[Hardware] L'ordinador nou d'en Morte

Respon
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 407
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 167 cops
Gràcies rebudes: 246 cops

Benvinguts al meu tema de hardware. Aquí us explicaré de forma detallada tots els passo que he seguit per muntar el meu nou ordinador, des de l’elecció de les peces fins al muntatge final:

Capítol 1: Elecció dels components.
Capítol 2: Muntatge.
Capítol 3: OC i rendiment.

Capitol 1



Com alguns ja sabreu, jo sóc informàtic, treballo d’informàtic a una petita botiga de poble i m’agrada molt el hardware.
Ara mateix tinc un i7-7700K (3-4 anys) d’antiguitat amb una GTX 1070 (una mica més nova que la CPU). No és pas mal hardware, però tenint en compte que va ser un dels primers ordinadors que vaig muntar i que aquest 17 de setembre surten les gràfiques 3000 d’NVIDIA (2 generacions per sobre de la meva) doncs he decidit de fer-me un ordinador completament nou per poder-hi encabir aquesta meravellosa gràfica.
Amb els anys he aprés que el més important abans de muntar un ordinador és tenir molt clar què li volem posar i la raó per la qual hi volem posar això:

Processador: 10700KF – 380€ (vell: 7700K) --> El 10700KF dobla en número de nuclis el meu 7700K (4/8 vs 8/16) a més a més és bastant senzill fer-li OC fins a 5Ghz (aquesta serà la idea) a diferència del 7700K que el tinc amb undervolt i una mica de OC perquè és una torradora tot i estar sota d’un dels millors dissipadors d’aire del mercat (l’NH-D15 de noctua). “-Ohhh, però morte com és que no et compres un dels nous processadors de AMD si tan bons són-“. Efectivament els processador de AMD es poleixen els de intel en número de nuclis, però jo essencialment el vull per jugar i per jugar amb 8/16 nuclis va més que sobrat, més nuclis per jugar és estúpid. A més a més els processadors de AMD van molt bé en tasques que aprofitin tots i cada un dels seus nuclis, però en jocs encara es queden una mica endarrere. La raó per la qual he agafat la versió KF (desbloquejat i sense gràfics integrats) és per comprovar uns rumors que diuen que aquesta versió overclockeja millor en tenir els nuclis gràfics completament desactivats i per tant s’escalfa menys, l’altre motiu és perquè em sortia 10€ més barat.
Imatge de rendiment (es veu el 7700K, el 10700K i alguns de AMD:
Text amagat.
Imatge


Gràfica: RTX 3080 – 719€ (vell: GTX 1070) --> Si es parla d’un augment de rendiment d’entre el 60% al 100% en relació a l’antiga RTX 2080, estic convençut que hi notaré un canvi brutal. Intentaré comprar-me la Founders Edition, tot i que si no hi sóc a temps m’hauré de comprar una gràfica de ASUS o de MSI (diuen que hi haurà molt poc stock).
Imatge de la gràfica FE(1) i una de molt bonica de AORUS(2):
Text amagat.
Imatge(1)
Imatge(2)


Placa Base: Gigabyte Z490 Gaming X- 165€ (vell: placa de MSI amb el chipset Z270) --> La placa més barata mida ATX amb chipset Z490 (que és el que necessito per treure-li tot el rendiment a la CPU). Té 8 ports USB i dissipador al slot M.2. Suficient i de sobres pel que necessito.
Placa:
Text amagat.
Imatge


Torre: Sharkoon Rev 100- 70€ (vell: una molt maca de Antec) --> Aquesta torre és molt diferent a la resta de torres que podem trobar; té la placa girada 90º quedant els connectors de la placa a la zona superior. Hi ha diferents raons darrere d’aquesta decisió: La principal raó és que és de les úniques caixes amb la finestra a la banda dreta, i el tinc en un lloc que si té la finestra a la banda esquerre no es veu perquè està enganxada a la paret. La segona raó és perquè em permet posar la gràfica vertical (sense que això afecti les temperatures). Tenint la gràfica en vertical reposa la major part del seu pas sobre de la torre i en la banda inferior del PCI evitant que el port PCI s’acabi doblant per culpa del seu pes.
Torre:
Text amagat.
Imatge


Dissipador de la CPU: NZXT Kraken X53- 130€ (vell: Noctua NH-D15) --> La decisió de perquè vaig decidir agafar aquest dissipador (AIO) refrigeració líquida (ja tot muntat) és perquè no hi havia manera d’aconseguir un dissipador per aire que els seus ventiladors apuntessin al darrere de la torre (que és per on millor surt l’aire) com que la placa estava girada 90º el ventilador del dissipador sempre apuntava cap amunt i la torre que vaig comprar si que hi té una sortida d’aire sobre del dissipador de la CPU però és minúscula i està massa orientada a la part posterior de la caixa. Vaig estar mirant molts dissipadors, com que el socket de intel és quadrat en molts models dels dissipadors podies simplement girar el dissipador i llestos però llavors et trobaves amb el problema de que la “heat pipe” del dissipador es creuava amb el primer slot de la ram, així que me la vaig jugar i vaig decidit tirar per la primera AIO líquida que he posat mai en un PC. Vaig triar aquesta (molt cara) perquè em donen 6 anys de garantia, que per una refrigeració líquida em sembla súper necessari.
Kraken X53:
Text amagat.
Imatge


