Paràsits

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Shancks
Moderador
Moderador
Yonkou
Entrades: 1883
Membre des de: 19 oct. 2015, 12:05
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 372 cops
Gràcies rebudes: 507 cops

Parasite


Imatge

Sinopsis:

Text amagat.
Tota la família de Ki-taek es troba a l’atur. Un dia, un fill seu aconsegueix una recomanació per a donar classes particulars d’anglès a casa dels Park; una rica família que viu en una zona residencial. La família de Ki-taek s’interessa cada cop més pel tren de vida dels Park. I aquest serà el desencadenant d’una dinàmica incontrolable, de la qual ningú sortirà indemne.

Opinio personal:

Fa temps que no comento pelis pero aquesta s'ho mereix.
M'ha sorpres molt gratment.

L'he vist avui a casa en VOSE i crec que els premis rebut son mes que merescuts, es molt diferent a tot. A cada escena s'et obre la boca inconcientment i acabes dient/pensant "no pot ser". I vaja si pot ser.

Es una sorpresa darrere l'altre i animo a tothom a mirar-la. No vull donar detalls perque si us spoilejen aquesta peli no mola.
Si us refieu de mi, no llegiu la sinopsis i mireu-la directament, molt millor aixi.

Nota: 8.5/10, si podeu anar a veure-la al cine, no ho dubteu. I millor si es VOSE.
Imatge
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Ahir vam veure-la plegats al xat.

He de dir que, com diu en Shancks, no deixa indiferent. M'agrada com tot encaixa bastant bé: et van mostrant detallets i tots tenen sentit...

Text amagat.
Que la pedra que duu bona sort sigui el detonant del caos al final, que la madona antiga mengi per dos, que el nen tengui un trauma, que el nen sàpiga morse...


Tot el tema del parasitisme aquest també és interessant. Realment és una etiqueta, no? Però qui és més paràsit? Els uns? Els altres? Els de munt? Els de baix? Quina diferència hi ha entre ells? I amb les cuquis?

Sí, fa pensar *un poc* (tampoc gaire, eh, me l'havien pintada com que et feia pensar un munt).

En definitiva, sí, una pel·lícula interessant, diferent, ben executada i entretenguda. No la trob extraordinària, tampoc. Però no li vull treure mèrit: és recomanable.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Doncs també diré la meva.

Em va sorprendre gratament, la veritat. A la feina m'havien dit que l'havia de veure sí o sí, que era molt bona i (com tothom) que et feia pensar un munt i que t'impactava moltíssim. A veure, no m'ha fet pensar un munt, perquè jo el cervell ja el tenc cansat de tant de husbandos i tal, però sí que em van impactar algunes escenes.

La veritat és que els personatges estan molt xulos, ben fets tot i que la veritat és que d'alguns d'ells no en sabem gaire cosa (com la Jessica, del nen traumat...) Però bé, tant el Kevin com el Kim són per mi els grans protagonistes, juntament amb la mare pija (no recordo el seu nom). Em va fer gràcia que el més notable del Kim fos que fa pudor xDDD

I res, tota la història de l'home de l'ama de claus que era al soterrani i tal... Tot fa pensar que si no li haguessin obert la porta a la seronya, res de tot allò hauria passat... A més, durant la pel·li vas pensant que els paràsits són els pobres, que enganen els rics i tal, però a mesura que coneixes els rics te n'adones que només els importa... ells mateixos, que són egoistes i simples a la vegada i que també són uns bons paràsits, no perquè enganin ningú, si no perquè xuclen la sang als altres. Això també em va fer reflexionar...

I res, en general molt bona. Espero que algun dia el Kevin pugui comprar la casa i fer que el seu pare sigui lliure...


Una cosa que no vaig acabar d'entendre i que segur que el k-team em pot explicar (@Meina, @Layla) que els joves no es diuen ni Kevin ni Jessica, però per què es fan anomenar d'aquesta manera? És comú això a Corea? Thanks :besitu:
Avatar de l’usuari
Meina
Totoro
Totoro
Dereshishishishishi!
Entrades: 1098
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 313 cops
Gràcies rebudes: 482 cops

Jo he vist aquesta peli 3 vegades,

1- Al vol anant cap a Japó, entremig de les dormides jo anava mirant aquesta peli, així que el primer cop que la vaig veure considero que no estava en condicions de gaudir-la.

2- Crec que cap a finals d'any, que vaig trobar un video on parlava de curiositats de la peli i vaig voler remirar-la per veure aquelles coses que la 1a vegada se'm havien passat per alt.

3- Fa uns dies amb la gent de Tadaima, i també va ser la única vegada que la vaig veure en castellà (se'm va fer massa estrany les veus que els hi van posar als actors)

Ara anant al tema de la peli, la part visual en la que et mostren la diferència de classe, és brutalissima, a mi m'encanta. Quan et mostren la casa dels rics tota il·luminada, a adalt de tot d'una pujada, a diferència de la dels pobres que viuen al soterrani d'una casa amb poca llum i el lavabo allà més elevat. Sincerament trobo que això i la música, la qual en cada escena és perfectissima, és el millorissim de la peli.

Altres temes, el final, crec que molts ho van comentar pel xat, de que aquest els va impactar molt o almenys no s'ho esperaven, i estic 1000% d'acord, però per mi va ser una sorpresa bona, osigui, em va agradar molt com ho van fer anar on tot, dintre del que cap, estava anant massa d'un estil i pam canvia.
UkiHana ha escrit: 23 març 2020, 11:45 Una cosa que no vaig acabar d'entendre i que segur que el k-team em pot explicar (@Meina, @Layla) que els joves no es diuen ni Kevin ni Jessica, però per què es fan anomenar d'aquesta manera? És comú això a Corea?
Si, és comú (a veure com ho explico per que s'entengui, per que jo ho entenc, però saber-ho explicar és una altre cosa).

El coreà és un idioma bastant difícil de pronunciar, això crec que els ha portat a "canviar" el seu nom quan van a un país estranger. Osigui que són una persona amb dos noms, un que ultilitza a Corea i un altre a la resta de Països, però tampoc és comú a Coreà, sinò que les persones que tenen aquests dos noms, són persones amb descendència coreana que han viscut un temps, ja sigui per feina, estudis o el que sigui, fora de Corea, és en aquest moment quan es "creen" aquest 2n nom. Tot i si ja naixes fora de Corea, doncs els teus pares ja et posen els dos noms. Així en tens un per on visquis i un altre per quan visitis la teva família a corea (exemple Joshua Jisoo Hong: Joshua-nom "internacional", Jisoo- nom coreà, Hong- cognom)

Però a vegades no es queden en dos noms sino que també pots arribar a tenir nom xino i japonès (almenys idols).

En el cas de la peli, suposo que al utilitzar els noms "internacionals" els fa tenir més classe (ja que representa que han estudiat a l'estranger i tal), així que per això els utilitzen, almenys a Jessica, per que el Kevin com que és profe d'anglès doncs entenc que també és per entrar en context.

No sé si s'ha entès el que he explicat, sinó m'ho dieu i ho intento tornar a explicar!
Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Moltes gràcies @Meina!!

Ho he entès super beeeeeeeee! És que em faltava un poc aquesta informació perquè no entenia per què els canviaven el nom i em va cridar l'atenció que digues "conec una noia que es diu Jessica" i jo en pla "a veure, jo crec que no es diu així..." I també que li diguessin Kevin, no sé, em sobtava.

Moltes gràcies :visca:
Respon