Gris

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Loraninja
Porco Rosso
Porco Rosso
Lluna Plena
Entrades: 268
Membre des de: 09 feb. 2019, 00:54
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 217 cops
Gràcies rebudes: 217 cops

Gris


Imatge


Títol: Gris
Gènere: Plataformes i Aventures
Desenvolupador: Nomada Studios
Editor: Devolver Digital
Director: Conrad Roset
Compositor: Berlinist
Plataformes: Windows, macOS, Nintendo Switch, iOS, PlayStation 4 i iPadOS
Mode: Un jugador
Data de sortida: 13 de desembre del 2018
Duració: Entre 3h i 6h (segons HowLongToBeat si només fas la història trigues 3:32 hores, mentre que si ets completista trigues entre 6:27h i 10:51h)



Quin joc. Li segueixo la pista des del 2016, quan encara no se'n sabia res (només un parell de vídeos de youtube). Crec que el vaig conèixer gràcies a Eurogamerspain, perquè els integrants són amics d'en Conrad Roset i en van fer més d'un vídeo. I sí, he trigat dos anys i mig a jugar-lo XD Però és que aquest tipus de jocs no els pots jugar a la babalà, has de tenir l'estat d'ànim adequat, estar centrat, tenir ganes... I ahir va ser el moment.

És un joc de plataformes, i combina elements d'acció amb els puzzles. El joc comença en blanc i negre, i a mesura que avances vas descobrint i desbloquejant colors, el món s'omple de vida i, amb ella, el mapa es modifica i evoluciona. L'element més òbviament important és l'apartat artístic, la marca personal del joc, pròpia de Conrad Roset, el director. Han mencionat alguna vegada que potser el 80% de l'equip estava dedicat a l'art: il·lustracions, animacions, disseny. Un altre apartat fortíssim és la música, obra de Berlinist, un grup barceloní. Us deixo un vídeo d'un cor de cinc o sis xiquetes cantant una de les cançons del joc (que jo em pensava que només eren dues persones i resulta que en són cinc, espectacular com de bé lliguen les seves veus). Berlinist - Singing until our voices get lost (Gris Part 1&2)

Imatge

És curiós que en Conrad no té res a veure amb el món dels videojocs, sinó que és un il·lustrador. Ell sentia cert interès pels videojocs, i en una trobada amb n'Adrián Cuevas i en Roger Mendoza (treballadors d'Ubisoft) van fundar el seu propi estudi, Nomada Studios. Es van passar sis mesos confeccionant una petita demo, i la van presentar a tretze distribuïdores diferents. De totes elles, Devolver Digital va ser la que van escollir per treballar sota el seu paraigua.

El que tenien clar era que aquest joc fos un punt de trobada per a tothom: l'accessibilitat havia de ser el seu eix principal. Aquest joc l'havia de poder jugar tothom, aquells que tenien experiència i els que no. Més fàcil que Ori and the Blind Forest, i amb més jugabilitat que Journey. Comenten que a la majoria de puzzles només necessites tres o quatre intents, mentre que als més difícils solen haver alternatives.
(He de comentar que les he passat de tots colors en aquest joc. Com que sóc una negada total i absoluta en puzzles i plataformes, he tingut més d'un problema per avançar. Tot i que s'ha de dir que entre mala sort i cap quadrat no em guanya ningú: m'he passat mitja hora rondant per un mapa desesperada sense saber què fer, fins que he descobert que havia de polsar el botó que m'havien dit clarament que fes servir).

Imatge

Espòilers:
Text amagat.
En realitat no sé si és spoiler o què. Jo me n'he adonat quan he acabat el joc XD Però aparentment el joc parla de la pèrdua, la por, la mort. En aquest concept antic del joc, s'observen les diferents etapes del dol, corresponents a cada color: el vermell per la Negació, el groc per la Ira, el verd per la Negociació, el blau per la Depressió, i el lila per l'Acceptació.

Imatge

Però alhora és un joc molt obert. No diuen ni una paraula enlloc, i està completament obert a interpretació. He llegit cada teoria bogíssima. Segur que valtros també en teniu una!

Imatge

A mig joc m'he despertat i m'he posat a fer captures, així que aquí us en deixo unes quantes:

Text amagat.
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge
Text amagat.
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge



Imatge
Avatar de l’usuari
Loraninja
Porco Rosso
Porco Rosso
Lluna Plena
Entrades: 268
Membre des de: 09 feb. 2019, 00:54
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 217 cops
Gràcies rebudes: 217 cops

Imatge


Per fi! Aquest joc s'ha convertit en el primer de Steam del que aconsegueixo el 100% dels achievements. 9 horetes, not bad (en realitat eren 8 i mitja, però l'he tingut obert una estona sense fer res i m'ha pujat el temps).

Text amagat.
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Grimmy
Calcifer
Calcifer
Judo ❀ Master
Entrades: 608
Membre des de: 20 ago. 2018, 20:23
0
1
Gràcies donades: 184 cops
Gràcies rebudes: 251 cops

En vaig sentir a parlar fa temps, de fet perquè crec que l'havien creat uns catalans.

Recordo que va sortir per TV3 i els paios van i foten imatges del joc de Grease, EPIC FAIL xddd

Diuen que és més obra d'art que no joc, i tot i que em genera curiositat no és dels jocs que més m'atrau jugar ara mateix, sobretot no sent gratis.
Avatar de l’usuari
Meina
Totoro
Totoro
Dereshishishishishi!
Entrades: 1098
Membre des de: 03 ago. 2015, 16:35
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 313 cops
Gràcies rebudes: 482 cops

Grimmy ha escrit: 13 abr. 2021, 23:12 Recordo que va sortir per TV3 i els paios van i foten imatges del joc de Grease, EPIC FAIL xddd
Ho recordo, quan he vist el nom he vingut a mirar per que em sonava, i al llegir això he recordat de que (d'aquest fail amb la imatge) xDD

Doncs visualment el trobo guapissim, no crec que hi jugui, per que tinc masses jocs pendents, però només mirar les imatges ja em qudo impressionada!
Imatge
Respon