Innocent

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Nafi
Moderadora
Moderadora
Akuma no Ko
Entrades: 790
Membre des de: 30 juny 2015, 21:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 179 cops
Gràcies rebudes: 357 cops

Imatge

Innocent


Informació general


Títol: Innocent
Títol original: イノサン
Autor: Sakamoto, Shinichi
Basat en: Manga publicat a la Young Jump. 9 toms. Llicenciada a Espanya per Milky Way.
Gènere: Drama, històric, seinen
Capítols: 99
Any: 2013 a 2015
Seqüela: Innocent Rouge

Argument


Al segle XVIII, buscant “llibertat i igualtat”, va començar l’esdeveniment que es va convertir en el punt de partida de la França moderna, la Revolució Francesa. Hi havia un altre protagonista que la vivia des de la penombra, Charles-Henri Sanson. Va ser el cap de família de la quarta generació de la família Sanson, i el botxí de París.
Aquesta és la història d'ell que s'enfronta al seu cruel destí...

Opinió personal


Em costa molt enganxar-me a un manga, molt més que a un anime, però des de que vaig descobrir Innocent que no vaig poder deixar de llegir. 2 dies seguits ficada en la França del segle XVIII non-stop i no m'arrepenteixo de res. L'història t'absorbeix en seguida, i els personatges són molt potents. No solen agradar-me els personatge innocents però en Charles en seguida t'atrapa i és tant descolocant trobar a un personatge així de pur en un ambient tant fosc i cruel que només vols protegir-lo.

Sóc bastant aprensiva i he d'admetre que ho he passat malament, sobretot al principi del manga, amb les escenes tant explícites entre pare i fill i hi han hagut pàgines que he passat excessivament ràpid. Tot i així ha sigut una bona experiència, mai havia trobat cap manga que em toques tant el kokoro.

I quan ja estàs ficada amb cos i ànima a l'història i pateixes per cada segon que en Charles ha de seguir en aquella família, apareix un personatge encara millor, un dels que m'encanten a mi: Marie-Josephe Sanson. Una sàdica de manual que disfruta inflingint mal a la gent. Que poc original, no? Doncs amb l'avançar de l'història i veient com la Marie es va fent gran cada vegada empatitzes més amb ella. Una noia en un mon completament masculí on la seva única funció és la reproductora es surt dels esquemes, i al final he acabat pensant que probablement si estigués en el seu lloc també disfrutaria fent mal a tots aquells desgraciats. El sadisme de la Marie deixa de ser lo que la defineix i acaba lluitant per defensar la seva llibertat com a dona i com a èsser humà.

I un petit comentari pels que han llegit el manga...
Text amagat.
M'ha decebut molt el canvi d'en Charles al final del manga, que es casa i acaba convertint-se en el seu pare, potser sóc molt optimista però no m'esperava que arribés a aquell extrem. Que lluiti contra la seva germana per obligar a casar-se, és que no és en Charles del principi del manga. I a més fent trampes, em va trencar del tot per dins.

En canvi em van enamorar la Marie i la seva parella transgènere.

Imatge

Puntuació: 10/10


He disfrutat cada pàgina del manga, cada frase i cada imatge, em moro de ganes de comprar-lo en físic per poder tornar-lo a disfrutar i enamorar-me un'altra vegada de la Marie-Josephe.

Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
robguerrero
Porco Rosso
Porco Rosso
Absolute Zero-San
Entrades: 315
Membre des de: 29 jul. 2016, 23:16
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 92 cops
Gràcies rebudes: 82 cops

Tinc un problema molt greu quan llegueixo manga del gènere històric, perqué cada vegada que veig alguna llicencia dels autors com que em toca molt la moral. En aquest sentit, per sort els que he llegit, començant per Ruronin Kenshin i acabant en l'actual Vindland Saga d'errors en general, no en vaig veure d'especialment greu. Pel que puc entendre Innocent sembla retratar molt bé la época, i més si realment té un ambient cruel, brutalment gore i en certa manera, fosc. Bé, així és com és gesten les revolucions al cap hi la fi, sinó es controla és menja ellà mateixa.

