Repte cuina a tadaima: Okonomiyaki

Regles del fòrum
Aquí parlem dels esdeveniments que ens interessen, a més d'organitzar-ne nosaltres a Tadaima.cat.

Esdeveniments recurrents:
Esdeveniments de Tadaima.cat:
Cerca per song:
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Imatge


Repte cuina a tadaima: Okonomiyaki



Cuina a Tadaima és un repte bimensual: avui proposem un plat de cuina, amb un conjunt de receptes i instruccions per trobar-ne els ingredients. A partir d'aquest moment, tindreu un mes i mig per triar la recepta que més us agradi (de les que us hem donat o una altra que hagueu trobat, fins i tot podeu improvitzar!), aconseguir els ingredients necessaris i cuinar el plat! (Opcionalment us el podeu menjar).

Feu fotos i apunteu quins canvis feu a la recepta, perquè llavors haureu de respondre el fil amb la vostra experiència!! Teniu un mes i mig per fer aquesta recepta, fins a mitjans març! ;)


L'okonomiyaki



En aquesta segona edició cuinarem okonomiyaki! Què és l'okonomiyaki? És conegut generalment amb el nom de "la pizza japonesa" i és que podríem dir que és una espècie de torta que podria recordar a una pizza petita però els ingredients que porta són molt diferents!

L'okonomiyaki és un plat que es va originar a la regió de Kansai (Kyoto, Osaka, Hiroshima...) i després es va estendre a tot el Japó. Això és important perquè tenim dues maneres de fer okonomiyaki: la de Kansai, que porta fideus i l'okonomiyaki que es fa a la resta del Japó. (A Tokyo fan una cosa bastant semblant que es diu monja, però que no ve al cas). Així que, per a aquesta edició, tindreu dues receptes i podreu triar la que us faci més ganes fer!

Receptes



Us proposo dues receptes, la "normal" i la de Kansai. A l'okonomiyaki realment li podeu posar el que vulgueu, jo generalment el faig de marisc i li poso unes quantes gambetes, però si en comptes de gambes li voleu posar pollastre, verdura o el que sigui... va més que bé!

Okonomiyaki, recepta 1



Recepta per a dues persones:
-250 mg. de farina normal
-250 ml. de dashi (si no en teniu, brou de peix serveix igualment o si compreu el katsuobushi es pot fer dashi bollint-lo una estona.
-1 ou
-1 culleradeta de sal
-1 culleradeta de salsa de soja
-1 cebolleta
-Mitja col xinesa
-1 paquet de bacon
-Salsa okonomiyaki o yakisoba, per reciclar-la.
-Maoinesa
-Katsuobushi

Com es fa? A un bol mescleu la farina i el dashi i aneu removent fins que no us quedin grumitos i després li poseu l'ou. Després poseu la sal i la salsa de soja. A continuació li posem la col xinesa (prèviament tallada a trossets petits) i la cebolleta que també haurem tallat abans i anem mesclant-ho tot. Ja tenim la base de l'okonomiyaki feta!!

Ara posem una paella amb oli calentet i hi aboquem a sobre un cullerot de la base que hem fet abans: ho poseu i ho aplasteu un poquet, que quedi amb forma redona. Aleshores poseu el bacon per sobre. Tarda bastant a fer-se i quant més ho toquem més possibilitats hi ha que es rompi, així que us aconsello que ho tingueu cinc minutets sense tocar-ho gens (i sense tenir el foc a tope, foc a una temperatura mitjana va bé).

Passat els cinc minuts, el gireu (al video fan servir dues espàtules i va de putis) i ho deixeu uns 3-4 minutets més. Després ho treieu del foc, i ho poseu sobre un plat. Ara ho hem de "decorar" i hi podeu posar per sobre salsa okonomiyaki o salsa yakisoba i després maionesa. S'hi pot posar per sobre el katsuobushi si en voleu comprar i Ao Nori (jo no m'he trobat a les tendes d'alimentació asiàtica...) i ja està, ja teniu el vostre okonomiyaki!!

Altres receptes!!
Text amagat.



