Repte cuina a Tadaima: Melonpan

Regles del fòrum
Aquí parlem dels esdeveniments que ens interessen, a més d'organitzar-ne nosaltres a Tadaima.cat.

Esdeveniments recurrents:
Esdeveniments de Tadaima.cat:
Cerca per song:
Respon
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 407
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 167 cops
Gràcies rebudes: 246 cops

Repte de cuina a Tadaima! Melonpan



Imatge

Hola a tothom, benvinguts a una nova edició del repte de cuina de tadaima, aquest cop ens proposem fer MELONPAN. El Melonpan és un tipus de pa tipic japonès que es caracteritza per la seva cruixent crosta i el seu tendre interior. :pervertmoon:

El repte



L'objectiu d'aquest repte, és gravar o fotografiar el procés de creació (fet per vosaltres) del melonpan i penjar-lo en aquest mateix tema.

Les receptes



Totes les receptes del melonpan que trobareu per internet trobareu que fan la massa de la crosta, i la massa del pa per separat, així que us començaré recomanant un parell de receptes on expliquen molt bé com fer cada una d'aquestes masses per ajuntar-les després:

Ingredients pel "pa":


Text amagat.

200ml de llet.
5g de llevat sec.
30g de sucre
240g de farina.
60g de farina per pastissos
5g de sal
10g de llet en pols
30g de mantega
1 ou.

Video de la creació de la massa de pa


(Aquest video és només per fer la massa, mireu-lo fins el minut 2:45)*
Text amagat.

__

Ingredients per la "crosta":


Text amagat.
75 gr de mantega.
60 gr de sucre.
1 ou.
200 gr de farina per pastissos.
mitja cullerada de vainilla
mitja cullerada de pela de llimona ratllada (aquest ingredient és MOLT opcional)
sucre
El pa fet anteriorment (sense coure)

Video de la creació del melonpan


Text amagat.


__

Recepta recomanada



Aquí us ensenyaré la meva recepta preferida de melonpan (que ja he comprovat que queden bé).

Ingredients per la massa:


Text amagat.

140 g de farina de força.
25 g de sucre.
1/3 cullaredeta de sal.
1 sobre de llevadura de pastisser (són com boletes en comptes del de en pols de royal).
1 d'ou batut.
55 ml d'aigua.
15 g de mantega


Ingredients per la "crosta":


Text amagat.

25 g de mantega sense sal.
35 g de sucre.
25 g d'un ou batut (un ou sol pesar 30-35gr).
80 g de farina de pasisseria ("reposteria").
1 sobre de llevadura (de royal mateix).


Preparació Crosta


Pas 1 - Barrejar amb tres temps el sucre amb la mantega (intenteu haver desfet una mica la mantega)
Text amagat.

Imatge
Imatge
Imatge


Pas 2 - Afegiu a poc a poc l'ou batut i barrejar-lo tot bé un altre cop.
Pas 3 - Afegiu la llevadura i la farina (Tamisseu la farina si podeu)
Pas 4 - Us quedarà una bola molt farinosa, no us espanteu, seguiu barrejant fins que quedi una barreja homogènia, podeu treure la massa del bol i fer-ho amb les mans (si us voleu embrutar) :p
Text amagat.

Imatge

pas 5 - Quan tingueu la massa més o menys homogènia,embutiu-la en un plàstic de cuina i deixeu-la reposar a la nevera durant 1 hora
Text amagat.
Imatge


Mentrestant, farem la Massa dels pans.
Imatge

Preparació de la massa


Pas 6 - barregeu tots els ingredients de la massa en un bol EXCEPTE LA MANTEGA, començant per la farina i acabant per l'ou i l'aigua
Pas 7 - Treballeu la massa durant uns 5-10 minuts, doneu-li cops a la taula i poseu-vos-hi amb tot el vostre pes, heu de saber que l'ingredient secret per fer melonpans és l'odi, així que no tingueu pietat amb aquest tros de massa.
Text amagat.
Imatge

