Recepta: Baozis de carn sense gluten

Respon
Avatar de l’usuari
Layla
Porco Rosso
Porco Rosso
Let the dark in
Entrades: 276
Membre des de: 15 ago. 2015, 23:08
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 150 cops
Gràcies rebudes: 151 cops

Avui m’he decidit a provar de fer una cosa que porto molt de temps amb les ganes! Us porto la recepta per a fer Baozis de carn per celíacs. Els baozis són pans xinesos que habitualment estan farcits, ja pot ser de carn, de peix o de verdures. La característica d’aquests pans xinesos és que no estan fets al forn, sinó que es fan al vapor, cosa que els dóna una textura molt diferent.
He anat trobant diferents receptes i he acabat fent la meva pròpia recepta agafant idees d’algun lloc i de l’altra, així que podeu modificar el farciment al vostre gust.

Ingredients pel farciment:


- 400g (aproximadament) de carn picada
- Ceba trocejada
- Xampinyons
- 2 ous
- 4 cullarades de salsa de tomàquet

Text amagat.
Imatge


Ingredients per la massa:


- 200g de farina d’arròs
- 50g de Maizena o midó de blat de moro
- 75g de midó dolç de yuca o mandioca
- 75g de farina de fajol (en castellà es diu harina de trigo sarraceno, i sobretot heu de mirar que alguns hi posa que poden portar traces de gluten).
- 10g de sucre
- 5g de sal
- 3g de llevat en pols
- 300g d’aigua

Text amagat.
Imatge


Preparació de la massa:


- Es posen tots els ingredients, menys l’aigua, dins d’un bol i es barregen entre ells (no cal fer massa cosa)
Text amagat.
Imatge

- Hi anem afegint l’aigua de mica en mica mentre anem amassant amb les mans la massa per tal que no ens quedi la pasta molt líquida.
Text amagat.
Imatge

- Ho tapem amb paper d’alumini o amb un plat al damunt i ho deixem reposar durant 1 hora.
Avís: no us espanteu, s’enganxa molt i hi ha moments que sembla ciment, és normal, i el que més costa es treure’s la massa de les mans.

Preparació del farciment

(mentrestant la massa va reposant):
- Posem els ous en una olla amb aigua bullint per a fer ous durs, i els deixem entre 15 i 20 minuts.
- Posem oli de girasol en una paella i quan està calent hi posem la ceba trocejada.
Text amagat.
Imatge

- Mentrestant la ceba es va fent, tallem els xampinyons en trossos petits i quan la ceba ja està daurada els tirem a la paella.
Text amagat.
Imatge

- Un cop la ceba i els xampinyons estan fets, hi posem la carn picada, que l’hem d’anar remenant de quan en quan per a que es vagi fent equitativament i que no quedin trossos sense fer-se.
Text amagat.
Imatge

- Finalment, quan la carn ja està feta hi posem 4 cullarades de salsa de tomàquet, només 4 perquè sinó serà massa líquid, i ho deixem a la paella que es faci durant 5 minuts més.
Text amagat.
Imatge

- Quan els ous s’han acabat de fer, treiem l’aigua calenta i hi posem aigua freda i els deixem reposant durant 5 minuts per a que es refredin i els puguem pelar.
Text amagat.
Imatge

- Després de pelar-los els tallem en trossets petits i els posem dins de la paella i ho anem barrejant tot.
- Finalment ho treiem del foc i ho deixem reposar per a què no estigui molt calent a l’hora de posar-los a la massa.
Text amagat.
Imatge


Preparació dels baozis:


- Després d’una hora de repòs, agafem Maizena i en posem per damunt del marbre o del taulell per a què no se’ns enganxi (n’haurem de posar bastanta perquè sinó s’enganxa molt ràpid).
- Del bol on hi ha la massa anem agafant petites quantitats per a fer boles, i llavors posem una bola d’aquestes (de mida com una pilota de golf aproximadament), i les posem damunt del taulell i anem aplanant la massa i estirant-la, per a què no quedi molt gruixuda.
- Amb una cullera agafem una cullerada del farciment i el posem al mig de la massa, i amb compte de que no es trenqui, agafem les vores de la massa i les portem cap al mig fent un farcell amb la juntura al mig, i així anem fent amb totes les altres.
- Posem una olla amb aigua a bullir i hi posem una cistella per a fer menjar al vapor al damunt. Quan l’aigua ja està bullint anem posant els baozis separats (perquè sinó quedaran units), per tant, haurem de fer més d’una tanda. I els deixem dins de la “vaporera” entre 10 i 15 minuts. Després només cal treure’ls i ja estan!

Text amagat.
Imatge

Imatge


Queden així!
Text amagat.
Imatge


Espero que us hagi agradat i a veure si algú s'anima a fer-la i a fer alguna variació de la recepta!
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Woooooooooooh, quina xulada Layla!! Moltes gràcies per compartir la recepta!! S'assemblen moltíssim als nikumans japonesos, m'han fet moltes ganes de menjar-ne!!

El farciment té molt, molt bona pinta! Quan faig empanadilles hi acostumo a posar més o menys el mateix farciment però amb massa per empanadilles, segur que amb la massa del pa oriental està ben bo! Quan tingui un cap de setmana lliure m'hi posaré, em fa moltes ganes!!

Gràcies!
Respon