Receptes de cuina japonesa

Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Imatge

Receptes de cuina japonesa



Índex de receptes:



Mitarashi Dango
Yakisoba
Oyakodon
Katsudon

Ja que a tots ens agrada molt el Japó i la gastronomia japonesa, he pensat que no estaria de més que anéssim penjant les nostres receptes nippones amb una condició: que les haguem fet nosaltres i que no ho traguem d'altra web. Us animeu? La cuina japonesa és realment molt àmplia, no només arròs i sushi, així que segur que entre tots podem treure molts bons plats i molt saludables.

A continuació aquí teniu la primera recepta, els Mitarashi dango!




Imatge


[center]Mitarashi dango[/center]



Per fer les boles de dango:

Ingredients:
110ml Joushinko (farina d'arròs -Al supermercat asiàtic sol venir en un paquet de color blau-)
70ml Shiratamako (farina d'arròs glutinós -paquet de color verd-)
~50ml aigua calenta

Elaboració:
Es mesclen les dues farines d'arròs (que trobaràs a qualsevol tenda d'alimentació asiàtica), s'aboca l'aigua calenta i es fa una pasta. Amb la pasta ben mesclada es divideix en trossos i fan boletes arrodonint-les amb les mans, totes de la mateixa mida.

Mentre vas fent les boletes, posa una olla amb abundant aigua a bullir. Quan bulli l'aigua, aboca-hi les boles de dango i veuràs que cauen al fons de l'olla. Deixa-les que bullin i quan comencin a surar, deixa-les 1-2 minutets més i treu-les del foc. No et despistis, perquè quan les treus de l'olla has de tenir ja preparat d'abans un recipient amb aigua ben freda, perquè així talles la cocció de les boles de dango. Nosaltres hi fiquem aigua freda amb uns quants glassons i tenim allà els dangos mentre anem preparant la parilla (o imitació, en una paella mateixa va bé).

Posem oli a la paella i mentre s'encalenteix l'oli posem els dangos a una brotxeta i cap a la paella. Això ho fem perquè es daurin un poquet per fora, que afagin un poquet de coloret marró. Quan ja tinguin un bon coloret, les podeu treure i servir-vos la salsa mitarashi que vulgueu! Ara us explico com es fa!

Com veieu les boles de dango no són complicades de fer, però has de fer moltes coses: mesclar les farines, les boles ben redones amb les mans, l'aigua bullint i que surin, el recipient amb gel, posar-les a les brotxetes i la salsa... Però val la pena, perquè són molt bones!!

Per la salsa mitarashi

2 cullerades de salsa de soja
4 cullerades de de sucre
100 ml d'aigua
1 cullerada de Maizena

Fiques tots els ingredients a una olla petitona i a foc lent remenant tota l'estona, que sinó s'aferrarà. Quan agafi una consistència de salsa -si et queda molt líquid, posa un poc més de maizena- la pots treure del foc i abocar-la a sobre dels dangos ja servits. Amb aquestes quantitats et surt molta salsa, el que pots fer és posar-ne la meitat.


Animeu-vos a fer-ne i a posar les vostres receptes!
Avatar de l’usuari
Meina
Totoro
Totoro
Dereshishishishishi!
Entrades: 1098
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 313 cops
Gràcies rebudes: 482 cops

Dangos :lloa:

Recordo que em vas passar la recepta i la vaig fer dos cops, el primer no em van sortir massa bé, pero el 2n si i em van encantar!!

______________________________________________________________________


A veure, la meva recepta no es propiament japonesa sinó que es una adaptació inventada per la meva cosina i per mi, osigui és una recepta inspirada en un plat japonés (Yakisoba) pero adaptades a ingredients que podem trobar fàcilment a aquí, per aixó la poso al post:

Yakisoba (estil Meina)



Imatge
Poso una imatge de Yakisoba normal que he trobat per internet per que no tinc cap foto del que faig jo, pero s'hi assembla força


Ingredients:

- Espaguetis
- Salsa de soja
- Ceba
- Pebrot verd
- Col
- Pastanaga
- Sèsam en pols
- Qualsevol verdura més (jo ho he provat amb bleda i carbassó i també quedava molt bo)
- Alga nori en pols (jo la compro de les que són per fer sushi i la tallo a troços)

Elaboració:

- Es tallen totes les verdures en trossos petits i es fregeixen, juntament amb l'alga nori. Al mateix temps es poden anar coent els espaguetis. Quan els espaguetis estiguin fets i escorreguts es barregen amb el sèsam en pols, i s'hi tira un raig de salsa de soja. I plat fet!
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Ahir vaig fer oyakodon per sopar! És molt, molt senzill i tret de la cebolleta segur que teniu tots els ingredients per casa!

