Receptes de cuina japonesa
Índex de receptes:
Mitarashi Dango
Yakisoba
Oyakodon
Katsudon
Ja que a tots ens agrada molt el Japó i la gastronomia japonesa, he pensat que no estaria de més que anéssim penjant les nostres receptes nippones amb una condició: que les haguem fet nosaltres i que no ho traguem d'altra web. Us animeu? La cuina japonesa és realment molt àmplia, no només arròs i sushi, així que segur que entre tots podem treure molts bons plats i molt saludables.
A continuació aquí teniu la primera recepta, els Mitarashi dango!
[center]Mitarashi dango[/center]
Per fer les boles de dango:
Ingredients:110ml Joushinko (farina d'arròs -Al supermercat asiàtic sol venir en un paquet de color blau-)
70ml Shiratamako (farina d'arròs glutinós -paquet de color verd-)
~50ml aigua calenta
Elaboració:
Es mesclen les dues farines d'arròs (que trobaràs a qualsevol tenda d'alimentació asiàtica), s'aboca l'aigua calenta i es fa una pasta. Amb la pasta ben mesclada es divideix en trossos i fan boletes arrodonint-les amb les mans, totes de la mateixa mida.
Mentre vas fent les boletes, posa una olla amb abundant aigua a bullir. Quan bulli l'aigua, aboca-hi les boles de dango i veuràs que cauen al fons de l'olla. Deixa-les que bullin i quan comencin a surar, deixa-les 1-2 minutets més i treu-les del foc. No et despistis, perquè quan les treus de l'olla has de tenir ja preparat d'abans un recipient amb aigua ben freda, perquè així talles la cocció de les boles de dango. Nosaltres hi fiquem aigua freda amb uns quants glassons i tenim allà els dangos mentre anem preparant la parilla (o imitació, en una paella mateixa va bé).
Posem oli a la paella i mentre s'encalenteix l'oli posem els dangos a una brotxeta i cap a la paella. Això ho fem perquè es daurin un poquet per fora, que afagin un poquet de coloret marró. Quan ja tinguin un bon coloret, les podeu treure i servir-vos la salsa mitarashi que vulgueu! Ara us explico com es fa!
Com veieu les boles de dango no són complicades de fer, però has de fer moltes coses: mesclar les farines, les boles ben redones amb les mans, l'aigua bullint i que surin, el recipient amb gel, posar-les a les brotxetes i la salsa... Però val la pena, perquè són molt bones!!
Per la salsa mitarashi
2 cullerades de salsa de soja4 cullerades de de sucre
100 ml d'aigua
1 cullerada de Maizena
Fiques tots els ingredients a una olla petitona i a foc lent remenant tota l'estona, que sinó s'aferrarà. Quan agafi una consistència de salsa -si et queda molt líquid, posa un poc més de maizena- la pots treure del foc i abocar-la a sobre dels dangos ja servits. Amb aquestes quantitats et surt molta salsa, el que pots fer és posar-ne la meitat.
Animeu-vos a fer-ne i a posar les vostres receptes!