Kakukaku Shikajika

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 335
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 303 cops

Kakukaku Shikajika


Imatge

Nom: かくかくしかじか
Autor: Higashimura, Akiko
Tipologia: Manga
Gènere: Josei
Estat: finalitzat
Volums: 5
Capítols: 34
Serialització: Cocohana


Argument:
Akiko Hayasi té un somni: protagonitzar un debut exitós com a autora de manga mentre encara estudia, que el seu actor preferit protagonitzi l'adaptació i s'acabin casant. Tanmateix, està lluny de tenir la motivació o la capacitat artística per assolir-ho. Quan una amiga la porta a conèixer un professor d'art diferent als professors que ella coneix – Kenzō Hidaka, anomenat simplement Sensei (professor)– l'Akiko espera finalment poder aconseguir una millora implacable en les seves habilitats artístiques. A desgrat seu, el que es troba és un professor exigent i sever sense cap mena d'interès pel manga.

Kakukaku Shikajika és una obra autobiogràfica de l'autora: Akiko Hagashimura (pseudònim artístic) feta a l'edat de quasi 40 anys. El significat del títol de l'obra –bla bla bla– es deriva de les intencions de l'autora de narrar la seva vida d'una forma natural i informal, deixant-se desviar per les tangents i moments de reflexió personal. A través d'aquest manga ens mostra el vincle entre ella i el seu professor d'art, un mestre rígid qui acaba sent un suport no sols artístic sinó també personal per a l'autora quan ella no és sinó una estudiant d'institut sense motivació que segueix cegament la seva passió i es troba incapaç de fer res productiu.

Imatge


Opinió personal:

Però quan era jove, per què fingia que no ho podia fer quan si que podia?
O fingia que estava cansada encara que no ho estava?
O fingia que no m'ho estava passant bé
malgrat que no fos així?

Ara que m'he fet gran,
penso sobre coses com aquesta, Mestre.


És difícil fer un recompte dels nombrosos moments d'inmaduresa de la protagonista, els moments que els amics i familiars li donen suport, la persona adulta que es recrea en els seus records. Però Kakukaku Shikajika és un homenatge al seu mestre: tossut, intimidant, esquerp, insensible, però la persona més pura i genuïna que ha conegut mai, Hidaka-sensei.

La història d'una persona que és capaç de fer front al sender per on un mateix ha caminat. Una cosa tan bàsica que és, sovint, molt més difícil que fugir. És per això que les persones capaces de mirar-se a si mateixes amb acceptació són tan estimables. La sinceritat d'aquest manga prové de l'experiència de la pròpia autora, per aquesta raó resulta tan natural sentir que ens podem identificar, en un moment o altre de la història, amb la situació que es presenta.

Té un aspecte visual molt senzill, però molt fàcil d'identificar i ple de detall i precisió en el dibuix. El personatge del Mestre està molt ben treballat però el que fa que la lectura sigui tan fluida és el ritme que segueix l'autora per fer la narració: espontani com si ens estigués explicant els seus records improvisadament, però alhora molt estudiada per a que cada intervenció tingui lloc al moment precís. Alhora et dóna molts detalls del procés de creació i publicació d'un manga sense ser aquest l'únic fil de la història.

Una obra increïble i una recomanació clara si esteu interessats en una història que tracta sobre la vida, l'art en general i el manga en concret; i que aprofundeix en els vincles amb els altres.
Imatge
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
Respon