Imatge

Oyakodon



Ingredients per a dues persones:
-2 contramuslos de pollastre
-1 cebolleta
-200 ml de dashi
-4 cullerades de salsa de soja
-4 cullerades de Mirin (vi dolç d'arròs)
-2 ous
-Gohan
-Alga nori


Elaboració:
Primerament poseu l'arròs a bullir com fem sempre: el renteu bé fins treure-li tot el midó. Quan l'aigua no surti blanca poseu aigua fins on arribi l'arròs dins l'olla i hi poseu un dit més. Ho poseu al foc tapat i no aixequeu la tapa per res del món. Quan bulli i l'aigua arribi a la tapa, deixeu que bulli un minutet més, apagueu el foc i deixeu-ho que s'acabi de coure durant uns 10 minuts mínim i no alceu la tapa!!

Mentre l'arròs es va fent solet, talleu els contramuslos en trossos petits i talleu la cebolleta en tires (reserveu els trossos més verds per després poder decorar el plat). Aleshores agafeu 200 ml de dashi (es venen en sobres als supermercats asiàtics, però si no en teniu amb brou de peix va bé) i ho poseu al wok (en defecte, dins d'una paella un poc profunda) i espereu a que bulli.

Quan el dashi bulli, hi poseu: els contramuslos, la cebolleta, 4 cullerades de mirin i 4 cullerades de salsa de soja i ho deixeu durant 5 minuts. Aneu remenant perquè no s'aferri i quan hagin passat els 5 minuts rompeu els ous a dintre d'un bol i remeneu-los molt poquet, només rompre el rovell i li aboqueu. Aneu remenant perquè no s'aferri i quan vegeu que els ous ja han cuallat, aleshores podeu treure-ho tot del foc.

Aboqueu l'arròs blanc a un bol (o plat) i per sobre poseu-hi la mescla. Per decorar poseu-hi la cebolleta verda que havíem deixat abans i trossos de nori tallats en tires (ho recomano, li dóna un gust molt bo!)

Espero que la gaudiu!
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Imatge

Katsudon



Segueixo portant-vos receptes de Domburi (丼). Aquest terme engloba molts plats japonesos però tots els don o domburi es caracteritzen pel mateix: una base d'arròs i un o més complements. Així tenim l'oyakodon, el katsudon, el karedon, l'unadon, el butadon... Avui us porto el Katsudon, un plat boníssim i molt bo de fer i que segur que us sonarà molt de l'anime de Yuri!! on ice. Comencem!

Ingredients per a dues persones:



Arròs cuinat a l'estil japonès.
60ml de brou dashi
1 cullerada de salsa de soja
Mitja cullerada de Mirin
Mitja cullerada de sucre
Mitja cullerada de sake
Cebolleta (opcional)
Alga nori tallada en tires
2 ous

Pel tonkatsu:
2 lloms de porc
Sal
Pebre
Farina
Ous
Panko




Elaboració.



Com sempre us dic, primerament jo faig el gohan: agafeu dues tasses d'arròs (una tassa per persona) i el feu ben net i aneu canviant l'aigua fins que se li hagi llevat tot el midó, és a dir, que l'aigua que llenceu no surti blanca. Una vegada sense midó el poseu o bé a dintre de la màquina d'arròs o bé poseu l'arròs al fons d'una olla i aboqueu aigua fins que cobreixi l'arròs i un ditet més, no massa aigua més. Ho poseu al foc tapat (no alceu per res la tapa!!!!) i quan l'aigua arribi fins a la tapa, atureu el foc i ho deixeu reposar mentre feu la resta d'ingredients.

Primerament farem el tonkatsu: agafeu dos lloms de porc, els poseu sal i pebre i els punxeu lleugerament amb un ganivet. Aleshores el procés és molt senzill: agafeu el llom, el passeu per farina, per ou i després pel panko. El panko el podeu trobar a qualsevol tenda d'alimentació asiàtica i és molt barat i molt bo! El següent pas és ficar els lloms en abundant oli a temperatura mitjana (important o sinó se us torrarà de seguida per fora i per dintre estarà cru) i els deixeu que es vagin fent fins que estiguin marronets. Els treieu i poseu a sobre un plat amb paper absorbent i quan estigui un poc més fred ho talleu en tires.