RAM: Crucial Ballistix a 3600 Mhz CL16 (8+8)- 76€ (vell: Corsair a 3000Mhz (OC a 3150Mhz) CL15(8+8) --> La freqüència de la ram tampoc farà la gran diferència en els FPS, però vaig trobar aquestes amb unes prestacions que amb la competència et costaven el doble, no vaig dubtar-ho ni un moment.
Foto ram:
Text amagat.
Imatge


Font d’alimentació: Cooler Master de 1200W Modular Plus Platinum- 149€ (vell: Rancia de Mars Gaming plus silver de 750W) --> Jo buscava alguna font de com a mínim 850W plus gold pel tema de que les fonts d’alimentació tendeixen a donar millor eficiència quan treballen al 50% de capacitat, però amb aquestes especificacions les fonts amb “renom” costaven com a mínim 120€ o 130€. Així que quan vaig trobar aquesta (amb descompte del 50%) a només 149€ la vaig comprar sense dubtar-ho.
Foto font:
Text amagat.
Imatge


Discs Durs --> Reaprofitaré els que tinc al meu PC, tinc un SSD sata de 750GB (una edició especial), un SSD NVME M.2 de 1TB, un disc dur normal de 2TB i un altre de 1TB.

-És possible que em compri més ventiladors de la caixa, algun "splitter" per la conexió de USB 2.0 (ja que la placa només en porta una i probablement en necessiti una per la caixa i l'altre per la líquida). I segurament tard o d'hora m'acabaré comprant un altre pack de 8+8GB de ram per fer els 32GB.

-Espero que a qui li agradi el hardware li hagi semblat interessant el meu post, a mi també m'agradaria veure les decisions sobre els vostres ordinadors i si algú va una mica perdut a l'hora de muntar-se el seu ordinador a mi m'encanta ajudar i donar la meva opinió. Us espero al capítol 2!
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 407
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 167 cops
Gràcies rebudes: 246 cops

Capítol 2

(Muntatge)

Hola tots, passats uns mesos torno a ser aquí, i us preguntareu: Perque tant de temps? doncs bé perquè és pràcticament impossible comprar la peça clau del que ara ja és el meu ordinador nou, la targeta gràfica (RTX 3080). La vaig aconseguir reservar el dia del llançament i no em va arribar fins a mitjans de novembre...

Passem a l'acció:

Jo sempre començo a muntar el PC pel que altre gent consideraria que és la teulada: la mateixa torre.
Text amagat.
Imatge

He de dir que molt content amb la torre, cal recordar que té la placa girada 90º i està molt ben aconseguit i molt ben pensat tot plegat, crec que la torre va ser una molt bona compra.

La vaig desmuntar i hi vaig afegir 2 ventiladors que tenia morts de fàstic a la meva antiga torre, d'aquesta manera tinc 3 ventiladors frontals agafant aire i els 2 ventiladors posteriors al costat del radiador treient-lo. Aquí veieu com de fantàstic queda la torre amb 3 ventiladors completament diferents:

Text amagat.
Queda malament, però són gratix!Imatge


I com he comentat, jo començo la casa per la teulada així que abans de posar processador o ram poso la placa encera dins de la torre, hi treballo més còmode tot i que pugui semblar una contradicció:

Text amagat.
Imatge


Amb la placa no estic tant content com amb els altres components, en parlaré més a fons al capítol 3.

Aquí poso la font, com que és modular és indiferent posar-la abans o després no m'ocupa cap espai crucial a l'hora de treballar amb la placa, també vaig conectar el cable que alimenta la CPU, més que res perquè és un cable que si te'l descuides i el deixes pel final s'acaba convertint en un infern conectar-lo.:

Text amagat.
Imatge
Text amagat.
Imatge


Estic molt content amb aquesta font, és super silenciosa i és més que capaç d'alimentar tot el hardware que tinc.

Aquí vaig muntar (per fi) la CPU i vaig començar a muntar el radiador de la líquida, segurament hauria d'haver muntat la RAM en aquest moment també:

Text amagat.
Imatge


Sobre la líquida també en parlaré més en el capítol tres, però he de dir que no tinc queixes pel que fa el seu muntatge, és sòlid i fàcil.

Aquí vaig acabar de posar el bloc de la líquida a sobre del processador (vaig fer servir la pasta tèrmica pre-aplicada):

Text amagat.
Imatge


Vaig posar el disc dur M.2 al seu slot que ve amb una mica de dissipador i llestos!

Text amagat.
Imatge


Aquí podeu veure una mica com vaig organitzar els cables pel darrere:

Text amagat.
Imatge


En aquesta torre els cables que havien de passar pel darrere eren realment pocs; els de RGB, els de l'alimentació del processador, els del frontal de la caixa i poca cosa més, la "sort" és que cables grans com el de 24 pins o els cables de força de la font no van per darrere perquè és impossible i perquè estàn a menys de 5 cm del lloc a on han de conectar-se, llavors si hagués aconseguir aquests cables en alguna versió super-reduïda hagués quedat molt millor del "davant". Ara mateix hi ha tot un bassal de cables (que no es veu gaire) però jo sé que hi és i no s'hi pot fer res perquè hi ha cables de 50 cm per cobrir un espai de 5 cm.

El cap de 2 mesos em va arribar la gràfica (RTX 3080) gràfica que a dia d'avui per molt que la volgueu comprar no la trobareu enlloc.

Aquí teniu el munatge final:

Text amagat.
Imatge
Imatge


Seguiré al capítol 3 amb les proves de rendiment.
Respon