Konjiki no Gash!

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
surreak
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 233
Membre des de: 09 set. 2016, 23:40
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 67 cops
Gràcies rebudes: 66 cops

Konjiki no Gash!

Imatge

Heus aquí un dels manga amb els que m'ho he passat millor de tots els que he llegit. Recordo quan en feien la versió animada fa uns anys, que la vaig enganxar per casualitat algun cop, i em va semblar infantiloide... la meva adolescència també hi devia tenir alguna cosa a veure. Ja de més gran, vaig trobar-ne alguns volums a la biblioteca i li vaig donar una oportunitat. I sort que ho vaig fer.
La veritat és que el plantejament sembla el típic shonen d'aventures i combats suat i repetit fins a la sacietat. Possiblement, molta gent és d'aquesta opinió. Però per a mi té alguna cosa més. Un humor absurd sublim i una èpica vibrant.

Imatge

Aquest és en Gash, un nen dimoni (del típic món dels dimonis) que és enviat al món humà, juntament amb 100 altres nens dimonis, per tal de lliurar una batalla que es celebra cada mil anys per escollir el nou rei del món dels dimonis. Un dia, un geòleg que està treballant a Anglaterra, el troba inconscient en un bosc al costat d'un llibre amb símbols inintel·ligibles, i decideix enviar-lo al seu fill, en Kiyomaro, un noi superdotat amb problemes d'adaptació escolar, per tal que el cuidi i en pugui esbrinar més coses. Un cop al Japó, descobriran que en Gash no recorda res del seu passat i té poders dels quals no n'és conscient, que apareixen quan en Kiyomaro llegeix els símbols del llibre que ningú més és capaç d'entendre. Gairebé immediatament, es veuran arrossegats a la batalla per ser rei, on desenvoluparan un vincle indestructible i coneixeran amics i enemics a parts iguals.

Imatge


Les històries tenen absolutament de tot, i són capaces d'arribar-te a l'ànima, ja sigui amb l'èpica dels combats, que estan molt ben treballats, fins a l'emotivitat de les situacions que es produeixen.

[SPOILERS]
Un dels temes recurrents del manga, és el moment en el qual un tàndem humà-dimoni perd un combat. Normalment, l'enemic acaba cremant el llibre del perdedor, la qual cosa fa que el dimoni desaparegui i retorni al seu món, sense poder trepitjar mai més el món humà i, per tant, sense poder tornar a veure la seva parella humana. Sorgeixen escenes tristes i precioses que em van fer endinsar de ple dins la història.

Imatge

Us animo a seguir-la, i si ho feu, ja em direu el què!
Imatge Imatge Imatge
Respon