Imatge


Següent pas! Agafeu una paella mitjana i hi aboqueu el dashi, el sucre, el sake, el mirin i la salsa de soja i ho cuineu a temperatura mitjana fins que bulli. Quan comenci a bullir podeu posar la cebolleta si li voleu posar i deixeu que es faci dos minutets. Si no voleu cebolleta, li poseu el tonkatsu tallat en tires a sobre de la salsa i ho deixeu que absorbeixi els sucs el temps que aneu a la gelera, agafeu un ou i el remeneu un poc. Aboqueu l'ou per sobre de la paella i acte seguit li poseu una tapa i ho deixeu cuinar-se durant un minutet. Quan alceu la tapa veureu que l'ou s'ha cuinat perfectament.

Poseu l'arròs a un bol i aboqueu el suc que ha quedat a la paella. Quan ja no quedi suc, amb cura i ajudant-vos d'una espàtula de cuina, poseu a sobre el tonkatsu. Opcionalment li podeu posar a sobre la part verda de la cebolleta (si li heu posat, jo per exemple li vaig posar amb l'ou perquè quedés cuinat, feu-ho com vulgueu!) i nori tallada en tires.

El resultat és molt bo, especialment acabat de cuinar!! La textura és molt curiosa perquè l'arròs i l'ou són molt blans i després es suma amb el tonkatsu que està molt cruixent! Us recomano moltíssim aquesta recepta, és un poc laboriosa però no és difícil de fer i podeu aconseguir molt fàcilment tots els ingredients!! Espero que us agradi!

Itadakimasu!!

Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Uf, quina bona pinta que fa! Algun dia m'hi he d'animar i provar-ho... Algun dia xD

Gràcies per compartir-ho!
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
Bank
Calcifer
Calcifer
Banana :3
Entrades: 573
Membre des de: 15 ago. 2015, 22:18
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 131 cops
Gràcies rebudes: 101 cops

Benvinguts a la meva aportació a la secció amb un intent de

SUSHI


concretament,

MAKIS



Imatge
Òbviament així no em van quedar, els meus estan més endavant


Recentment em va venir un antull de menjar Sushi, així que vaig proposar-me fer-ne uns després de veure uns quants vídeos i bé, us deixo la meva recepta, una mica curta en ingredients perquè anava justet de pressupost:

Ingredients

(per molta gent, em va sobrar molt arròs, però com que no se les quantitats exactes ho deixo aquí tal qual)
Per l'arròs:
  • Dues tasses d'arròs japonès. (les tasses son de 180ml)
  • 4 cullerades de sopa de vinagre d'arròs
  • 2 cullerades de sopa de sucre
  • una cullerada petita de sal
Pels makis
  • 5 fulles de Nori (algues torrades o a saber)
  • "Tezu", una mescla de 1/4 de tassa d'aigua i 2 cullerades de sopa de vinagre d'arròs
  • El que vulgueu ficar-li a dins. Jo vaig comprar Tonyina de Sashimi (i anava a comprar salmó però sortia molt car) i pebrot, que tenia per casa. També podeu utilitzar cogombres o el que us passi pel cap.
  • Salses, opcional

Eines

  • Una cassola/olla per cuinar l'arròs. IMPORTANT! HA DE TENIR TAPA I ANAR A PRESSIÓ
  • Colador
  • Bol per posar l'arròs
  • Alguna cosa per enrotllar l'arròs. Pot ser des de bases fetes de palets de fusta a enrotllar-ho amb paper film i ale.
    Text amagat.
    Imatge
  • Ganivets, com més esmolats millor i tasses.
  • Paciència, molta paciència xD
Text amagat.
Imatge

La tonyina que vaig comprar, a La Sirena. Allà venen kits complets per fer sushi crec


