El rei cérvol (The Deer King)

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.

Fes ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses que encara no hagin passat a l'anime.
Respon
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 308
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 238 cops
Gràcies rebudes: 209 cops

El rei cérvol

Imatge

Directors: Ando Masahi, Masayuki Miyaji
Gèneres: Acció, Aventura, Fantasia
Productora: Production I.G
Duració: 113 minuts
Estrena a Catalunya: 29 d'abril


Sinopsi

Després de defensar les seves terres contra un poderós imperi, en Van el soldat és esclavitzat i enviat a les mines de sal. Una nit, una manada de gossos estranys ataquen la mina i es comença a escampar una misteriosa malaltia. En Van llavors troba la Yuna, una nena petita, i com a únics supervivents de la pesta, junts comencen un viatge sent pare i filla sense lligams de sang.

Tràiler



Comentaris

Doncs fa uns dies van anunciar que tindríem una altra pel·lícula en català. Quines ganes! Jo crec que té bona pinta.

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 308
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 238 cops
Gràcies rebudes: 209 cops

Doncs diumenge passat la vaig anar a veure al cinema a la quinta forca per poder veure-la en català :banana:
La veritat és que m'ha agradat força ja només pel fet que aquesta mena de pel·lícules no ens acostumen a arribar doblades i m'ha semblat un glop d'aire fresc. Té moments molt bonics i barreja d'acció i no se m'ha fet pesada en cap moment. La pel·lícula és força llarga i tot i així, es nota que han intentat encabir el màxim possible (sembla que està inspirada en una sèrie de novel·les japoneses). Per exemple, no tenim tant de temps d'encarinyar-nos amb la nena i la relació pare-filla. En general també els personatges m'han agradat tots i ha estat un bon doblatge (excepte el rei d'Akaffah).
En el fons, també ens mostra l'enfrontament entre dues cultures i també enfrontament polític. M'ha semblat força interessant el món creat per la pel·lícula, que malauradament s'explica ràpidament en una narració al començament i potser alguns espectadors els costa seguir el fil. També apareix el tema de la natura, tot i que no fa com Princesa Mononoke i critica l'home per destruir-la, sinó que ens vol explicar la importància de l'home i l'harmonia amb la natura, que també en forma part.

Ara començo l'apartat espòilers...
Text amagat.
Doncs el final és el que m'ha agradat menys, sempre en aquesta mena de pel·lícules hi ha d'haver un sacrifici i no m'agrada atès que al principi el missatge havia estat la revolta contra la natura per reunir-se amb la filla. S'introdueix un nou missatge que és: no pots fer res contra la natura que sempre guanya. En part està bé perquè és veritat, però en Van s'ha de sacrificar perquè té els poders especials, si no, no hauria passat. Crec que podria haver liderat els llops i d'alguna manera donar-los unes ordres que no calgués separar-se de la filla, o si més no, que es dediqués a erradicar la malaltia i que després del timeskip, tornés ja que ho ha aconseguit, però només veiem "el rei cérvol" i et fa especular la pel·lícula. M'ha agradat però, que la Sae "adoptés" la nena, pel tema de ser òrfena i tal. Em va semblar molt cuqui.
M'ha agradat també el perquè uns agafaven la malaltia i els altres no, per una alimentació diferent i el tema religiós. M'ha agradat en part la defensa de les diferents cultures (el poblat en què viu en Van durant la pel·li viu en harmonia) i alhora la crítica (crec) a la religió i algunes pràctiques sectàries que tenen.

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Respon