Oneshots

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Obro aquest fil per si heu llegit darrerament algun oneshot i us fa ganes compartir-lo! Jo m'he llegit Jisatsuya Honpo i trobo que estaria bé que li donessiu una ullada!

Imatge

Jisatsuya Honpo




Argument

La història ens presenta la Mashiro, una noia que pateix assetjament escolar i que es vol suïcidar. Però quan arriba al pont del qual es vol llançar, es troba amb un Jisatsuya. Els Jisatsuyas són persones que es diu que ajuden amb el suïcidi, però què fan realment és una cosa que només ells saben. Es suïcidarà finalment la Mashiro amb l'ajuda del Jisatsuya?

Opinió personal

Considero que donaria molt seriosament per a una serialització, però el oneshot és tot el que hi ha. El protagonista s'assembla molt al Kunihiro de Touken Ranbu i la veritat és que l'estil de dibuix m'ha agradat bastant. M'agrada perquè la història queda tancada però m'agradaria saber molt més, la veritat...

Us animo a donar-hi una ullada, és curtet i està molt ben dibuixat. Segur que us deixa amb ganes de més.
Avatar de l’usuari
surreak
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 233
Membre des de: 09 set. 2016, 23:40
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 67 cops
Gràcies rebudes: 66 cops

Jo us vull recomanar Island, de Naoshi Komi!

Imatge


Sinopsi: Durant els últims 400 anys, una illa ha estat completament envoltada per uns murs enormes, aïllats de la resta del món. L'Aira i la Marue sempre han somiat amb sortir al món exterior, però hi ha una veritat devastadora que desconeixen.

El vaig llegir ja fa anys, però el vaig trobar esplèndid. És un dels motius pels quals em vaig aficionar a Naoshi Komi (a part del dibuix, que m'encanta). És curtet, ja em direu el què si el llegiu!
Imatge Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Doncs me l'he llegit surry i m'ha agradat bastant!

La veritat és que el dius, el dibuix és molt bo i la trama m'encanta! Imagina't que al final tot és tan senzill, només que ningú s'havia atrevit a fer-ho... Al final és com sempre, el coneixement els fa lliures i també les ganes de somniar i l'esperança. Molt xulo, gràcies per la recomanachionne!
Avatar de l’usuari
lostbrain
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 165
Membre des de: 26 nov. 2017, 16:04
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 18 cops
Gràcies rebudes: 53 cops

La meva recomanació:

Zanuff The Butcher

(Zanuff, el carnisser)

Imatge


Sinopsi: Zanuff, un carnisser amb obscurs secrets, es troba una nena petita al carrer una nit freda i plujosa.
Gèneres: Seinen; Horror, Tragèdia, Psicològic

Que es podria pensar d'un one-shot amb aquests gèneres i que va d'un carnisser amb secrets que es troba una nena xD Doncs quan el vaig llegir al seu moment, anava pel que anava i em va sorprendre molt. No us deixeu enganyar pel que sembla. Inquietant sí, però també trist i colpidor. Una gran muntanya russa d'emocions. Bona representació de la naturalesa contradictòria dels humans.
Doneu-li un cop d'ull i jutgeu vosaltres mateixos.

(One-shot inclòs a l'antologia Premis Four Seasons el 2012)
Quants de valtres heu fet una cambuleta?!
A qui no li agraden els potxons, la llum de bocafoscant, i els moixons cantant a primera hora del maití...?
Algú no s'haví taleat que als Pallars parlem un català diferent?!!

parlapallares.cat
Avatar de l’usuari
robguerrero
Porco Rosso
Porco Rosso
Absolute Zero-San
Entrades: 315
Membre des de: 29 jul. 2016, 23:16
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 92 cops
Gràcies rebudes: 82 cops

Jo també en tinc diversos de recomanacions de Oneshots! De Naoshi Komi que ja han recomanat Island m'encantaria indicar el de Tokidoki (també molt ben plantejat, costa de creure que sigui l'autora de Nisekoi la veritat...). Jo la veritat es que cada vegada que m'hen llegueixo un que m'ha agradat especialment, em fa molta ràbia que després no li'n facin manga (aquí un dels que em van fer més mal).

13

Imatge


Mondo Fujieda està enamorat d'una noia que es diu Izayo Gorugo. Per desgràcia les coses no poden anar pitjor per ell, ja que la seva estimada és una descendent d'un prestigiós clan d'assassins professionals. Tot això es complicarà encara més, quan fortuïtament el nostre protagonista acaba humiliant-la i ella jurant que el matarà. Sortosament ella ha de marxar i no tornarà fins uns anys després, disposada a complir el seu vot. ¿Podrà en Mondo confessarse abans que la seva estimada l'enviï a l'altre barri?


