Patria

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Patx
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 143
Membre des de: 19 ago. 2015, 14:23
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 15 cops
Gràcies rebudes: 50 cops

Us vinc a presentar la sèrie PATRIA



Sinopsis: Basada en la novel·la de Fernando Aramburu, que abarca 30 anys del conflicte basc i estudia el impacto del mateix sobre la gent comú, com la viuda d'un home assesinat a trets per ETA, que torna al seu poble natal després de l''alto al foc'' del 2011, o la mare d'un etarra engarjolat.

És una minisèrie de 8 episodis d'1h d'Hbo, espanyola.

Opinió personal
Text amagat.

BRUTAL. 10/10.

És trama pura, és melodrama, pateixes des del primer episodi i t'enganxa com una mala cosa, pot semblar que no passa res o que algunes escenes les repeteixen però des de diferents POV i anar aportant cada cop més informació en compta gotes, és genial.

Veus com es va viure el conflicte basc des de dins, des d'un petit poble tancat, més ben dit des del microclima que són dos famílies que eren cul i merda però que pel tema polític van acabar separades.

La història va narrant el present (que representa que és al 2011 quan ETA anuncia el fi de la violència) i el passat quan assessinen al Txato, que és el que dóna inici a la trama.

La sèrie està portada per dos pilars d'actrius com són la Elena Irureta i Ane Gabaraín, elles soles podrien tirar tota la sèrie endavant, però la resta de personatges les complementa d'una forma que t'enganxa.

Pel meu gust, l'únic defecte és que parlen poc euskera quan parlen els que representa que són membres d'ETA, a part d'això cap queixa.

També dir que és una sèrie dura, perquè el tema és dur i la trama és així, amb un intent de reflectir el que va ser, que te'n fas una idea però no em puc ni imaginar que devia ser al teu poble que passés una cosa com el que passa a la sèrie.
Si algú s'anima i la vol comentar, per mi encantada.

Puntuació 9.8/10
Imatge
Respon