Darling in the FranXX

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.

Fes ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses que encara no hagin passat a l'anime.
Avatar de l’usuari
cosarara
Moderador
Moderador
...
Entrades: 485
Membre des de: 02 gen. 2018, 00:40
0
1
Gràcies donades: 194 cops
Gràcies rebudes: 235 cops

Imatge

Episodis: 24
Emissió: 13 de juny del 2018 a 7 de juliol de 2018
Estudis: A-1 Pictures, Trigger, CloverWorks
Gèneres: Action, Drama, Mecha, Romance, Sci-Fi

Sinopsi

És el futur, a la terra, els protagonistes son uns nens que condueixen mechas en parelles heterosexuals per matar monstres gegants. I llavors hi ha una liada en plan conspiració màxima i tal.

Opinió

És porqueria. Comença sent porqueria de la bona, és a dir: sexe, acció, tòpics, anime was a mistake, lo típic. Veure els primers episodis te la seva gràcia, jo amb el 1r vaig riure força. Sense pretensions de valor artístic ni profunditat, comença com el típic anime que pots mirar per desconnectar el cervell i passar una bona estona.

Te un personatge que cau bé, la 02 (la dels cabells roses allà dalt a la foto). És una tia que està OP, que qüestiona les coses en comptes de ser una ovella com els altres, etc. Però tot va a pitjor, contínuament. No vull fer spoiler, però el final no val res. És un anime que intenta passar de ser sexe+violència a una cosa profunda, i no ho aconsegueix de cap manera.
Avatar de l’usuari
surreak
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 233
Membre des de: 09 set. 2016, 23:40
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 67 cops
Gràcies rebudes: 66 cops

Llavors, val la pena o no? Jo me l'havia plantejat precisament perquè deien que tenia aquesta vessant filosòfica que m'atrau força...
Imatge Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
BlackStar
Porco Rosso
Porco Rosso
Noctu Orfei Aude Fra
Entrades: 299
Membre des de: 04 nov. 2017, 01:04
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 112 cops
Gràcies rebudes: 73 cops

Jo crec que és un bon anime i que se li ha de donar una oportunitat, es veritat que hi ha cert canvi a mitat de l'anime que ha molestat a molta gent però sincerament jo crec que era necessari per tal de que la historia avances i els personatges evolucionessin mica en mica.
En quan a la animació i banda sonora són boníssimes les dues TRIGGER mai decepciona en això XD

Spoiler del final
Text amagat.

A veure tinc sentiment enfrontats perquè m'agrada la idea de que la 002 tingui cos a la terra però la seva conciencia estigui al robot gegant però no m'agrada la transformació que fa el robot quan en Hiro entra i es connecten.
També que sembla que vulguin fer una segona temporada pel tema de que els Apes aquells no moren i tenen tota la intenció de tornar a invaïr la terra però dubto que la facin així que meh
Imatge
Avatar de l’usuari
lostbrain
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 165
Membre des de: 26 nov. 2017, 16:04
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 18 cops
Gràcies rebudes: 53 cops

Jo no vaig passar del capítol 8. No em deia res. I amb el que em costa seguir a mi un anime de temporada... Puc donar gràcies que arribés al 8 xD
Quants de valtres heu fet una cambuleta?!
A qui no li agraden els potxons, la llum de bocafoscant, i els moixons cantant a primera hora del maití...?
Algú no s'haví taleat que als Pallars parlem un català diferent?!!

parlapallares.cat
Avatar de l’usuari
cosarara
Moderador
Moderador
...
Entrades: 485
Membre des de: 02 gen. 2018, 00:40
0
1
Gràcies donades: 194 cops
Gràcies rebudes: 235 cops

surreak ha escrit: 09 jul. 2018, 19:01 Llavors, val la pena o no? Jo me l'havia plantejat precisament perquè deien que tenia aquesta vessant filosòfica que m'atrau força...
Jo crec que no, que no val la pena. Pel que fa a la vessant filosòfica, mig spoiler:
Text amagat.
Els dolents son transhumanistes. És el que toca, es veu que van junts els mechas i el transhumanisme. Ho va fer Evangelion, després ho va fer Code Geass, i ara Darling in the FranXX. Ja podrien tenir més imaginació. Però així com en les dues primeres el tema es discuteix, es reflexiona, i es justifica, a franxx no. Els dolents et donaran el transhumanisme el vulguis o no, i els bons el rebutgen sense ni acabar d'entendre què els venen.
Si busques pots trobar altres temes a discutir, com la típica pregunta de "què hi hem vingut a fer, a la vida", i els protagonistes passen de ser màquines de guerra a entendre l'amor i voler fer nens. La típica campanya del govern japonès per intentar evitar l'envelliment de la població i tal.
Així en general, jo crec que filosòficament és molt pobre, no m'ha plantejat cap qüestió interessant.
Avatar de l’usuari
Duba
Porco Rosso
Porco Rosso
I am the Doctor
Entrades: 117
Membre des de: 20 juny 2018, 12:48
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 23 cops
Gràcies rebudes: 53 cops

