Pokémon Unbound

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Oriol
Moderador
Moderador
Entrades: 374
Membre des de: 12 març 2016, 00:23
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 168 cops
Gràcies rebudes: 223 cops

Imatge


Bona tarda a tots i totes! Avui vinc a parlar-vos de Pokémon Unbound, un dels millors romhacks de Pokémon que s'han fet mai.

Serà un post llarg així que si no vols llegir tot això al final trobaràs un TLTR.

Comencem!


Tot i que ens cal una mica de context per començar... Pokémon Unbound és un joc creat per l'usuari de reddit u/Skeli789 al llarg de més de sis anys, i que encara continua actualitzant-se en forma de correcció de bugs i altres hotfixs. Al llarg de tots aquests anys Skeli789 s'ha anat envoltant de persones que l'han ajudat amb el desenvolupament del joc, així com músics, map modders, dissenyadors gràfics... i molt més. El resultat final és un producte molt sòlid en tots els apartats que presenta.

Sabem que Pokémon té moltes classes d'audiències, molt diverses entre si. Algunes més nostàlgiques que d'altres. Tirant la vista deu anys enrere, resulta obvi que avui dia la saga s'ha enfocat més per resultar atractiva a un públic casual i treure regularment jocs sense acabar de ser estrictes amb la qualitat d'aquests. El canvi de timó que va donar la saga el trobem en la mala rebuda de la cinquena generació; una generació amb una història madura i mecàniques desafiants.
M'agrada pensar que Pokémon Unbound és l'evolució natural que haguessin tingut els jocs de Pokémon si Black/White haguessin tingut una bona rebuda.

Una història interessant


Pokémon Unbound basa la seva història en una nova regió anomenada Borrius. Molts anys abans dels esdeveniments del joc, Kalos va anar a la guerra contra Borrius per tal d'envair-la. El rei d'aquesta va usar el poder de Hoopa per fer tornar als exèrcits enemics de tornada. No obstant això, el rei, en veure el prominent poder de Hoopa, va utilitzar-lo per teleportar el seu exèrcit a Kalos i continuar lliurant la guerra durant anys. La guerra va acabar i Hoopa va ser segellat, ja que era una força que no s'havia de tornar a fer servir mai més. Ara, una organització anomenada The Shadows està determinada a trencar el segell per alliberar a Hoopa.

Aquesta és la premissa inicial d'una història que aviat es torna molt més complex que "els dolents volen alliberar al Pokémon malvat de torn per dominar el món o altres plans similars". Sense entrar en detall, per no fer cap mena de spoiler, s'ha de puntualitzar que aquest joc destaca per la seva gran història que, tot i ser llarga (dilatant així la durada total del joc) et manté atrapat i amb ganes de continuar progressant.

En començar se'ns donarà a escollir entre tres Pokémon que rescatarem d'una cel·la: Beldum, Larvitar o Gible.Imatge Sortir dels starters convencionals és un bon punt de partida per un joc que busca ser innovador i abduir als seus jugadors de la monotonia que els té acostumats Game Freak. Els inicials de les diferents regions els podrem obtenir al llarg del joc mitjançant regals d'altres NPCs o altres esdeveniments.

Moltes mecàniques innovadores!


Tornant a agafar el fil del que deia abans "M'agrada pensar que Pokémon Unbound és l'evolució natural que haguessin tingut els jocs de Pokémon si Black/White haguessin tingut una bona rebuda", Pokémon Unbound dóna als jugadors totes aquelles millores (i més!) que els fans porten demanant a Satoshi Taijiri, Ken Sugimori i companyia durant més d'una dècada.
Per començar, el joc té fins a quatre nivells de dificultat, sent l'últim nivell una experiència totalment desafiant.
Si ets una persona que gaudeix de l'escena competitiva, la màxima dificultat, insane, és per a tu. La IA programada així com les estratègies que s'utilitzen, estan inapel·lablement basades en la data de Smogon.
Text amagat: Un combat de la història en dificultat insane.
Positivament, el joc té dificultats que s'ajusten a tots els perfils de jugadors. Si no saps quina triar el propi joc et farà un qüestionari abans d'arrencar amb la partida.

Pokémon Unbound encerta magistralment a l'incorporar items nous com el Stat Scanner, que t'indica de forma precisa els EVS, IVS del teu Pokémon així com els moviments que aprèn per nivell, per criança i per tutor. Imatge

Paral·lelament, en capturar un Pokémon les pròpies dades bàsiques que coneixem de tota la vida, ens indicaran els IVS mitjançant una puntuació per lletres (S, A, B, C...) Les MT són d'ús il·limitat i els Pokémon NO necessiten aprendre les MO. Amb el simple fet de tenir un Pokémon al teu equip que pugui fer servir Surf podràs usar dit moviment fora combat per navegar el mar. Més endavant, tenim la possibilitat d'obtenir una màquina que aparta les MO i ja no ens caldrà tenir a l'equip un Pokémon de tipus aigua per moure'ns a través del mar.