Pas 8 - aplaneu una mica la massa, posar-hi la mantega al mig (una mica desfeta, o la podeu desfer amb els dits) i tanqueu la massa, seguiu amassant fins que la mantega s'hagi integrat completament
Pas 9 - Quan la massa ja no sigui gens enganxosa i completament homogènia, poseu-la a dins d'un bol i deixeu-la reposar a temperatura ambient o a uns 37ºC durant 40 min
Pas 10 - La massa hauria d'haver crescut un 50%, treieu-la del bol i seguiu pegant-la amassant-la amb molt d'amor de odi (per treure-li tots els grumolls)
Pas 11 - Ara dividiu la massa en 5 blocs iguals i feu-ne esferes.
Text amagat.
Imatge

Pas 12 - Treieu la massa de la crosta de la nevera i dividiu-la en 5 trossos diferents.
Pas 13 - Agafeu els trossos de la massa de crosta i aplaneu-los amb ajuda d'alguna eina per fer-ne forma de pizza
Text amagat.
Imatge
Imatge
Imatge

Pas 14 - Apliqueu les crostes (planes) sobre les boletes de massa que teniem prèviament preparades i intenteu enganxar-les l'una amb l'altre (no cal que la crosta cobreixi completament el pa)
Text amagat.
Imatge

Pas 15 - Empolvoreu la part superior amb sucre i feu talls amb forma de diamant per tota la part superior del pa.
Pas 16 - Deixeu-la reposar a temperatura ambient (o 37ºc si podeu) durant 40 minuts (podeu posar el forn al seu minim)
Text amagat.
Imatge

Pas 17 - Us haurien d'haver crescut una mica, ara és el moment de posar-les 12-14 minuts (depèn de com les volgueu de torrades) al forn a 170 ºC
Text amagat.
Imatge

Pas 18 - Itadakimasu!!! (Són més bons acabats de fer)

Imatge

Video referència: https://www.youtube.com/watch?v=5z0e-GKJA10
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Moltes gràcies per la recepta, @Morte-Diem!! Jo els vaig fer una vegada fa quasi un any i ja fa molt que no en menjo!! De seguida que pugui m'hi posaré i faré la recepta, em fa molta il·lu! :uki:

El que sí que recordo és que acabats de fer, com tu has dit, eren boníssims, però després a mesura que passava el temps anaven perdent gust i cruixent, així que els hauré de menjar tots d'una tirada, hahahahahaha!

I, pel que em varen dir, darrerament al Japó la moda és ficar-li gelat a dintre! Pot ser molt bo ara que encara estem a l'estiu (per unes setmanes xD)
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Ei!

Recordau que tenim això en marxa. Entenc que hi ha hagut moltes coses de les que estar pendents últimament, i ara s'apropa el saló, però hauríem d'anar fent això :p

Nosaltres seguirem aquesta recepta: http://www.japanesecooking101.com/melon-pan/

Salut!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Meronpanasso!!

Doncs ahir el Minatasso i jo ens vàrem posar mans a la massa i els vàrem fer (olé) i dir que, com ha dit el Morte, són molt més bons acabats de fer, que si els deixes estar un poc ja no valen res. Jo avui n'he portat un a la feina i sí, era bo però... molt millor ahir vespre.

El @Minatoni va fer el vídeo i jo us porto unes fotos per anar obrint boca. Vaig fer uns kame meron pan també (meron pan amb forma de tortuga, són populars al Japó). La recepta és la mateixa, només que després li afegeixes amb un poc de pasta el cap i la cua i les 4 potes.

El Kame meron pan, under construction
Imatge

Mentre eren dins el forn i feien una oloreta irresistible
Imatge

I bé, un spoiler del resultat final.
Imatge


Ja veureu els passos que van seguir quan el Minato pengi el vídeo! Fer-los no va ser difícil, simplement és que duu molt de temps i hi has d'estar pendent perquè primer has de fer el pa, després la galeta que va per sobre i el poc temps lliure que tens entre i entre l'has de fer servir per treure coses i amagar-les, perquè crees un follón bestial.