Ara toca la recepta de Kansai!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

L'Okonomiyaki de Kansai

El de Kansai (els del video s'inspiren en el que fan concretament a Hiroshima, però per tot Kansai el fan així) porta fideus, per tant si us varen sobrar dels yakisobas també seria una bona opció. :hurra:



Ingredients per a dues persones:
-150 ml d'aigua
-1 culleradeta de mirin
-100 g de farina
-240 g de col (al voltant de 3 grans fulles de col)
-1 cebolleta
-2 cullerades de katsuobushi
-4 cullerades de tenkasu
-60 g de moyashi (brots de soja)
-2 cullerades de kombu Tororo (opcional)
-1 paquet de bacon
-2 paquets de fideus yakisoba si us van sobrar del repte anterior
-2 ous

Com es fa? Com a l'altre, el primer que hem de fer és mesclar la farina i el dashi però en aquesta ocasió ens diu que ho hem de deixar una horeta a la gelera. Mentre, tallem petita la col i la cebolleta i esmicolem el Katsuobushi. Passat el temps, posem la massa a sobre una paella amb un poc d'oli i hi posem a sobre el katsuobushi esmicolat i després la col a sobre.

Després posem el tenkasu (és molt fàcil de fer, és farina dissolta en aigua molt calenta: s'agafa la mescla i s'aboca fent-hi gotetes a sobre d'una paella amb oli molt calent i en dos minuts tens aquesta tempura feta que li dona un to cruixent), la cebolleta i el moyashi (brots de soja). Si la trobeu després li afegiu l'alga (jo encara no sé si en tenen al supermercat asiàtic, us ho diré quan hi vagi).

Aleshores posem el bacon a sobrei hi aboquem un poc més de la massa que hem fet al principi. Ho girem amb dues espàtules i ho deixem mentre es fa el bacon. Posem a un racó de la paella (o a una altra si la que hem agafat és petita) els fideus (remoguts un poc, no talment com surten del paquet) i hi poseu salsa yakisoba o okonomiyaki. Ho removeu i quan estiguin calentets hi poseu a sobre l'okonomiyaki.

Poseu un poquet d'oli a una paella i hi estrelleu a sobre un ou (els ous s'estrellen des de poca distància o en posareu per tot). Rompeu el rovell i ho deixeu que es vagi fent sense remenar-ho. Poseu l'okonomiyaki a sobre, poseu per damunt més salsa, maoionesa i (ao nori si en trobeu)

Més videos sobre l'okonomiyaki de Kansai!!
Text amagat.




Espero que el gaudiu moltíssim!! És molt bo i si podeu reciclar ingredients de la passada edició més que millor!

Itadakimasu! ;)
Avatar de l’usuari
Meina
Totoro
Totoro
Dereshishishishishi!
Entrades: 1098
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 313 cops
Gràcies rebudes: 482 cops

Doncs aqui us porto la meva recepta d'Okonomiyaki.

Fa un temps ja en vaig intentar fer, pero em quedava amb molt gust de col, pero avui quan l'he fet m'ha sortit un gust que m'ha agradat moltissim i estic molt contenta del resultat!!

Okonomiyaki com l'ha fet la Meina



Imatge


Ingredients


- Col d'hivern (per que era la que tenia per l'hort)
- 4 talls de bacon
- 75 g de farina
- Alga nori
- Katsuobushi
- 1 patata
- 75 ml de caldo
- 1 ou
- Maionesa
- Salsa de soja
- Salsa de yakisoba
- Formatge rallat
- Fideus Yakisoba de magi

Text amagat.
Imatge

A la imatge m'he deixat de posar-hi la maionesa.


Preparació


- He tallat la col en troços petits
- Després he rallar la patata i li he barrejat farina, l'ou i el caldo, i l'hi he posat una mica de salsa de soja. Quan estava tot ben barrejat hi he afegit la col ja tallada anteriorment.
- He fet el Yakisoba de magi i l'he deixat a un costat.
- Seguidament he posat oli a una paella, i quan ja estava calent hi he posat la barreja feta al 2n pas. i a sobre hi he posat els fideus yakisoba i el bacon. Ho he tapat, i ho he deixat 5 minutets.
- Al cap de 5 minuts ho he girat i hi he posat molt formatge rallat per sobre. Ho he tornat a tapar i deixat 5 minuts més.
- Mentre spassaven els 5 minuts he agafat una alga nori i la he triturat fins que s'ha quedat pols (o intent de pols)
- Quan han passat els 5 minuts, ho he tret del foc i ho he posat en un plat, on hi he posat la salsa de yakisoba, la maionesa, l'alga nori triturada i katsuobushi, tot a sobre.

Text amagat.
Imatge


Conclusió


Estic molt contenta amb el resultat d'aquesta recepta, de veritat que m'ha agradat moltissim i un dia d'aquests la tornare a fer <3

i no sé que més dir...

Els passos de la recepta i tal (tot) ho he seguit de Nekojitablog

A veure si més gent s'anima a penjar com ho ha fet!!
Imatge
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 407
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 167 cops
Gràcies rebudes: 246 cops

Okonomiyaki versió Morte -Alies- "Campi qui pugui"

Aqui teniu la meva recepta, i intent d'elaboració d'aquest okonomiyaki versió mortae.