Del mateix autor que Gintama, cosa que garanteix molta, molta comèdia i tocs seriosos quan toca. Em va agradar la veritat perqué es llegueix fàcil i acabes amb ganes de més.


Boku no Kirai na Kimi no Koto (Les facetes que em molesten de tu)

Imatge


La història en aquest cas ens presenta un adolescent d'aquells que un consideraria antisocial, o més ben dit, antitot. Per ell, el món l'odia i ell, respon de la mateixa manera: amb odi. Un dels seus blancs és una noia a qui cada faceta d'ella li molesta. El problema ve quan ella li demana que es reuneixi amb ell. Per que? Per quin motiu? Que no havia deixat clar que no volia tenir contacte amb ella? Una història de maduració i acceptació dels errors d'un mateix.


Recónec que aquest oneshot li tinc especial apreci. No es una història brillant, ni molt menys podria considerarse que es pogués desenvolupar gaire més, però sens dubte acabes amb la sensació que no t'hagués importat que li haguesin donat més tirada. El protagonista sembla molt gèneric, el seu comportament durant tot el oneshot va canviant i es va adonant de que ha comès molts errors gràcies a la noia. El final no es sorpresiu pero si que tanca bé el cercle de l'història.


Change encounter

Imatge


Que faries si el teu pare et fes fora de casa? I si el teu nòvio que tant confiaves et traís? La trobada de dos adolescents al terrat d'una escola ens resoldrà aquestes preguntes.


Si el final de l'anterior Oneshot no us heu emocionat una mica, crec que hauré d'utilitzar armament pesant per a veure si deixeu anar alguna llagrimeta. Change encounter tracta sobre encontres, dos adolescents que es troben en un moment donat i que tracten de superar els seus problemes, alguns més complicats i altres menys.


Incineradors

Imatge


Els incineradors son un grup de personas que lluiten desde la clandestinitat contra mómies maleídes que volen obtenir la inmortalitat i la joventut eternes

De tots els oneshots que he proposat, aquest, amb diferencia es el que hem va fer més mal al seu moment que no es publiques, mèrit de la nostra estimada Shonen "Cancela series" Jump. Argumentalment em sembla molt bona la idea de juntar mòmies, Egipte, eternitat i amb un rollo shonen que recorda molt a Hellsing, o els Omnyouji. No va tenir continuitat i molta gent es pregunta que li falta, per mi, era un Shonen que es mereixia molt molt que una oportunitat, pero ja sabem com va la Jump aquests anys, en caiguda lliure.
Imatge
La vida no consiste en esperar a que pase la tormenta, si no en aprender a bailar bajo la lluvia. Touka Kirishima
manolini
Calcifer
Calcifer
YELLOW TEAM!
Entrades: 889
Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 559 cops
Gràcies rebudes: 521 cops

Imatge

Encantadora mort


Humans que mengen humans? Cadàvers que reviuen? Dos nois es veuen atrapats en una apocalipsi zombie. En Shirotani només pensa a trobar la seva xicota. En Kurose guarda un secret. Quin futur els espera?

Un oneshot interessant traduit al catala (spam) Llegiu-lo!
TWITTER: MOSCASINES
STEAM: TOMPCAT
DISCORD ID: MANOLININS
Avatar de l’usuari
olidoliva23
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
L'oli sempre verge e
Entrades: 23
Membre des de: 29 ago. 2020, 19:57
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies rebudes: 4 cops

Us recomano fortament Love letter de kaori ozaki
Avatar de l’usuari
Akime
Gat de la Nausicaä
Gat de la Nausicaä
Entrades: 34
Membre des de: 28 abr. 2021, 18:04
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 33 cops
Gràcies rebudes: 26 cops

My broken Mariko


Imatge


Una amiga em va regalar My broken Mariko pel meu aniversari i l'he gaudit moltíssim, així que deixo aquí la recomanació. La història és tristota, així que si esteu sensibles ni us hi acosteu, però crec que val molt la pena! I com és un oneshot tampoc és super arriscat, es llegeix ràpid. Cal destacar que el dibuix té moments una mica "caòtics", amb vinyetes molt treballades i altres que no gens, però si no et molesta això és realment bonic.

Està editat per Milky Way, però em sembla que ara mateix està esgotat. De totes maneres, deixo per aquí l'enllaç a l'editorial per si algú s'anima a localitzar-lo: https://www.milkywayediciones.com/produ ... ken-mariko.
Respon