Recepta: gominoles de maduixa

Respon
Avatar de l’usuari
Bank
Calcifer
Calcifer
Banana :3
Entrades: 573
Membre des de: 15 ago. 2015, 22:18
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 131 cops
Gràcies rebudes: 101 cops

Bon dia futurs cuiners potencials de Tadaima!

L'altre dia, per un regal, vaig cuinar unes xuxes/gominoles/llepoleries/dolç de maduixa, de les que veiem a les botigues quan ens entra les ganes d'omplir-nos el cos de sucre.

Doncs bé, com que em van sortir molt més bones del que m'esperava, us en deixo la recepta, tot i que buscant per internet "gominolas caseras" o "nubes caseras" en trobareu una segur.

Imatge
Resultat final, igualetes que les de la botiga :D (casi)


Ingredients:

  • 200g d'aigua
  • 300g de sucre blanc
  • 2 sobres de gelatina neutra (si es fan servir làmines, serien 12 làmines de gelatina neutra, uns 20 g en total)
  • 1 sobre de gelatina de sabor (en el meu cas, maduixa)

Material

  • Un cassó
  • Motlles per fer la forma a les gominoles (també es pot fer servir un tuper i tallar-les després, com en el meu cas)
  • Si es fan servir motlles, per evitar que s'enganxi necessitarem oli de girasol. Si fem servir un tuper podem utilitzar paper de film.
  • Un plat amb més sucre

Preparació

  • 0. Si fem servir làmines de gelatina, remullar-les durant uns 3-4 minuts en aigua freda fins que adquireixin volum.
  • 0. Untar els motlles o el tuper amb oli de girasol (l'oli d'oliva deixa regust) o amb paper de film per evitar que s'enganxin
  • 1. Calentar els 200g d'aigua. En tot el procés no vaig arribar mai al punt d'ebullició, així que ignoro si fa falta que bulli o no. En que estigui calenta ja va bé.
  • 2. Amb el foc encès afegir els sobres/làmines de gelatina neutra i remenar fins que es dissolgui amb l'aigua.
  • 3. Quan s'hagi dissolt, afegir el sobre de gelatina de sabor i remenar fins que es dissolgui.
  • 4. Quan s'hagi dissolt per complet, afegir-hi el sucre i remenar durant 3-4 minuts fins que es dissolgui tot.
  • 5. Vessar la mescla als motlles/tuper, prèviament recoberts amb oli de girasol o film per evitar que s'enganxin.
Text amagat.
Imatge
  • 6. Deixar esperar entre 6-12 hores o si teniu pressa deixar-les 1 hora a la nevera. Jo vaig deixar-les descansar 6 hores i estaven bones, però al cap de 12 hores ho estaven més.
  • 7. Extreure les gominoles del motlle i tallar-les si les hem extret del tuper.
  • 8. Les gominoles estaran enganxoses, les llancem sense pietat en un plat amb sucre i les arrabossem. Les gominoles s'enganxaran al sucre i ens les podrem menjar sense temor a enganxar-nos les mans :D
Text amagat.
Imatge


I apa, ja teniu un plat de gominoles suculentes! Si les voleu fer més dures crec que haurieu d'afegir més gelatina, però no n'estic segur. Les meves em van quedar molt bones! Aneu amb compte que als gats els hi agrada jugar-hi.

Espero que us serveixi la recepta per satisfer les vostres necessitats més dolces, si ho feu no dubteu en comentar com us han sortit!
Imatge
Avatar de l’usuari
Shancks
Moderador
Moderador
Yonkou
Entrades: 1883
Membre des de: 19 oct. 2015, 12:05
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 372 cops
Gràcies rebudes: 507 cops

Tenen molt bona pinta, potser quan tingui mes temps probe de fer-ne. Gracies per la recepta!
Imatge
Respon