surreak ha escrit: 09 jul. 2018, 19:01 Llavors, val la pena o no? Jo me l'havia plantejat precisament perquè deien que tenia aquesta vessant filosòfica que m'atrau força...
Personalment crec que sí que val molt la pena, em va semblar molt interessant i com el romanç m'encanta doncs... No li puc dir que no!
Imatge
Avatar de l’usuari
Taiga
Porco Rosso
Porco Rosso
Crazy rainbow star
Entrades: 123
Membre des de: 31 oct. 2016, 10:58
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 52 cops
Gràcies rebudes: 41 cops

Vist el final de Darling (que em quedaven 3 capítols) i vistes les crítiques i el rumb que estava portant m'esperava una cosa pitjor.

Sí és cert que fins el capítol 16 m'estava encantant, era com un slice of life, amb adolescents que estan a l'edat del pabo i la seva missió és pilotar robots per destruir monstres. El que no em va agradar gens va ser el canvi que va fer després, quan intenten explicar com s'estructura l'univers i de on venen alguns personatges en pocs capítols.

El final no és el que més m'agrada o el que li hauria donat jo, però tot i així està bé.

Dir que el millor de l'anime són els personatges secundaris. Els meus preferits han acabat sent en Goro i la Miku, i la meva part preferida de l'anime en general és
Text amagat.
l'embaràs de la Kokoro, tot i que al final se'ls en va la castanya amb lo dels embarassos i la repoblació :riu:. D'altra banda crec que li han donat poca importancia a la Ikuno i que podrien haver explotat més el tema LGTB.


També dir que a mi el final no em queda gaire clar què passa amb en Hiro i la Zero Two. Suposo que ho deixen obert a lliure interpretació
Imatge
Avatar de l’usuari
robguerrero
Porco Rosso
Porco Rosso
Absolute Zero-San
Entrades: 315
Membre des de: 29 jul. 2016, 23:16
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 92 cops
Gràcies rebudes: 82 cops

Personalment per mi ha estat una enorme decepció i un dels animes més desaprofitats en quan a potencial real. De la serie més enllà dels temes (que son marca de la casa de Trigger tot sigui dit) es una producció d'A1 Pictures en tot moment. Vull reafirmar el fet que per mi es una serie desaprofitada, mal narrada i que abusa en excés d'un personatge, la 02. Si a més a més, li sumem una serie de events clixé que no ajuden a trencar tópics (hola Trigger, aquest era el teu moment) trobem que es una serie banal, on la sexualitat es omnipresent i on les personalitats d'alguns personatges es malaltissiment insofrible.

El primer personatge que m'ha causat més decepció, sense dubte, en Hiro. Primer per la seva depèndencia a la 02, sent la mateixa 02 la culpable de molts dels seus problemes. En Hiro només pensa en la 02 i no mira més enllà, amb tots els problemes derivats que afecten a l'Ichigo (un dels pocs personatges que evolucionen) i un Goro (aquí el notice me o em suicido perqué estic gelós del meu millor amic). Capítol apart la Kokoro, que com no podía fallar va fer la típica "putada" per "evangelitzar" l'emo de turn.

Coincideixo amb que l'Ikuno podria a ver tingut més pes. Pero torno a repetir, les relacions en aquest anime han estat tan forçades, mal plantejades i abussivament tòxiques. Juntament amb en Futoshi crec que han sigut els personatges més maltractats (la primera per ser la rareta de la serie i el segon, perqué a l'anime els grasos només serveixen per violar en hentais).

En fi, una serie que queda a anys llum d'Evangelion, TTGL, Kill la Kill, FLCL per juntar dos estudis que no s'han sabut complementar correctament.