Us deixo millor amb el video...



Proximament hi inclourem, també, un vídeo amb les nostres valoracions mentre degustem aquesta merda obra d'art.
Avatar de l’usuari
Taiga
Porco Rosso
Porco Rosso
Crazy rainbow star
Entrades: 123
Membre des de: 31 oct. 2016, 10:58
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 52 cops
Gràcies rebudes: 41 cops

Morte-Diem ha escrit:Okonomiyaki versió Morte -Alies- "Campi qui pugui"

Aqui teniu la meva recepta, i intent d'elaboració d'aquest okonomiyaki versió mortae.

Us deixo millor amb el video...



Proximament hi inclourem, també, un vídeo amb les nostres valoracions mentre degustem aquesta merda obra d'art.
Gran repte, @Morte-Diem i companyia :pervertmoon: Només vull dir del vídeo que jo no em ric de l' @Akami, em ric de les bromes :riu: que són molt absurdes però m'encanten.

No sé si quedar-me amb la part del flamenc o amb la discussió de si és una truita o un kebab :riu:
Imatge
Avatar de l’usuari
Kharu
Esperits del bosc
Esperits del bosc
All will be well
Entrades: 77
Membre des de: 30 nov. 2016, 09:27
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 46 cops
Gràcies rebudes: 54 cops

Per fí ha arrivat el que tots estaveu esperant!! la recepta den Kharu així que...

Okonomiyaki versiò Kharu



Ojo amb els canvis de volum els que ho escolteu amb cascos :p

Kharu, Kharu el maravellós.
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Hola!

Imatge
(feu-hi click, va :p )

Aquí teniu la nostra versió!!



Sembla que cada vegada més ens animem a fer un vídeo! Hahaha

Bé, esperam que valoreu els comentaris del director que hem inclòs! Hem experimentat unes quantes dificultats tècniques: en el primer minut em vaig quedar sense lloc a la SD (perquè la tenia plena dels dos primers intents xDDDD) i en el darrer minut em vaig quedar sense bateria :gota:

Però vaja, un aclariment per a qui pugui llegir això i que li interessi: el tema de la col és controvertit. Fins on sé, podríem considerar aquests tipus de col oriental:
Imatge

De totes maneres, ja ens comentareu què en penseu. Tampoc tenc molt clar que a les dues primeres fotos no sigui el mateix tipus de col... Teòricament ha de ser més o menys blanca. Ara, el pok choy no és ni de conya ;) -- Possiblement, la millor solució sigui fer servir la col llisa típica que podeu trobar al super.

Una vegada acabat el debat col·lístic, us deixo la llista d'ingredients, van sortir tres okonomiyaki no massa grans:
  • Hokusai, uns 150g tallat a trossets, sense el tronxo.
  • Mig sobre de dashi (brou de peix en pols)
  • 250ml d'aigua
  • Unes quantes gambetes
  • 250g de farina
  • Una culleradeta de llevat
  • Un ou
  • Bacon
  • Maionesa
  • Salsa okonomiyaki (o yakisoba)
  • Katsuobushi (virutes de bonítol sec)
Preparació
  • Primer tallam la verdura i la rentam (en l'ordre que preferiu, ara no vindrà d'això, no?).
  • Preparem el brou dashi i hi mesclam l'ou; hi afegim la farina passada per un colador i el llevat i ho mesclam ben mesclat.
  • Hi afegim la verdura i les gambes i fem la massa.
  • En una paella a foc mig hi aboquem la massa i la fem per un costat.
  • Abans de donar-li la volta, hi posem el bacon a sobre i la girem amb un toc artístic-màgic.
  • Quan s'ha cuit per l'altre costat, ho servim decorant-ho amb la salsa okonomiyaki, la maionesa i el katsuobushi.
  • Bon profit!
Conclusió
Si bé és un plat realment senzill, fa bastanta impressió i sembla més difícil del que realment és. Ja heu vist la preparació, és moolt fàcil. Animeu-vos-hi! :D
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Bé doncs jo també m'he animat! I he fet la versió de Kansai, amb els fideus que ens van sobrar dels yakisobas!

Com ho vaig fer? Seguint la recepta que vaig posar al primer post, la recepta de Kansai. La veritat és que mai l'havia fet així i a més em vaig quedar sense maionesa XDD però eh, dir que va sortir bastant bo.

