Les convencions de manganime al Japó

Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administrador
Administrador
Shinsengumi da!!!
Shinsei
Entrades: 1342
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
Gràcies donades: 153 cops
Gràcies rebudes: 346 cops
Sexe: Dona

09 nov. 2017, 10:56

Les convencions al Japó.Imatge


Ara que fa poc que vam estar al Saló del Manga, sempre m’he demanat com són les convencions d’anime al Japó. Vosaltres no? Quines diferències hi ha? O creieu que són com el Saló del Manga de Barcelona? Descobrim-ho!

Així com el Saló del Manga és la convenció més important d’Espanya i la segona d’Europa (només superada per la Japan Expo de França), avui us parlaré de la més important del Japó i del món: la Comiket. Pròximament l'@Ereza ens parlarà d'altres esdeveniments!!

La Comiket es celebra des del 1975 en el Tokyo Big Sight i es duu a terme dues vegades a l’any: una a l’estiu i una a l’hivern. Està destinada sobretot als doujinshis i és la gran oportunitat per a molts aspirants a mangakas, que venen allà les seves obres i esperen que algun representant d’una gran companyia es fixi en ells, com li va passar a la Rumiko Takahashi.

Aquí teniu la primera diferència: no està dedicat ni a autors, ni a obres publicades professionals, sinó als principiants i aspirants a mangaka, sobretot doujinshis i aquest és el principal atractiu.

D’altra banda, el Comiket és també molt important pel cosplay. Però allà, el cosplay se’l prenen d’una manera diferent. Per començar, els japonesos no agafen el tren amb el cosplay posat i arriben a la convenció com fem nosaltres. Ells ho porten tot a una maleta i allà tenen vestuaris i es vesteixen ja al Tokyo Big Sight.

Imatge


No només és aquesta una de les diferències (el fet de no arribar allà amb tot el cosplay posat) sinó que els cosplayers tenen la seva zona específica. Sí, hi ha una zona del Comiket reservada per cosplayers (una zona interior i una exterior. La interior compta amb photo). I allà què fan? Simplement posen i esperen que la gent els faci fotos. Generalment podreu trobar els cosplayers amb un cartell als peus amb informació de contacte: twitter, facebook i nickname de pàgines de fotos de cosplayers.

Així, els cosplayers es promocionen i fan nous contactes, perquè l’activitat del cosplay al Japó consisteix en fer-se fotos professionals. És a dir, allà existeixen les cases de fotografia per a cosplayers, no fan com aquí, que busquem un espai natural o que quedi guapo per al darrere de les fotos. Són centres de fotos on tenen habitacions amb diferents ambients, els cosplayers paguen per llogar l’habitació i paguen per un fotògraf professional. Molt diferent a aquí, oi? Aquí, només els professionals es fan sessions amb fotògrafs de veritat, però allà és el que fan tots els cosplayers.

I com sempre, com que una imatge val més que un post currat, aquí teniu un vídeo on vos expliquen un poc sobre la Comiket i podeu veure els cosplayers en directe:Què us semblen aquestes diferències? Quins esdeveniments us agraden més, els nostres o els del Japó?

Avatar de l’usuari
surreak
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 132
Membre des de: 09 set. 2016, 23:40
Gràcies donades: 25 cops
Gràcies rebudes: 30 cops
Sexe: Home

09 nov. 2017, 13:08

La veritat és que val la pena només per veure aquests cosplays tan bestials...
Imatge ImatgeImatge

Respon