Sobre el tema del Charles i la Marie, entenc perfectament el canvi del Charles al final del manga, era una época on era molt difícil sobreviure sent un tros de pa, només podíes confiar en tu mateix. Sobre la Marie, tres quarts del mateix, mai podem jutjar una persona sobre com actua, perqué sempre té una motivació o motius per actuar així (la lluita contra un sistema patriarcal rígid, la desesperança de què no és produeixi una vertadera revolució, dins del debat de què és realment una revolució). Crec que és un manga interessant i que si ha donat per secuela vol dir que ha tingut una bona acollida, guardat el tinc.
Imatge
La vida no consiste en esperar a que pase la tormenta, si no en aprender a bailar bajo la lluvia. Touka Kirishima
Avatar de l’usuari
Nafi
Moderadora
Moderadora
Akuma no Ko
Entrades: 790
Membre des de: 30 juny 2015, 21:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 179 cops
Gràcies rebudes: 357 cops

robguerrero ha escrit: 12 gen. 2018, 12:01 Tinc un problema molt greu quan llegueixo manga del gènere històric, perqué cada vegada que veig alguna llicencia dels autors com que em toca molt la moral. En aquest sentit, per sort els que he llegit, començant per Ruronin Kenshin i acabant en l'actual Vindland Saga d'errors en general, no en vaig veure d'especialment greu. Pel que puc entendre Innocent sembla retratar molt bé la época, i més si realment té un ambient cruel, brutalment gore i en certa manera, fosc. Bé, així és com és gesten les revolucions al cap hi la fi, sinó es controla és menja ellà mateixa.
Mentre llegia el manga vaig anar buscant tot el que passava a la wikipedia per saber fins a quin punt era cert el que explicaven, no per torracollonisme si no per pura curiositat (ho faig amb tots els mangas, llibres, series i pelis històriques). En general segueix molt bé tant la cronologia com els fets històrics, si que es prenen algunes llicències a l'hora d'explicar l'història però els fets en general són bastants reals. El tema principal al voltant del qual gira tota la història són les excecucions a Paris, les he buscat totes i són certes, però clar ho romantitzen una mica per poder donar-li una mica de profunditat als personatge i sentit a la seva evolució.

Em fa gràcia que als japonesos els hi interessi tant algo que els pilla tant lluny com és l'a França del segle XVIII i la Revolució Francesa, però tot i així l'autor ha sapigut plasmar molt bé, en la meva opinió, la misèria de la època i ha sapigut construir una bona representació del preludi a la Revolució Francesa.
robguerrero ha escrit: 12 gen. 2018, 12:01 Sobre el tema del Charles i la Marie, entenc perfectament el canvi del Charles al final del manga, era una época on era molt difícil sobreviure sent un tros de pa, només podíes confiar en tu mateix. Sobre la Marie, tres quarts del mateix, mai podem jutjar una persona sobre com actua, perqué sempre té una motivació o motius per actuar així (la lluita contra un sistema patriarcal rígid, la desesperança de què no és produeixi una vertadera revolució, dins del debat de què és realment una revolució). Crec que és un manga interessant i que si ha donat per secuela vol dir que ha tingut una bona acollida, guardat el tinc.
Sobre en Charles i la Marie dedueixo que encara no has llegit el manga així que no comentaré res més per no fer spoilers. L'evolució d'en Charles també es podria entendre com al pas de l'innocència adolescent (concepte que aleshores encara no existia, passaven de nens a homes adults) a la maduresa, i per tant també és bastant conseqüent amb l'evolució real d'una persona i de la seva ideologia al llarg de la vida més enllà dels fets històrics que passen al seu voltant. Espero que t'animis a llegir-lo així el podrem comentar amb més detall.

La Marie és lo únic que no encaixa tant en la història (no va existir, per si ho dubtaveu) com en la societat de l'època, lo únic que espero és que a la seqüela, que només porto cinc capítols, no li donin el mateix final que a en Charles. La Marie és un personatge que no va existir (a diferència del seu germà) així que en ella tenen més marge de maniobra a l'hora d'escriure la seva història.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ai_Serenity
Porco Rosso
Porco Rosso
Hola ♥︎
Entrades: 253
Membre des de: 08 juny 2021, 11:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 174 cops
Gràcies rebudes: 216 cops

M'agrada molt aquest manga. El tema històric és un dels meus gèneres preferits. Sobre prendre's llicències... a mi també em mosqueja perquè al meu imaginari es queda gravat com si fos veritat en molts casos i no m'agrada equivocar-me històricament (tot i que ja sabem que la història està escrita pels guanyadors i segurament està esbiaixada. Estic veient la sèrie The Crown sobre la reina Elisabeth II i també s'inventen moltes coses :x

Encara em falta acabar la part de Innocent Rouge, espero que en Charles torni a recuperar una mica de protagonisme, encara que la Marie és un personatge espectacular.

El dibuix és meravellós <3
Imatge
Em trobareu a...
Aida x Música d'Anime en Català
https://www.youtube.com/channel/UC6qGEn ... QeJjchd14g
I aquí:
https://www.youtube.com/c/SoyAidaDeturck

Ara mateix veient:
➛Anime: Shadows House, Fumetsu, SpyxFamily, Boku No Hero
Respon