Higurashi no Naku Koro ni

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Nina-chan
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 125
Membre des de: 22 juny 2020, 16:13
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 23 cops
Gràcies rebudes: 78 cops

Higurashi no Naku Koro ni


ひぐらしのなく頃に



Imatge


Higurashi és una novel·la visual de 07th expansion. Està estructurada en tres parts: Higurashi no Naku Koro ni, els arcs de preguntes, Higurashi no Naku Koro ni Kai, els arcs de respostes, i Higurashi no Naku Koro ni Rei, que són els extres.
D'aquest joc se n'han fet adaptacions de manga i anime, una de les quals és força recent. El manga no l'he llegit, i de l'anime només n'he vist la primera temporada, però pel que recordo no estava gaire ben adaptat i acabaves sense entendre res de res.

A cada arc se'ns explica una versió possible dels esdeveniments del juny de 1983. La història se situa a un petit poble rural, Hinamizawa (que curiosament està basat en un pobre real anomenat Shirakawa). Des de fa cinc anys, en aquest poble hi ha hagut un seguit d'assassinats i desaparicions durant el festival anual del Watanagashi, que és el festival del poblet per celebrar la fi de l'hivern i honorar al déu protector dels vilatans, n'Oyashiro.

Però Hinamizawa és un poble amb molts secrets, i a cada arc, per motius aparentment inconnexos, un dels protagonistes es torna paranoic i violent i acaba assassinant algú. La relació entre tots aquests incidents se'ns van explicant de mica en mica als arcs de respostes, però no és fins al final de tot, després d'haver anat seguint el caminet d'engrunes de pa que ens deixa cada arc, que podem arribar a entendre del tot què passa i per què.

Els arcs extres no són necessaris per entendre la història, però aporten versions extres dels fets i, a més, uns quants dels arcs se centren en personatges del tot nous que no surten a la història principal i que expliquen la història després dels fets i fins i tot anys després de la història.


Personatges

(i opinió personal, així que alerta d'spoiler, intentaré no fer-ne gaires)

Imatge

Keiichi Maebara, o com jo l'he rebatejat, el senyoret ore. La narrativa ens el vol presentar com un noi intel·ligent i apassionat, que cuida dels seus amics i que no s'atura davant de res per protegir-los. Siguem sincers, és un ximple acabat. És més ruc que els ases, sense ànims d'ofendre als pobres ases, que quina culpa en tenen. Als arcs en què li toca ser paranoic, arriba a ser tant gamarús que fa que et preguntis si la malaltia és la paranoia o la desaparició del cervell. Potser uns extraterrestres li han abduït el cervell, però han deixat la resta de cos per no haver-lo de suportar. (Si hi jugueu, sabreu a què ve això dels aliens :lol: ) Quan tenim la sort de poder descansar del seu punt de vista i ens fiquem al cap d'un altre personatge, veiem que aquesta opinió la comparteixen també els seus companys. Arriba a ser incomprensible com pot passar-se un arc sencer donant voltes sobre el mateix tema i sabent-ne la resposta, però negant-ho una vegada i una altra perquè no s'ho vol creure i, al final, quan efectivament és el que ja sabia des del principi, el pobre es queda de pasta de moniato i tornar a fer monòlegs inacabables sobre com no s'ho pot creure. L'origen del seu sobrenom és perquè en japonès parla molt masculí, o més ben dit, parla molt mascle. No fos cas que algú pogués pensar que no és un home d'una virilitat impecable.

Imatge

Rena Ryugu, o la boja del matxet. Li encanten les coses bufones, tot i que té uns gustos una mica estranys a vegades. D'entre tots els personatges, quan li toca a ella ser la paranoica és la més divertida (deixant de banda els assassinats). Les teories conspiratòries que s'imagina són inigualables i a l'hora de fer plans d'assassinat i dur-los a terme és la més efectiva. És la prova vivent (més o menys), que, efectivament, la malaltia només et torna paranoic i homicida, no ximple.

Imatge

Rika Furude, també coneguda com la mascota del poble. La gent gran del poble la considerà la reencarnació de n'Oyashiro, així que tots l'adoren. En general m'ha agradat aquest personatge i no en tinc crítiques. M'encanta quan treu la vena cínica i sarcàstica que porta a dins, tot i que no la veiem gaire fins als últims arcs.

Imatge

Satoko Hojo, o l'otaku de les trampes. A mi em resulta força repel·lent aquest personatge. Parla com una nena malcriada a més no poder, és una ploramiques i l'únic que aporta a la història, a part de ser una princeseta que necessita que la rescatin, és ser una experta en bromes pesades i trampes. No es pot negar que són útils a l'últim arc, però això també vol dir que els altres set arcs és un zero a l'esquerra total.

