Recomanació: 'Manga: del cuadro flotante a la viñeta japonesa'

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
CriB
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Tadaima!
Entrades: 11
Membre des de: 29 març 2022, 14:50
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 10 cops
Gràcies rebudes: 11 cops

Llegir manga i mirar anime són pràctiques que ens encanten! Ara bé, realment sabem a què ens referim quan parlem de tals expressions artístiques? En quants es gèneres es composa? Com s'ho manega la indústria per nodrir-nos amb un nou capítol cada setmana? Quines són les obres més rellevants al llarg de la història, aquelles que han marcat un abans i un després? Per què un producte japonès ha assolit tal èxit a escala internacional?

Si esteu encuriosits en la resposta d'aquestes preguntes i moltes més, Manga: del cuadro flotante a la viñeta japonesa (2010), és el vostre llibre!

Imatge

En l'obra, José Andrés Santiago, doctor en Belles Arts, ens convida a fer un recorregut a l’entorn del manga i l’anime des de múltiples vessants. En primer lloc des de la perspectiva històrica, en què s’explica el seu origen i desenvolupament. En segon lloc des de l’art, a l’intentar definir i caracteritzar els principals trets que composen el còmic japonès, a més de presentar les diferents tipologies i assenyalar les obres més representatives. En tercer lloc des de l’economia, al mostrar a escala nacional i internacional la salut d’aquesta indústria, per tot seguit extreure alguns pronòstics de futur. En darrer lloc des de la sociologia, al capbussar-se en l’impacte que ha tingut el manga i l’anime en la societat.

Malgrat que va ser publicada fa més de deu anys i algunes dades poden estar quedant una mica desfasades, m’atreviria a dir que és l’obra científica en llengua castellana més completa sobre manga i anime. Al tractar multitud d’aspectes i oferir-nos uns coneixements essencials, ja sigui per conèixer la seva història, la infinitat de gèneres que el composen o tan sols per ampliar el nombre d’obres i autors que són de lectura obligada. I tot explicat amb gran rigor, profunditat i d’una manera molt amena, amb nombroses imatges i gràfics a color que reforcen les principals idees del text.

Si teniu interès en ampliar els vostres coneixements i la visió analítica a l’entorn del manga i l’anime, no en dubteu ni per un moment. Val molt la pena.

Per acabar, adjunto una imatge de l’índex per tal que, si us ha interessat, pugueu comprovar de manera més precisa tots els aspectes que s’aborden.

Imatge
Respon