Màquines per coure arròs

Respon
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Hola.

Tenim la màquina de coure arròs del Lidl i la veritat és que va raonablement bé, però el tefló de l'olla es va començar a pelar al cap de poc temps (potser menys d'un any).

Imatge

Crec que de mida és bastant encertada: pot coure de dues a cinc tasses d'arròs (la tassa són 160 ml), així que bastaria per 2-5 persones. També pot coure coses al vapor, però crec que no l'hem fet servir mai així.

Imatge
Dues tasses d'arròs.

Imatge
Podeu veure que quasi no arriba al mínim.

Imatge
Però una vegada cuit, creix un poc!

És, en definitiva, un aparell barat (crec que ens va costar menys de 20 euros) i senzill que fa el que ha de fer.

La qüestió és... algú de vosaltres fa servir la mateixa màquina? També se vos ha pelat el tefló de l'olla? En feis servir alguna altra? O feis servir una olla al foc?

Salut!
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
cosarara
Moderador
Moderador
...
Entrades: 485
Membre des de: 02 gen. 2018, 00:40
0
1
Gràcies donades: 194 cops
Gràcies rebudes: 235 cops

Olla al foc, o l'olla a pressió, o en una paella per arrossos més elaborats, però de màquina d'aquestes no n'he fet servir mai. Conec un noi d'Indonèsia que viu a França i que sempre diu que és gairebé impossible comprar una màquina de fer arròs de bona qualitat a Europa, que són totes una porqueria en comparació amb les que venen a l'Àsia.
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 308
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 238 cops
Gràcies rebudes: 209 cops

Crec que a casa tenim la mateixa i el resultat sempre era molt regular. A més, que es formava una capa enganxifosa a sota de l'arròs.
Com diu en Cosa, crec que aquí no se'n troben de qualitat. Almenys les que jo he vist japoneses tenen un format bastant diferent i més fàcil.

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Ah, doncs... no sé, més enllà que s'ha pelat el tefló si s'hi aferra un poc l'arròs (però tampoc és un drama)... ens va prou bé. Però clar, has d'anar amb compte amb les quantitats d'arròs i aigua. En concret, a aquesta no hi pots posar menys de dues tasses d'arròs i hi has de posar aigua fins la marca indicada.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Loraninja
Porco Rosso
Porco Rosso
Lluna Plena
Entrades: 268
Membre des de: 09 feb. 2019, 00:54
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 217 cops
Gràcies rebudes: 217 cops

Imatge

Naltros fa anys i panys que ens vam comprar aquesta arrossera Taurus no sé si per Amazon. Ens devia costar 40 euros, perquè la vam pagar a mitges mun germà i jo, 20 euros cadascú. Ma mare no la volia (per això la vam pagar naltros) perquè deia que era un altre trasto ocupa espai, però ben aviat es va convertir en un petit electrodomèstic essencial. L'arròs surt boníssim.

Imatge

Abans la teníem damunt la nevera, però últimament no la fem anar i la vam relegar a la despensa. I ara que veig l'arrossera del @Minatoni veig que realment ens va sortir bona la màquina, no? Està en perfecte estat i l'hem fet anar bastant. I ja te dic, fa molts anys que la tenim (tampoc 10, però sí entre 4-7 anys). En general les màquines de Taurus ens han sortit bones, tenim una geladera petiteta que està prou bé. Bé, també he de dir que un dia va petarli algo elèctric que tenia per dins i mun pare la va haver de reparar. I crec que la llumeta verda ja no funciona. Però ves. Not bad.

Imatge

I el recipient aquell blanc que té al damunt és per fer coses al vapor, però crec que tampoc l'hem fet anar mai. Ma mare potser algun cop, però no gaire. Està una mica guarro pels anys més que res, suposo, perquè casi que no l'hem tocat.

Imatge

Amb ella hem fet algun cop maki sushi i l'arròs queda perfecte. (El sushi no us ho puc assegurar perquè som uns inútils). Això sí, no recordo cap proporció de res, si les voleu hauré de fer una investigació exhaustiva dels paperets que tenim per casa.
Avatar de l’usuari
taka
Porco Rosso
Porco Rosso
Nya!
Entrades: 148
Membre des de: 15 gen. 2021, 23:43
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 132 cops
Gràcies rebudes: 60 cops

Hola, fa un temps se'm va instar a compartir la recepta per l'arròs que faig servir. Jo pobre de mi no tinc pas màquina de cuinar arròs, senzillament ho faig a la cassola.
Primer, peso 80 g d'arròs per persona i el netejo l'arròs seguint les instruccions d'aquest vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=3k9ItS0QVTc
Un cop fet això, peso l'arròs i el poso a la cassola, juntament amb el doble de pes en aigua que en arròs. Tiro sal, barrejo, i ho deixo tapat durant exactament 20 minuts. Sobretot no es pot destapar l'olla, ja que sinó, s'escaparia el vapor i no quedaria bé.
Un cop han passat 20 minuts, es treu la cassola del foc, però no es destapa, sinó que es deixa acabar de cuinar l'arròs durant 5 minuts més.
Quan ha passat aquest temps, ara ja sí que podem destapar-ho, "airejar" l'arròs amb una forquilla, i servir-lo.
Respon