Com cuinar l'arròs


La Hanako ja va explicar en un post anterior com cuinar l'arròs a l'estil japonès perquè quedi tot enganxós. Amb tot torno a explicar el procediment per si hi han variants o a saber:
  • 1. Mesurar l'arròs i posar-lo en un bol/cassola.
  • 2. Posar-hi aigua fins que estigui tot cobert i abocar-ho a un colador a la pica. L'aigua hauria d'estar blanca del midó.
  • 3. Posar l'arròs al bol altre cop i repetir el pas anterior 2 o 3 cops més.
  • 4. Tornar a posar l'arròs al bol/cassola i tornar a cobrir-lo en aigua. Aquest cop, amb els dits remenem una mica perquè surti el midó, sense violència, i tornem a abocar l'aigua sobrant.
  • 5. Repetir el pas 4 fins que te'n cansis o vegis que l'aigua ja surt casi transparent.
  • 6. Cobrir altre cop l'arròs en aigua i deixar-lo reposar mitja hora (a l'estiu). A l'hivern es recomana fins a una hora.
  • 7. Abocar altre cop l'aigua i posar l'arròs a l'olla/cassola. Abocar dues tasses d'aigua (la mateixa quantitat que tasses d'arròs), tapar l'olla i engegar el foc fins que comenci a bullir. NO OBRIU LA TAPA PER RES DEL MÓN
  • 8. Quan bulli, abaixar el foc a mitjana-baixa potència i esperar 10 minuts. IDEM
  • 9. Un cop hagin passat aquests 10 minuts, tanqueu el foc i deixeu que s'acabi de fer 10 minuts més.
  • 10. Feu la mescla del vinagre, sucre i sal i, quan estigui ben remenat, fiqueu-lo a l'arròs. Seguidament l'heu de mesclar, fent "talls" en diagonal amb la cullera.
  • 11. Ja teniu arròs enganxós i suculent japonès!
Si la meva masterclass no us ha quedat clara, aquest video ho explica molt bé:
https://www.youtube.com/watch?v=V2toVXfZ15c

Com fer els makis

  • 1. Estendre mitja o una fulla sencera de nori a sobre del que farem servir per enrotllar. Mitja o una sencera depèn de si voleu ficar-hi un o més ingredients i si són dobles o no.
  • 2. Preparar el tezu, la mescla d'aigua i vinagre, i humitejar-se les mans. Així quan agafem l'arròs no se'ns quedarà enganxat.
  • 3. Agafar arròs (ho podeu medir amb una tasseta o a ull, com preferiu) i estendre'l per la fulla de nori, deixant una polzada d'espai lliure a un extrem.
  • 4. Tallar els ingredients en tires fines. Al vídeo que us deixaré a continuació hi han les mesures exactes.
  • 5. Ficar la tira de l'ingredient pel centre i enrotllar aplicant pressió.
  • 6. Un cop enrotllat, tallar-lo per la meitat i després per terços. De cada rotlle us hauria de quedar 6 makis.
I ja està! Sembla fàcil però no ho és. Aquí us deixo un vídeo que ho explica millor que jo:
https://www.youtube.com/watch?v=K5wdfUWckK4

I bé, aquí us deixo el meu experiment:

Text amagat.
Imatge


Text amagat.
Imatge


Com podeu veure no fan massa bona pinta, però estaven molt bons, sobretot els de tonyina! Ara sí, al no haver-hi varietat, al final cansava una mica. Vaig intentar fer una bola amb un tros de tonyina que em va sobrar però es va desfer tota xD Almenys ho vaig menjar amb bastonets i ho va fer mes autèntic :consol:

Doncs bé, fins aquí la recepta del sushi! L'únic problema és que els ingredients japonesos surten molt cars, així que el proper cop, a part de la nori i el vinagre d'arròs, intentaré fer-ho amb ingredients d'aquí i penjaré la meva recepta de sushi, Catalan Style.

Fins aviat! Bon profit :banana:
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Bon dia! Ja és hora de començar a plantejar-se què hem de dinar i avui us porto un plat japonès molt bo de fer i que està BONÍSSIM!! Us parlo dels...

Imatge

Takoyakis



Els takoyakis són bolletes de pop (tako és pop, ja ho sabreu gràcies al nostre sensei preferit) i és una tapa japonesa boníssima que es pot fer perfectament a casa amb ingredients ben normals que podreu trobar per tot arreu! El petit inconvenient? Necessitareu una paella per fer els takoyakis... però si en feu comptes menjar-ne molts, és una inversió i no són gaire cares! Jo me la vaig comprar en rebaixes al nostre amic aliexpress i em va costar 16€ i té per fer 12 takoyakis.

La meva paella de takoyakis:
Text amagat.
Imatge

Ingredients per a 12 takoyakis

Massa:
-50 gr. de farina normal
-180 ml de dashi (O brou de peix)
-1 cullerada de llevat
-1 ou
-1 culleradeta de salsa de soja
-1 poquet de sal

Farciment:
-Pop (el pop fresc és car, jo vaig comprar una bossa de rejo). Si no us agrada el pop li podeu posar salsitxes, formatge, gambes... el que sigui!!
-Cebolleta
-Katsuobushi
-Tenkasu (opcional)

*12 takoyakis per dinar per a dues persones és poc. Si en voleu només dinar/sopar, feu-ne 24!

Imatge

Elaboració.

És molt simple! Mescla la farina amb el dashi i remena. Quan no quedin grumets li poses: la salsa de soja, l'ou, la sal i la culleradeta de llevat. Fàcil!

