Neon Genesis Evangelion

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.

Fes ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses que encara no hagin passat a l'anime.
Respon
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Imatge

Neon Genesis Evangelion



A la fi he vist un dels animes més mítics després de la insistència d'en @cosarara.

Un poc d'opinió sense spoiler:

És un anime categoritzat com a mecha, psicològic i ciència-ficció. Diria que aquests tres aspectes es poden valorar per separat: la part mecha és senzillament cosmètica; la part psicològica és innecessàriament repetitiva: et mostren uns personatges amb unes psicologies molt desenvolupades, però sincerament la torren molt; finalment, la part de ciència ficció, amb els misteris que hi ha al darrere, crec que és la part que més m'ha agradat (amb diferència).

En general, es nota que l'anime és vell, però està molt ben fet. És lent... avança poc a poc. Però també és veritat que és una peça d'art. Estam molt mal acostumats a que si l'argument no avança, doncs "no ha passat res" i ho criticam. Doooncs, no tot és consumir argument a través d'un tub.

Si això vos ha despertat l'interès, juntament amb el "és un anime de culte, potser l'hauria de veure"... potser el podeu veure. Ara, heu de saber que les opinions són contradictòries per coses que només es poden explicar arruïnant el final.

I ara l'spoiler:

Text amagat.
Ja he dit que el que em va agradar més va ser la de ciència-ficció, amb l'origen dels Evas, Adam, els àngels, etc. La part psicològica, per mi, és una enganyifa: si els personatges no han de canviar, no fa falta que em repeteixis durant tota la puta sèrie els mateixos problemes que els personatges tenen des del primer capítol. Si hi hagués d'haver algun tipus d'evolució o alguna cosa... Mira. Però no és el cas.

Llavors... jo estava pendent de l'argument. Perquè clar, tot i que és art i aprecies com et conten la història (tot i el que he dit abans), s'han inventat un argument misteriós que et té intrigat i no t'expliquen quasi res... Fins que venen els dos darrers capítols (i penses "ara ho explicaran tot!") i EMOSIDO ENGAÑADO.

Què merda és aquest final? A veure. El final en sí és part del que se'ns venia a la sèrie. Vull dir. És un final "arriscat", però "lícit". Ara bé. Han deixat d'explicar molts misteris. Que volien acabar així? Bé. Però abans explicau el rollo d'Adam i la puta llança i demés. Però no. Final random mal dibuixat i ale. :/


7/10

Després de 26 capítols es veu que s'ha fet una pel·lícula, The End of Evangelion, que substitueix els dos darrers capítols de l'anime.

D'aquí sí que no puc donar opinió sense spoiler, sorry.

Text amagat.
No acab d'entendre per què aquesta sèrie ha d'acabar amb un final estrany sí o sí. Així com el final original era rar, però "adient", crec que aquest nou final és... dolent. No sé. No em va agradar. Tota la sèrie havia estat plena de subtileses, de detalls artístics que han enviat a fer punyetes en aquest nou final. Crec que van voler fer un final més "per a les masses" i crec que ni és bo ni segueix l'estètica de la resta de la sèrie. És cert que expliquen un poc més de la part dels misteris d'Adam i demés, però tot i que ho agraesc, crec que és massa gratuït tot.


4/10

Finalment, i això no ho he vist, existeix una tetralogia de pel·lícules basades en l'anime original (el rebuild) i que han de tenir un final nou. Les tres primeres ja s'han publicat:
  • Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone (2007)
  • Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advance (2009)
  • Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo (2012)
  • Evangelion: 3.0+1.0 (2020)
Supòs que algun dia les veuré. Per cert, si vos confonen els títols de les pelis, la numeració 1.0, 2.0 i 3.0 és de les versions que es van projectar a les sales de cinema. Les edicions domèstiques estan numerades com 1.11, 2.22 i 3.33. Per què? Qui sap.

M'ha quedat un post un poc llarg, al final :p
Imatge
Text amagat.
Imatge
Respon