i quan en torni a fer potser canvio els ingredients i hi fico com moltes gambes.

Doncs això, talles els ingredients que hi vulguis posar i els fas a la paella amb alegria. Mentre els fas et pots posar la teva playlist preferida i donar-ho tot mentre sona el ritme ragatanga. Una vegada fets els ingredients, els pots retirar de la paella perquè arriba l'hora del protagonista de veritat: l'arròs.

La següent passa és easy però has d'estar oju atentu! Primer has de picar petit dos alls i ho poses a la paella a foc fluix, que no es cremi. No siguis rata amb l'oli. Just després jo hi aboco dos ous i pum, l'arròs a sobre mentre encara estan líquids. Remenam arròs amb l'ou i l'all i hi podem moldre pebre bo per sobre. Una vegada arròs i ou estiguin ben integrats, hi poses la resta d'ingredients que havies marginat abans. Ara, a mode decoratiu hi pots posar ceba tendra per sobre, perquè tingui una mica de verd i sembli més sa.

Resultat? Yakimeshi puto bo, amic de la vida, dels joves i dels vells, dels otakus i dels estudiants de dret, dels hippies i els gòtics (de les persones, no de les catedrals).

Salut i força a l'embut! :pandakiss:
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

L'altre dia havíem de fer Oyakodon per no sé quin motiu i em vaig equivocar d'arròs, perquè vaig fer servir l'arròs Jasmine en comptes de l'arròs de tota la vida.

Així que... vam canviar la recepta i vam fer Yakimeshi una altra vegada.

Imatge

Aquesta vegada vam fer-hi dos canvis: el primer és que l'arròs era acabat de fer; el segon és que vam fer servir el wok.

Va sortir boníssim.

No tenc del tot clar que tot sigui mèrit del wok. Potser la frescura de l'arròs hi va tenir a veure (tot i que sempre s'aconsella fer servir arròs del dia abans). Ara bé, vaig abaixar el foc a l'hora de posar l'ou i quasi no es va aferrar gens al wok, així que va anar molt bé.

Animau-vos-hi! És molt fàcil!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
lyrilla
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Tadaima!
Entrades: 21
Membre des de: 08 feb. 2022, 03:15
0
1
Gràcies donades: 8 cops
Gràcies rebudes: 31 cops

Minatoni ha escrit: 20 març 2022, 21:43 No tenc del tot clar que tot sigui mèrit del wok
La idea de les diferents formes i materials d'olles, paelles, woks i demés és sempre enfocat a com reparteix la calor. Les olles produeixen corrents de convecció, les paelles ofereixen més superfície, i els woks és molta més superfície i capacitat. Llavors, amb un wok és més accessible fer molts plats que demanen fer-se de manera més igual per tota la superfície.
Lo de l'arròs del dia anterior és perk aguanta millor els olis al assecar-se que quan està acabat de fer.

Jo intentaré aquesta setmana fer algun... intentant no copiar la recepta del xinès del costat de l'oficina. Però suposo que una mica de pollastre, ou i alguna verdura perduda seran els ingredients. De fet potser faig l'arròs ara i tot.
"Si tingués més temps, t'hagués escrit una carta més curta." ~ Blaise Pascal
Avatar de l’usuari
Meina
Totoro
Totoro
Dereshishishishishi!
Entrades: 1098
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 313 cops
Gràcies rebudes: 482 cops

A veure... a casa meva l'arròs amb coses (apart de la paella) no té massa èxit, així que he decidit prendre'm la llibertat de fer una mica el que em sembla i en vés de penjar un plat d'arròs amb coses, penjaré un plat de couscous amb coses...

Imatge
La foto és cutre com sempre

Que he fet?


- He tallat la ceba, la pastanaga, l'albergínia i el pollastre en trossos petits.
- En una paella hi he posat una mica d'oli i la ceba, un cop s'ha fet una mica hi he posat la pastanaga i l'albergínia, i després el pollastre.
- En una olla apart he posat a fer el coucous. Mateixa quantitat d'aigua que de couscous, i quan l'aigua estava bullint ho he apartat del foc i hi he tirat el couscous. Al cap de 5 min ja estava fet.
- A la paella (amb les verdures i el pollastre) hi he tirat una mica de salsa de soja, el couscous, i després una mica de curri. Ho he remenat bé i cap a la panxa!

P.D: Si algun dia d'aquests faig arròs amb pop i gambes ja ho compartiré també, però com que no sé quan ho podré fer doncs he penjat el couscous xDD
Imatge
Respon