Després agafeu la paella i li poseu amb un torcaboques (àlies tovalló) de paper un poc d'oli de girasol i encalentiu la paella. Quan estigui calenta aboqueu una cullerada del brou a sobre sense que vessi dels forats (cuidao! és important) només fins la meitat i aleshores poseu el pop, un per forat (per a nosaltres 12 trossets de pop).

Després poseu la resta del líquid, que n'hi hagi per tota la paella, no només a dintre dels forats.Ara, per sobre la cebolleta, si voleu katsuobushi esmicolat i jo li poso també un poc de tenkasu. El tenkasu és molt fàcil de fer: mescles 15 grm de farina i una cullerada i mitja d'aigua, fas una pasteta i l'aboques en gotetes a una paella d'oli calent: es faran flocs de tempura que li donen un poc de punt crispi als takoyakis. Se li pot posar benishoga però jo no n'he trobat... Ha de quedar així:

Imatge


I ara què? espereu que es vagin fent i amb dos pals de pintxo aneu fent les bolles de pop. Això és molt difícil d'explicar, així que us deixo un vídeo! Ho fa bastant ràpid però ja veieu que en general és anar fent voltes ficant-hi a dintre les boles el que has posat "de més". Ell ho fa amb els bastonets perquè és un prop, jo ho faig amb dos pals de pintxo i va molt bé!



En have acabat, treieu els takoyakis i per sobre hi poseu maionesa, salsa takoyaki o okonomiyaki i jo li poso katsuobushi (sense esmicolar). També se li posa benishoga i ao nori però no n'he trobat als supermercats asiàtics...


Com veieu, és molt fàcil, els ingredients són fàcils d'aconseguir i estan boníssims!
Avatar de l’usuari
Shiroyama
Porco Rosso
Porco Rosso
行きましょう!(•̀ᴗ•́)൬༉
Entrades: 111
Membre des de: 03 oct. 2016, 06:32
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 31 cops
Gràcies rebudes: 49 cops

M'encanten els takoyaki, sempre que vaig a algun restaurant o a alguna fira on n'hi ha, no puc evitar comprar-ne.

És cert que per fer els autèntics takoyaki es necesita una paella especial però l'altre dia vaig veure un vídeo on una parella (japonesa i español) que expliquen com fer takoyaki amb ingredients fàcils de trobar i sense la paella especial, sinó amb una normal i corrent, com les que tenim tots a casa. Espero que us sigui també útil.
Text amagat.
Shiroyama l’ha editat per darrera vegada el dia: 20 feb. 2017, 14:33, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Gràcies per l'aportació Shiroyamaaa!!! :uki:

La veritat és que fa molt de temps que tenia ganes de fer takoyakis i vaig cercar com fer-los sense la paella perquè em feia peresa comprar-la xDD I vaig trobar un video d'una tia que el feia a sobre d'un fogó de camping amb els motlles de silicona per fer cupcakes i el resultat, deia la noia, era que no es feien bé i que no eren bons...

I després vaig trobar el video de nekojita i els vaig fer amb el @Minatoni i, no sé, tampoc ens sortiren gaire bons perquè els takoyakis són redons i perquè et quedi la massa prou consistent com per fer boles li vàrem haver de posar molta farina i després les vàrem fer a la paella amb un poquet d'oli i el resultat varen ser croquetes amb pop a dintre... Així que a la fi, quan vaig veure que la paella havia baixat de preu no m'ho vaig pensar més xDDD Però de totes maneres, si algú ha provat de fer servir la recepta del nekojita i li han sortit bons (i no croquetes) que ens ho faci saber (pic or didn't happen!) :hurra:
Avatar de l’usuari
Bank
Calcifer
Calcifer
Banana :3
Entrades: 573
Membre des de: 15 ago. 2015, 22:18
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 131 cops
Gràcies rebudes: 101 cops

gran recepta!!!

Porto molt temps desitjant menjar Takoyakis! Des de que els vaig tastar per primer cop que he tingut les ganes de menjar-ne més, però no he mirat mai on en fan ni com es fan xD
La veritat és que m'he decepcionat una mica per això de la paella especial. Se que si faig takoyakis un cop passaran segles fins que en torni a fer i comprar-me una paella expressament per això no em surt massa a compte... a més que tampoc se si em sortiran bons :')

Amb tot, moltes gràcies per la recepta i moltes gràcies @Shiroyama per l'aportació sense paella especial! Si algun dia se'm creuen els cables potser ho intento i us dic què tal m'han quedat :banana:
Imatge
Respon