Okonomiyaki de Kansai, by UkiHana



Ingredients per a dues persones de l'okonomiyaki Ukihana style de Kansai!!
-150 ml d'aigua
-1 culleradeta de mirin
-100 g de farina
-240 g de col (al voltant de 3 grans fulles de col)
-1 cebolleta
-2 cullerades de katsuobushi
-4 cullerades de tenkasu
-60 g de moyashi (brots de soja)
-2 cullerades de kombu Tororo (opcional)
-1 paquet de bacon
-2 paquets de fideus yakisoba si us van sobrar del repte anterior
-2 ous

I res, primer vaig mesclar la farina i el dashi, ho vaig deixar mitja hora a la congeladora i se'm va congelar (geniuuuuuus!)
Mentre, vaig tallar la col i la cebolleta. Vaig descongelar la massa xDDD i a sobre de la paella, amb un poc d'oli i katsuobushi.

Li vaig fotre la col, el tenkasu, la cebolleta i la soja i vaig esperar que es fes. Quan ja la col havia perdut la fortor (xDDD) i estava blaneta, vaig posar a sobre el bacon i un poc més de massa i ho vaig girar, que es faci el bacon, que el bacon dóna alegria.

Vaig agafar una altra paella i vaig fer els fideus amb salsa okonomiyaki mentre el bacon s'anava daurant i desprenent una aroma celestial. I res, després fotre a sobre dels fideus el que vindria a ser tota la mescla i una vegada tot junt, aixafar-ho xD.

Pas final: fer un ou i encara fotre-li a sobre a tota aquesta gran mescladissa que, estranyament, estava molt més bona del que em pensava. Ah si, a sobre li vaig posar més salsa okonomiyaki i molt poca maionesa perquè la cabrona ens va trair i es va acabar...


Imatge


Podeu veure les diverses capes d'ingredients: l'ou a sota, els fideus, la col i les merdes diverses i a sobre la massa.

En si preparar tots els ingredients no em va portar massa feina, però fer l'okonomiyaki en si bastant difícil: són molts passos i teòricament has de tenir un poc de manya xDD I bé, costava un poc de girar però no sé, per ser la primera vegada que vaig fer un okonomiyaki d'aquest estil, estic contenta i estava bastant bo. Ara, omplia moltíssim amb tots els fideus!!

I aquí el teniu acabat de sortir de la paella, sense la puta maionesa perquè la molt filla de puta va decidir que era el puto moment perfecte per acabar-se. Com t'odio, maionesa.


Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Bé, per fi m'hi he animat! Aquí us deixo la meva versió (gens innovadora, per això :p)

Okonomiyaki, versió Ereza


Ingredients


Imatge

M'he proposat de seguir la primera recepta de l'@UkiHana (la "normal", vaja). Val a dir que les proporcions farina/dashi no m'han encaixat (amb el que hi he posat, la massa ja ha quedat més sòlida del que hauria de quedar), així que més o menys la cosa seria així:

Per a una persona:
  • 90 g de farina
  • 125 ml de dashi (preparat a partir de la versió en pols)
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de salsa de soja
  • 1 ceballot
  • 1/4 de bleda xinesa
  • 3 tires de bacon
  • Salsa yakisoba
  • Maionesa
  • Katsuobushi

Preparació


En primer lloc he posat aigua a bullir amb un paquetet de 5 g de dashi en pols. Un cop el dashi ha estat llest, hi he afegit la farina i he barrejat. Inicialment anava a seguir la proporció 1:1 farina/dashi, però he vist que quedava massa sòlid i no he arribat a afegir tota la farina (i de fet, he hagut d'afegir-hi un pèl més d'aigua per acabar de barrejar-ho tot bé).

Un cop estava tot ben barrejat, hi he afegit la bleda xinesa i el ceballot tallats, una culleradeta de salsa de soja i una mica de sal i he seguit barrejant. La massa ha quedat molt sòlida en comparació amb les que he vist per aquí, com podeu veure:
Text amagat.
Imatge


A continuació ho he posat a la paella intentant donar-li forma arrodonida (no ha estat gaire fàcil amb el nivell de solidesa de la massa xD), i hi he afegit el bacon per sobre:
Text amagat.
Imatge


L'he deixat uns 8-10 minuts fent-se, perquè temia que quedaria tot cru i no valdria res. Llavors l'he girat (sorprenentment, sense destrossar-lo) i l'he deixat uns 4 minuts més.

Finalment, l'he tret de la paella i li he posat salsa yakisoba per sobre, maionesa, i el katsuobushi.