Imatge

Mion Sonozaki, o la pobra noia que sempre és el cap de turc. Els paranoics sempre sospiten d'ella i pensen que els vol matar. És la pubilla d'una família de yakuzes, però a part d'això tampoc té gaire cosa interessant per comentar-ne.

Imatge

Shion Sonozaki, la yandere per excel·lència. És la germana bessona de la Mion. Quan es torna paranoica és una psicòpata total, és un dels pocs personatges que aconsegueixen carregar-se a la majoria dels protagonistes. La veritat és que m'agrada més quan li toca ser boja. Quan és normal està obsessionada amb el noi que li agrada, i és una mica bleda. Quan és paranoica no es talla a l'hora de comentar l'aparent manca de cervell del senyoret ore xDDD. M'encanta quan el tortura per ruc. :D

El/la dolent/a, de qui no posaré imatge per no fer spoiler. Aquest personatge m'encanta i és una aberració que fins al final només surti com a secundari. Em fa moltíssima ràbia que aquest personatge comenci tot això amb bones intencions, però que certa gent s'aprofiti dels seus traumes i que es torna paranoica per fer-li fer tota la feina bruta i carregar-li el mort. Jo vull que tingui un final feliç amb un altre personatge amb qui festeja sempre i que al final l'ajuda a sortir-se'n. :ulls:

Imatge

Ooishi, el policia. És un dels meus preferits. Es passa tots els arcs intentant descobrir la veritat i en més d'un se'l carreguen per acostar-s'hi massa. Pobret. Em fa molta gràcia que mai li canvia la personalitat, però depenent de l'arc i de la relació que té amb els personatges, el trobin super amable i una persona de confiança o un enemic mortal. És un dels pocs personatges amb cervell i que a més sap com fer-lo servir i no se'l deixa vés a saber on quan li fa mandra pensar massa.

Hi ha un altre personatge principal que no veiem fins als últims arcs per motius que no diré per no fer spoiler. És un personatge força divertit, però tampoc se'n pot comentar gaire cosa.

I ara faré una menció d'honor d'un personatge que només surt als extres.

Imatge

Natsumi Kimiyoshi, o com jo l'he rebatejada, la senyoreta bleda. Aquest personatge ha quedat guanyadora amb el senyoret ore ex aequo. Què han guanyat? El premi al personatge més curt de gambals i poca-solta del joc. :D
Aquesta noia arriba a ser més bleda i neix arrelada a terra. I quan vivia al poble, ja estava bé. Hi havia molts camps i espai per poder estendre les arreletes, però a la ciutat no és factible i la pobra no se n'adona. Es torna paranoica als dos arcs extres en què surt, però fins i tot paranoica es comporta com una nena obsessionada amb el xicot. Vaja, que és yandere però ximple. La resta de personatges paranoics s'imaginen teories conspiratòries amb un mínim d'interès, però aquesta l'únic que s'inventa és que l'amiga li vol robar el xicot. :roll:
La seva amiga és genial, però. Quan es torna a boja i va a matar-la no es talla ni un pèl a l'hora de dir-li que és una egoista irracional i grillada. Que la culpa de tota aquesta situació és tota seva (que ho és) i que si no sap pensar, que no parli. :ilu: :ilu: M'encanta, és com si algú hagués escrit tot el que pensava de la senyoreta bleda i ho hagués afegit al joc.

El creador del joc sabia que els personatges aquests eren insuportables. xDD
Avatar de l’usuari
Grimmy
Calcifer
Calcifer
Judo ❀ Master
Entrades: 608
Membre des de: 20 ago. 2018, 20:23
0
1
Gràcies donades: 184 cops
Gràcies rebudes: 251 cops

Doncs jo vaig veure l'anime i recordo que em va agradar moltíssim. I resulta que no es fidel a la història original? xD

Recomanes el joc? On es pot obtenir?
Avatar de l’usuari
Nina-chan
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 125
Membre des de: 22 juny 2020, 16:13
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 23 cops
Gràcies rebudes: 78 cops

Grimmy ha escrit: 23 gen. 2021, 19:27 Doncs jo vaig veure l'anime i recordo que em va agradar moltíssim. I resulta que no es fidel a la història original? xD

Recomanes el joc? On es pot obtenir?
No s'inventen coses, però pel que recordo deixaven moltíssima informació sense adaptar. Jo me'ls he descarregat de nyaa.

I el recomano molt, sí! M'ho he passat genial llegint-lo.
Respon