Els tòpics de l'anime

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.

Fes ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses que encara no hagin passat a l'anime.
Respon
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

De tòpics n'hi ha molts i l'anime n'està ple! Quins us agraden més? Quins us agraden menys? Quins trobeu que es fan servir més? Pares morts, clubs d'institut, over powers i level ups impossobles, la noia marginada que aconsegueix enamorar el noi popular de l'institut, el noi nou que arriba a meitat de curs i revoluciona l'institut, pits sobrenaturals, calamars mutants... Parlem dels tòpics de l'anime!!

Els tòpics de l'anime



Imatge
Toooooooooma topicazo repetit fins a la sacietat :roll:


Doncs a mi personalment en tinc un que em fa gràcia i un que el trobo ridícul.

El que sempre em fa molta gràcia és el dels pares morts. O la taxa de pares morts al Japó és molt alta o em preocupa la facilitat amb la qual els autors maten els progenitors. D'altra banda, ho entenc. Generalment els protagonistes són adolescents, i per tant, si volen fer malifetes o escapar-se a les tantes del vespre, els pares són un problema, per tant en matem un i l'altre que sempre sigui a la feina, o de viatge, o bàsicament, absent. I si és mort millor, perquè això crearà un trauma al protagonista. Macabre xDDD

I un altre que també em flipa fins al punt que penses "ja no saben què collons inventar-se" és la quantitat de clubs escolars que s'inventen per fer històries que són totes calcades xDD És del pal que he vist animes de clubs molt diversos, des d'esports, que serien els més normals, als més estranys com karuta, kabuki, kyudo o koto. No vaig poder acabar un anime que tractava d'un club de quizz (allò de respondre preguntes molt ràpid i tal) El Mob estava al club d'halterofília, wtf? Cap institut del món té un club de kabuki o d'halterofilia, hòstia!!

Trobo que el món dels animes d'institut està un poc sobreexplotat i que haurien de tractar altres etapes... quasi no hi ha animes amb universitaris i molts pocs slice of life sobre la vida adulta. Japó, posa't les piles ja i stop els clubs cutres!!


I vosaltres, quins tòpics us fan més gràcia/us molesten més?
manolini
Calcifer
Calcifer
YELLOW TEAM!
Entrades: 889
Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 559 cops
Gràcies rebudes: 521 cops

No diré mes topics que aquet, perque porto molt hate a sobre amb els topics i no vull explotar ni enfadarme :3

El que MENYS m'agrada fins l'infinit (i que per mala sort no només té l'anime) es en el disseny de personatjes, mes concretament en les noies. És pobre, ridicul, sempre es IGUAL (i sexisme per tot arreu esclar). En canvi als nois sempre hi ha diferents cares(diferents nassos, formes, LLETJURA!!!), diferents cosssos(primets, grassonets, musculats,etc...), etc ETC ETC!!!! És super trist. I m'enfada molt. L'unic que diferencia una noia anime d'una altre (parlant de disseny) es la mida dels pits i la roba. (PER AIXO MOB PSYCO ES DIOSAL PERQUE NO PECA D'AIXO!! :lloa: )

Si parlem de topics que m'agraden, seria el BROMANCE. A vegades es toxic perque substitueixen un amor romantic entre amics del mateix sexe per un bromance en comptes de ferlo realitat com ja es veu que és, pero em conformo amb el topic dels amics que s'estimen fins l'infinit i donarien la vida l'un per laltre. I si es tenen tirria millor XDD ( LELOUCH I SUZAKU PER EXEMPLE)
TWITTER: MOSCASINES
STEAM: TOMPCAT
DISCORD ID: MANOLININS
Avatar de l’usuari
Grimmy
Calcifer
Calcifer
Judo ❀ Master
Entrades: 608
Membre des de: 20 ago. 2018, 20:23
0
1
Gràcies donades: 184 cops
Gràcies rebudes: 251 cops

L'ús dels tòpics fa temps que és exagerat en els autors japos. Sembla que tots siguin el mateix autor, perquè realment quan portes uns quants animes vistos al final acaba sent tot molt previsible, perquè el tòpic es compleix sempre.

Tants que n'hi ha i ara no em ressalta cap a la ment. Quan en noti un de hard vindré a posar-ho. xD
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Doncs dos tòpics relacionats: institut i edats.

Una gran majoria dels animes estan ambientats en instituts, i la veritat és que és un tema que em cansa molt, sempre hi han de sortir les cafeteries, les infermeries, la típica escena amb el cartell de "1-A" i no ens oblidem del terrat de l'edifici on la típica parelleta es troba per dinar de carmanyola. Punts extra si hi ha una escena als vestidors del gimnàs.

I relacionat amb això, no sé si és per la demografia de la població japonesa que mira anime, però cal que la majoria dels protagonistes tinguin entre 14 i 18 anys? Com a molt, en alguns, de 20 i pocs anys. Es poden fer animes amb grans històries on els protagonistes siguin gent d'edat més avançada, no? Que d'acord, n'hi ha, però són una minoria.
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
robguerrero
Porco Rosso
Porco Rosso
Absolute Zero-San
Entrades: 315
Membre des de: 29 jul. 2016, 23:16
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 92 cops
Gràcies rebudes: 82 cops

Per part meva, m'agradaria aportar dos tòpics més als ja presentats. En aquest cas, voldria parlar de la figura dels amics d'infantesa i els prototips de noi fred, borde i malcarat. Dos tòpics prou coneguts per aquells que ja portem força anys en el mundillo i que estic segur que tots hem viscut sensacions trobades amb ells.

Comencem parlant dels amics d'infantesa. Una figura que per regla general es un/a noia que manté una relació més o menys estreta amb els protagonist@s, i que normalment no es confessa perquè no vol perdre la relació que els uneix. No exagero si dic que dels prop de 300? Manga o anime que he vist, puc contar amb les mans les que dos amics d'infantesa superen el tòpic i acaben junts. Per fer-nos una idea, tens més opcions de triomfar si ets un/a idol que un amic/ga d'infantesa en un manga/anime. I ja no entrem a valorar el tema del color dels cabells que ja sabem que les roses SEMPRE parteixen amb avantatge. Que tenen els japonesos amb els amics d'infantesa? Un trauma? Una negació? O es més cultural?

El segon tòpic també es un clàssic. Parlem dels though guys, els tíos que son freds, que tenen traumes o problemes (si es que això o justifica tot) i per tant han de tenir una personalitat de merda. Si amics/gues parlo dels grans Saskes, Matts, Mitsurus i Bakugous*. Realment la inclusió d'aquesta mena de personatges té un obvi propòsit, ara bé, cal que arribin a ser tan odiosos en la majoria de casos? Cal que hagin de justificar el seu comportament capítol a capítol? Cal donar-li la noia de bon cor perquè així de pas se'l blanqueja. Sota el meu punt de vista, aquest es dels personatges que depèn com me'l introdueixin li tinc la cara girada tot el manga.
Imatge
La vida no consiste en esperar a que pase la tormenta, si no en aprender a bailar bajo la lluvia. Touka Kirishima
Respon