Maiko-san Chi no Makanai-san

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Nina-chan
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 125
Membre des de: 22 juny 2020, 16:13
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 23 cops
Gràcies rebudes: 78 cops

Maiko-san Chi no Makanai-san


舞妓さんちのまかないさん



Imatge


Volums: 17/?
Gènere: Vida quotidiana, Cuina
Autor: Koyama Aiko
MyAnimelist

Argument


Kyoto acull molts districtes on les dones joves treballen com a geisha: animadores que interpreten cançons i danses tradicionals. Kiyo Nozuki és un adolescent que viu en una residència on resideix un grup de maiko, aprenent de geisha. Sempre ha admirat la geisha i es va traslladar originalment a Kyoto amb l’esperança de convertir-se en maiko. Tot i això, Kiyo descobreix que no està feta per la feina. Sense deixar que això la desanimi, decideix ajudar la seva residència amb la seva especialitat: la cuina.

Opinió personal


Text amagat.
És un que pot agradar moltíssim o avorrir com una ostra. A mi m'encanta i, així que intentaré fer-ne un bon comentari. :3 Els comentaris positius em costen moltíssim, vés a saber per què. :urahara:

La Kiyo, la protagonista, és com una àvia en un cos de noia. Segurament perquè fins que no va anar a viure a Kyoto vivia amb la seva àvia. Té un caràcter molt tranquil, sempre va a la seva, en el bon sentit, i no deixa que els imprevistos l'alterin. Tot és una bona experiència, a ulls seus. És una noia molt dolça i amable. Bàsicament, és com un osset de peluix en humà. :coret:

La Sumire, o Momohana, és la seva millor amiga (ship :pervertmoon: ) i és una maiko de la residència on treballa la Kiyo. De fet, van anar-hi juntes, però al final només ho aconsegueix la Sumire. M'encanta que en aquest manga no hi ha drames, gelosia, rivalitats ni males passades. La Kiyo no aconsegueix ser maiko, però no deixa que això enterboleixi la seva amistat ni un instant. La Sumire és la millor maiko de la seva promoció i no surt mai cap noia intentant sabotejar-la, parlant-ne malament o deixant que li pugi al cap l'enveja. Li donen l'enhorabona i les motiva a seguir millorant. En qualsevol altre manga hi hauria hagut una senpai gelosa que li fa la vida impossible.

La relació entre les dues noies és molt bonica i graciosa. Sembla que tinguin telepatia a vegades i les altres noies de la residència sempre se'n fan creus. xDD

A part de les relacions tan boniques i pures (ship ship shiiiip), també em sembla molt curiós tot el món de les geisha que expliquen. No en sabia gaire cosa fins que no vaig començar a seguir el manga, però és molt interessant. De fet, no tenia ni idea que s'hagués d'entrenar tantíssim i des de tan aviat. Tots els detalls que expliquen de les diferències als kimono i al maquillatge segons quant fa que estudien, els diferents tipus d'ornaments pel cabell per cada mes, i en general, tota la feina que fan, és interessantíssima.

Evidentment, no hi falta la part més romàntica. En Kenta, l'amic de la infància de totes dues vol arribar a ser jugador de beisbol professional i n'està molt de la Kiyo, la Sumire, d'ell, i la Kiyo és pura i innocent i se'ls estima a tots dos. :hug:
És molt secundari aquest triangle, però quan surt, m'agrada molt com representen als tres personatges. Per a ells, el més important és aconseguir els seus somnis i que els altres també aconsegueixin els seus. Això vol dir que si la noia que li agrada a en Kenta se'n va a la quinta forca per aconseguir el seu somni, no hi ha drames de no puc viure sense tu, per què vols anar allà, etc. etc. Bàsicament, tots tres tenen una relació emocional saludable i no com a molts magas/animes, que són més dependents que una paparra amb complex d'inferioritat.

El recomano molt i sembla que ara aviat en faran un anime, així que ja tinc ganes de veure com l'adapten. :ilu:
Respon