I si, el final es una merda, pero això es totalment esperable només veient el capítol 16...
robguerrero l’ha editat per darrera vegada el dia: 13 jul. 2018, 10:42, en total s’ha editat 1 vegada.
Imatge
La vida no consiste en esperar a que pase la tormenta, si no en aprender a bailar bajo la lluvia. Touka Kirishima
Avatar de l’usuari
Nafi
Moderadora
Moderadora
Akuma no Ko
Entrades: 790
Membre des de: 30 juny 2015, 21:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 179 cops
Gràcies rebudes: 357 cops

Escric aquest comentari sense llegir les vostres opinions perquè sou uns haters i no vull que em contamineu. Vaig començar veient aquest anime sense cap tipus d'expectativa simplement perquè per twitter la gent anava boja amb ell. Potser és per això que no m'he sentit tant decepcionada amb el desenvolupament que ha tingut.

Quan vaig veure que era dels mateixos que Kill la Kill ja em vaig fer a la idea que la cosa se n'aniria de mare i en algun moment apareixerien extraterrestres. El millor anime del mon? No. Un anime indispensable de veure? Tampoc. Està bé per passar el rato si no tens gaires ganes de pensar? Doncs si. Es fa una mica feixuc al principi amb tant de mecha parriba i pabajo però acabes que ni te n'adones. A mi m'agraden els animes amb plot twist i aquest n'és un, el problema és que està una mica agafat pels pèls.

Un dels millors punts per a mi ha sigut que m'ha fet reflexionar molt sobre el tema de la inmortalitat, vull dir tota la situació parteix de que els humans no volen envellir i morir i a partir d'això es lia tot aques sideral on els nens s'utilitzen pel que s'utilitzen (excessiu tot el tema del porno, no era necessari) i els adults que ara són inmortals viuen una vida buida sense cap finalitat que al final ni gaudeixen ni res (penso sobre tot en la senyora aquella que es troba en Zorome i el company de la senyora). I al final resulta que són feliços perquè creixen, envelleixen i poden viure experiencies que mai haguessin viscut si la humanitat hagués seguit com estava. El que vull dir és que m'ha fet pensar bastant sobre com valorem més la vida justament perquè és finita i el viure, fer-se gran i envellir és el que li dona sentit a la existència perquè tant si aprofites el temps com si no aquest s'acaba i tu ets el responsable de que hagi valgut la pena.

No m'ha agradat gens el hate que ha rebut per part dels fans la Ichigo, per a mi el millor personatge amb diferència i que més evoluciona i se la tracta com la merda i a més l'acaben deixant molt de banda per la monyeria entre els protes (tots dos bastant insoportables fins bastant avançat l'anime). M'ha molestat també que es ventilessin el personatge del doctor en un sol capítol, crec que podia donar molta més chica però al final queda simplement com un tarat obsessiu i no li donen gaire profunditat, disappointed.

Sóc jo o al final donen a entendre molt sutilment que la Ikuno acaba amb la Noemi? Potser és que ja veig gays a tot arreu.
Imatge
Avatar de l’usuari
robguerrero
Porco Rosso
Porco Rosso
Absolute Zero-San
Entrades: 315
Membre des de: 29 jul. 2016, 23:16
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 92 cops
Gràcies rebudes: 82 cops

En general el cancer d'aquesta sèrie ha estat el fandom,especialment amb la 02. L'actitut mostrada als 12 primers episodis es la d'una prepotent que sedueix al prota amb un comportament altament sexualitzat que se'ls va anar de les mans.

En contrast els moments d'interacció entre l'Ichigo i en Hiro son més emotius i més innocents. A l'episodi 9 hi ha un moment en què la 02 li diu a la cara que ja li ha fet un petó al Hiro (sense saber que l'Ichigo també li va fer) que em sembla una sobrada. A partir del 9, tot és va forçar i accelerar fins als episodis 14, 15. Allà, ja vaig veure quan de Deus et machina es carregava la serie y forçava els emparellaments. I el fandom ja va començar amb el Bitchigo, i la seva campanya contra el personatge. La inclusió del drama de l'Ikuno només em va fer veure que l'Ichigo només era un comodí dels drames de la serie i mostraven un tracte molt diferent als sentiments de les dues protagonistes.

Per mi la necesitat del guió ha estat que no s'han atrevit a trencar el bodrio del binomi 02-Hiro (por a la sobre reacció d'un fandom molt polaritzat? Possiblement). Jo el que tinc clar és que no es una sèrie trencadora, no aporta casi res de nou i això en el cas de Trigger em resulta poc més que decepcionant).
Imatge
La vida no consiste en esperar a que pase la tormenta, si no en aprender a bailar bajo la lluvia. Touka Kirishima
Respon