Això sí, la pròxima vegada convidarem algú, perquè han de ser fets i menjats!!


Animeu-vos a fer els vostres!!
manolini
Calcifer
Calcifer
YELLOW TEAM!
Entrades: 889
Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 559 cops
Gràcies rebudes: 521 cops

Després de mil problemes (primer perque eren masses videos, la vergonya de que ens la pasavem rient tota la estona com bojes perque no estem be i després que em borresin el video original perque tenia 3 cançons amb problemes de copyright...) AQUI ESTA EL FINAL , LI HE TRET LES VEUS, MES DEL TRIPLE DE VELOCITAT I UNA CANÇÓ CANVIADA DE TO! :banana:

Text amagat.

Els den Minato y la uki tenen una pintassa increíble. :elmo:
TWITTER: MOSCASINES
STEAM: TOMPCAT
DISCORD ID: MANOLININS
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Meronpan casolà de l'Ereza


Bé, totalment fora de termini però la intenció és el que compta, no?

Avui finalment m'he animat a comprar els ingredients i fer per fi el meronpan! He de dir que la meva experiència en rebosteria és nul·la i mai havia comprat algunes de les coses (llet en pols, essència de vainilla, o fins i tot llevat :roll: ), així que tenint en compte això, penso que el resultat ha estat decent.

He seguit la recepta de Japanese Cooking 101, amb un petit hack que m'ha calgut després xD

Ingredients


Imatge

Preparació


Seguint la recepta, primer he preparat la crosta mesclant els ingredients apropiats (he fet servir la meitat de tot, ja que no sé què coi faria amb 8 meronpans, ja amb 4 vaig massa sobrat xD).

Quan ja ho he tingut tot mesclat, ha quedat una cosa així:
Text amagat.
Imatge

He intentat fer el que deia la recepta i convertir-ho en un rotllo, però sense gaire èxit ja que estava massa sec tot.

A continuació he preparat la massa de l'interior, també seguint les instruccions, però m'he trobat un punt en conflicte: la recepta deia de fer fins al pas 4 del pa (enllaça a una altra recepta), i el pas 3 incloïa esperar 1h perquè el llevat fes el seu efecte. Després he vist, però, que al vídeo ignoraven el pas 3 i el feien un cop ja estava posada la crosta... A veure, que els informàtics si ens donen una llista de passos, els fem tots... no fem deduccions :roll:

Però bé, he fet les boles de la massa del pa, i a l'hora de posar-hi la crosta... fail total. Era impossible compactar-la prou per poder-la posar al voltant del pa, era massa seca. Així que en un moment d'ingeni, se m'ha acudit afegir-hi un pèl de llet, i el resultat ha estat bo: s'ha convertit en una massa decent i he pogut donar-hi forma com tocava xD

Fet això, ja només quedava passar-los una mica pel sucre, esperar que el llevat fes efecte i posar-los al forn. Dir que el meu forn és una mica patètic i els he acabat posant gairebé 20 minuts en lloc dels 10 que diu la recepta, perquè em semblaven massa crus.

Imatge abans del procés:
Text amagat.
Imatge


Resultat


Aquest ha estat el resultat final:

Imatge

No han quedat malament del tot a nivell estètic, i són comestibles... però han quedat molt poc dolços. Si mai en torno a fer (que no ho tinc gaire clar), hi posaré més sucre xD

Però vaja... com sempre amb totes les receptes, sembla molt difícil abans de posar-s'hi, però després no ho és tant! :stuck_out_tongue:
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Doncs nosaltres també ens hem basat en la de Japanese Cooking 101. L'hem liat unes quantes vegades, però al final no han sortit malament.

Aquesta era la tercera vegada que els hem fet, però no ens acaben de sortir del tot bé... Potser cercarem una nova recepta.

Res, vos deixam el vidéo i unes quantes fotos.



Imatge

Gràcies per participar!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Respon