Resultat


Doncs sorprenentment, no ha quedat cru (bé, de dins sí, però suposo que és part de la gràcia), i m'ha agradat molt! Tenia gust d'okonomiyaki de debò :p

Imatge

Animo tothom qui no ho hagi fet a provar-ho, la veritat és que és més fàcil del que sembla!
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Tadaimers, gràcies a tots per participar!!

Espero que l'okonomiyaki us hagi agradat molt, que us animeu a anar fent-ne i, sobretot, que ho hagueu passat molt bé cuinant!!

Amb aquest post dono per acabat el repte de l'okonomiyaki! Gràcies a tots, una vegada més!!

Ara s'obre aquest incert període de temps en el qual hem d'anar proposant plats de cuina japonesa per decidir el pròxim repte! No sigueu tímids, proposeu el que us faci més il·lusió aprendre a cuinar!
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

Hola,

Amb els reptes de cuina últimament m'he animat molt a cuinar i realment estic agraïda als herois i heroïnes de cuina que tenim a Tadaima. Aquests valents i valentes que es deixen la pell a cada repte, superant-se a cada recepta, i que tant m'han inspirat (i m'han fet venir gana). Així he acabat a la cuina, decidida a provar un plat que mai he tastat. Avui us compartiré el meu resultat,

la meva experiència amb l'okonomiyaki


Aquest és el segon que preparo. El primer va ser diferent. Vaig saltejar la col perque pensava que no quedaria bé si estava crua (em vaig equivocar). Amb aquest últim no ho he fet i he vist que quasi ni es nota. Queda bé. La col hakusai té unes fulles finetes i el temps que triga en fer-se la massa és suficient. De l’altra manera, quan la vaig saltejar, li vaig treure tota la gràcia. He seguit més o menys les receptes del repte que vau fer. M'ha anat molt bé.

Ingredients


250mL de dashi
250g de farina normal
1 culleradeta de llevat químic (5mL)
2 ous més aviat petits
quasi 300 g de col hakusai
mitja ceba sofregida
panxeta curada
maionesa japonesa
ketchup
salsa worcestershire
1 cullerada de salsa de soja
un pessic de sal
oli d’oliva suau
katsuobushi (encenalls de bonítol) per guarnir
*la salsa Yakisoba otafuku que es veu a la foto no la vam utilitzar perque era molt forta.

Imatge

Pasos


1. Primer de tot vam preparar tots els ingredients. Vam tallar (treient el tronc) i rentar la col i la vam centrifugar per eixugar-la bé. El dashi ja ho havíem fet previament. ( 30 g d'encenalls de bonítol, 1 alga kombu i 1 litre d’aigua)
2. Vam sofregir la ceba tallada i la vam deixar reservada.
3. Per una banda vam batre els ous. Als ous vam afegir el brou de dashi + una cullerada de salsa de soja + un pessic de sal. Per l’altra vam barrejar la farina i el llevat. Després això ho vam afegir a la barreja d’ous però ho vam fer tamitzant i sense deixar de remenar amb un batedor.
4. Un cop ja vam tenir la massa feta i sense grumolls vam afegir la col talladeta a trossos petits però no minúsculs i la ceba. Vam remenar bé.
5. Vam posar oli a la planxa i amb paper de cuina vam treure l'excés. Quan vam tenir la planxa ben calenta vam posar un cullerot de la massa estenent-la en cercle.
6. Un cop teníem la massa fent-se aprofitàvem per col.locar unes tires de panxeta curada a sobre. I quan vam veure que l’okonomiyaki per sota ja estava fet i una miqueta daurat el vam girar amb un gir de canell magistral.
7. No recordo el temps que deixàvem fer l’okonomiyaki. Anavem mirant i ho trèiem quan ja ho vèiem sòlid i la panxeta es veia fregideta. (probablement 1 a 2 minut a cada costat)
8. Després ja era bufar i fer ampolles. La salsa era la següent: 1 part de ketchup i 1 part de salsa worcestershire. I hi posàvem una cullerada d’aquesta salsa i esteniem. A sobre fèiem el dibuixet chachiguai amb la maionesa i terminàvem amb el katsuobushi talladet.
9. Vam fer moltes fotos, vídeos i ho vam disfrutar moltíssim. Estava moooolt bo!!

La meva recomanació i conclusió


Si t'agrada la cuina japonesa però encara t'ho estàs pensant no ho dubtis més! Apunta't als reptes de cuina de Tadaima! Aquest plat sembla complicat però és ben senzill. Com deia el chef Gusteau a la pel.lícula Ratatoullie de Disney..."Qualsevol pot cuinar!"



Imatge
Giggles l’ha editat per darrera vegada el dia: 24 oct. 2020, 22:48, en total s’ha editat 2 vegades.
Respon