Potser la meva mecànica preferida ha estat la introducció de personatges que et deixen canviar l'habilitat o naturalesa del teu pokémon a canvi d'una suma de diners després de complir els favors que et demanen els respectius NPCs... i és que sí! Hi ha un sistema de quests implantat en el joc, que podrem anar seguint amb dispositiu especial. Al complir les quests els personatges ens donaran diferents recompenses. Per lo general les missions que hem de complir són força entretingudes i variades; encaixen bé dins de l'espectre Pokémon i de la pròpia proposta que planteja Skeli.
Finalment, el joc inclou fins a la vuitena generació; així doncs trobem Pokémon d'aquesta generació així com el dynamax. Per descomptat també trobem incloses els moviments-Z i les mega evolucions (sent aquestes més rellevants dins la història que les altres dues).

Paisatges bonics i música vibrant


L'apartat gràfic del joc és maravellós, sent un romhack de Pokémon FireRed, emula els gràfics de NDS en un joc de GBA. L'overworld és un món completament nou, amb paisatges mai vistos en els jocs de Pokémon, seguint la línia artística de la quarta generació. Borrius és una regió gran, per lo que al llarg de l'aventura trobarem una varietat pintoresca d'indrets. Boscos de tota mena, pantans, muntanyes nevades, coves glaçades, ciutats enormes, platges i molt més.
Imatge

La banda sonora està composta per més de 180 peces que encaixen dins de l'estètica de Pokémon i no et treuen del joc com m'ha arribat a passar jugant altres romhacks (ehem Pokemon Titan ehem Eric Lostie). Tot i que la banda sonora la van compondre diversos artistes, el joc va tenir la sort de comptar amb un director de so (sound director) per la qual cosa la totalitat de la banda sonora té coherència entre si.

Són petits detalls com aquests que elevant la qualitat del joc en tots els seus apartats. És un joc fet amb molt seny i el producte final resulta ser notòriament bo com a conseqüències de tota la presa de decisions intel·ligents que s'han pres al llarg del desenvolupament.

Hores de diversió


Si trobes a faltar jocs com Pokémon Platino, Heart Gold o Blanco 2, gaudiràs sense cap mena de dubte d'aquesta proposta. Com ja s'ha comentat, la durada del joc és prou llarga; des que personalitzes el teu personatge en el menú inicial fins a la pantalla de crèdits poden arribar a passar 70 hores! Un cop acabada l'aventura principal t'espera un post game generós amb el Front de Batalla i moltes altres coses més.

Algun dels inconvenients del joc són que només està en anglès i el fet que hagis de retornar a moltes zones anteriors per aconseguir objectes rellevants com MTs, ja que en un principi l'accés està blocat a causa de l'ús d'una MO que obtindràs més endavant. La durada total del joc també pot ser vist com a inconvenient per aquells que vulguin una experiència més curta.

Per una altra banda, un dels punts més forts del joc és la gran comunitat que té darrere (té un servidor de discord molt actiu i un subrredit propi, així com nombrosos walkthroughs penjats a youtube) així que si necessites saber la localització d'alguna cosa o t'has encallat en alguna part és tan fàcil com anar a internet i posar el dubte perquè ja estarà resolt.
Recomanació personal: Jugueu-lo en l'emulador mGBA. És el que no dóna cap mena de problemes a l'hora de jugar-lo. L'última versió és la 2.0.3.2.

TLTR: Joc de Pokémon creat per fans que té tota la coherència que esperaries dels jocs actuals: diferents modes de joc i altres mecàniques ingame que haurien d'estar incloses en els jocs cànon. La història és bona i té fins a la vuitena generació (dynamax, moviments-Z i mega evolucions. 70 hores per passar-te el joc i ampli post game. Només en anglès. Música original i bon apartat artístic. Juga'l!
Avatar de l’usuari
Dickinoulis
Esperits del bosc
Esperits del bosc
Entrades: 54
Membre des de: 30 juny 2019, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 6 cops
Gràcies rebudes: 28 cops

Justament aquests dies m'ha tornat una mica la febre Pokémon, així que potser li dono una oportunitat! Fa molts anys estava al dia d'aquests hacks i ja va sent hora de tornar a agafar el ritme!
Respon