He anat trobant diferents receptes i he acabat fent la meva pròpia recepta agafant idees d’algun lloc i de l’altra, així que podeu modificar el farciment al vostre gust.
Ingredients pel farciment:
- 400g (aproximadament) de carn picada
- Ceba trocejada
- Xampinyons
- 2 ous
- 4 cullarades de salsa de tomàquet
Text amagat.
Ingredients per la massa:
- 200g de farina d’arròs
- 50g de Maizena o midó de blat de moro
- 75g de midó dolç de yuca o mandioca
- 75g de farina de fajol (en castellà es diu harina de trigo sarraceno, i sobretot heu de mirar que alguns hi posa que poden portar traces de gluten).
- 10g de sucre
- 5g de sal
- 3g de llevat en pols
- 300g d’aigua
Text amagat.
Preparació de la massa:
- Es posen tots els ingredients, menys l’aigua, dins d’un bol i es barregen entre ells (no cal fer massa cosa)
Text amagat.
- Hi anem afegint l’aigua de mica en mica mentre anem amassant amb les mans la massa per tal que no ens quedi la pasta molt líquida.
Text amagat.
- Ho tapem amb paper d’alumini o amb un plat al damunt i ho deixem reposar durant 1 hora.
Avís: no us espanteu, s’enganxa molt i hi ha moments que sembla ciment, és normal, i el que més costa es treure’s la massa de les mans.
Preparació del farciment
(mentrestant la massa va reposant):- Posem els ous en una olla amb aigua bullint per a fer ous durs, i els deixem entre 15 i 20 minuts.
- Posem oli de girasol en una paella i quan està calent hi posem la ceba trocejada.
Text amagat.
- Mentrestant la ceba es va fent, tallem els xampinyons en trossos petits i quan la ceba ja està daurada els tirem a la paella.
Text amagat.
- Un cop la ceba i els xampinyons estan fets, hi posem la carn picada, que l’hem d’anar remenant de quan en quan per a que es vagi fent equitativament i que no quedin trossos sense fer-se.
Text amagat.
- Finalment, quan la carn ja està feta hi posem 4 cullarades de salsa de tomàquet, només 4 perquè sinó serà massa líquid, i ho deixem a la paella que es faci durant 5 minuts més.
Text amagat.
- Quan els ous s’han acabat de fer, treiem l’aigua calenta i hi posem aigua freda i els deixem reposant durant 5 minuts per a que es refredin i els puguem pelar.
Text amagat.
- Després de pelar-los els tallem en trossets petits i els posem dins de la paella i ho anem barrejant tot.
- Finalment ho treiem del foc i ho deixem reposar per a què no estigui molt calent a l’hora de posar-los a la massa.
Text amagat.
Preparació dels baozis:
- Després d’una hora de repòs, agafem Maizena i en posem per damunt del marbre o del taulell per a què no se’ns enganxi (n’haurem de posar bastanta perquè sinó s’enganxa molt ràpid).
- Del bol on hi ha la massa anem agafant petites quantitats per a fer boles, i llavors posem una bola d’aquestes (de mida com una pilota de golf aproximadament), i les posem damunt del taulell i anem aplanant la massa i estirant-la, per a què no quedi molt gruixuda.
- Amb una cullera agafem una cullerada del farciment i el posem al mig de la massa, i amb compte de que no es trenqui, agafem les vores de la massa i les portem cap al mig fent un farcell amb la juntura al mig, i així anem fent amb totes les altres.
- Posem una olla amb aigua a bullir i hi posem una cistella per a fer menjar al vapor al damunt. Quan l’aigua ja està bullint anem posant els baozis separats (perquè sinó quedaran units), per tant, haurem de fer més d’una tanda. I els deixem dins de la “vaporera” entre 10 i 15 minuts. Després només cal treure’ls i ja estan!
Text amagat.
Queden així!
Text amagat.
Espero que us hagi agradat i a veure si algú s'anima a fer-la i a fer alguna variació de la recepta!