Recepta de sopa de miso des de zero

Respon
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

A veure, de moment això són unes notes de cuina per acabar de perfeccionar la recepta.

M'ho havia d'apuntar a algun lloc i he pensat que si ho feia aquí, potser algú s'hi animaria i podríem millorar-la més.

M'he basat en https://norecipes.com/dashi-recipe/ i sobretot en https://www.justonecookbook.com/homemade-miso-soup/.

La cosa és, la base de la sopa de miso és el dashi.

Dashi


Quatre racions
  • 1 litre d'aigua
  • Un tros de konbu
  • Una grapada de katsuobushi
Per fer el dashi, faig servir un pot d'olives, on hi cap més o manco un litre d'aigua, i hi fic un tros de konbu de més o manco la mida del meu mòbil (fent-hi uns tallets) i la deix 24 hores (o més) allà a dins.

Imatge

Després, ho aboques a una olla i amb foc lent fas que arribi a quasi bullir, però sense bullir. Quan comença a fer bombolletes petites, retires el kombu i puges el foc.

En bullir, hi fiques una grapada de katsuobushi (en teoria se n'hi posa molt, però és car xD), ho bulls un minutet, apagues el foc i el deixes reposar deu minutets.

Llavors, el que faig jo és colar-ho dins el pot de vidre una altra vegada, amb un filtre de cafè i ja tenim el dashi fet.

Imatge

El dashi es pot tenir a la gelera una setmaneta. Es pot tornar a ficar el konbu una altra vegada en remull per fer un segon dashi, i també conservar el katsuobushi dins el paper de filtre per repetir el procés una segona vegada. Després o s'ha de tirar o es pot torrar per fer condiment per a arròs (furikake).

Sopa de miso


Dues racions
  • Mig litre de dashi
  • Una cullerada (sense passar-se) de miso
  • Un poc de tofu (una tercera part de la meitat de les racions del lidl)
  • Un poc de wakame (menys de la que sembla)
  • Un poc de la part verda de ceba tendra
Llavors, la sopa de miso consisteix en ficar miso al dashi i posar-hi cosetes.

Encalentim el dashi i si tenim ingredients que s'hi hagin de cuinar a dins, els hi ficam.

Llavors, sense sense que bulli, hi ficam el miso. Com que és mal de fondre, el que es recomana és agafar un poc de dashi i ficar-lo dins un bol, posar-hi el miso, mesclar-ho allà i llavors ficar-ho a l'olla.

A partir d'aquest moment és molt important que el miso no bulli, per tot això de que el miso està viu i no el volem matar.

Llavors vendria el tofu, que si bé no es cou massa, sí que torna un poc fluix. Uns cinc minutets.

I per acabar, el wakame, que hauríem d'haver rehidratat amb aigua neta abans (si no, ens farà tornar la sopa salada) i la part verda de les cebes tendres (que en el nostre cas, vaig comprar un dia, tallar i congelar, i vaig afegint quan fa falta :p).

Imatge

Ja actualitzaré el post amb la recepta refinada, i fotos. Avui he posat la cullerada de miso massa plena i ha tengut massa gust!

Imatge
Imatge
Text amagat.
Imatge
Respon