El problema amb els videojocs de gestió

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Morte-Diem
Porco Rosso
Porco Rosso
♫ Tu Tu Ru ♪
Entrades: 407
Membre des de: 15 oct. 2016, 12:07
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 167 cops
Gràcies rebudes: 246 cops

Hola a tothom, com alguns ja sabreu a mi m'encanten els videojocs, de tot tipus, però trobo especialment interessants els videojocs de gestió de recursos.

Els videojocs de gestió de recursos són interessants (des del meu punt de vista) per les següents raons:
  • El component de "acció" el tenen més aviat com a component secundari, així que malgrat haver-hi excepcions, els jocs de gestió ajuden a relaxar.
  • TOTS els videojocs de gestió de recursos estan pensats per no tenir fi o que es puguin tornar a jugar centenars de vegades.
  • La gran majoria d'aquests jocs de recursos tenen una fantàstica llibreria de mods.
  • Són extremadament entretinguts.
Us dono alguns exemples de què es pot considerar un joc de gestió de recursos a partir de la meva biblioteca de steam juntament amb les meves hores jugades:

Tots els jocs de gestió recursos impliquen haver d'aconseguir recursos i optimitzar-ne la seva producció al llarg de la partida, malgrat que no ho especifiqui en tots els que us posaré aquí.

Oxygen not included - 522 hores jugades

Oxygen not included és un videojocs 2D amb una llibreria de mods extensa i 96% de reviews positives a steam. És un videojoc de supervivència on amb tres personatges hauràs de buscar-te la vida sota terra d'un planeta desconegut, incorpora unes mecàniques molt interessants de físiques d'elements on qualsevol element (oxigen, aigua, metall, hidrogen, dioxid de carboni...) pot esdevenir en estat solid, liquid o gasós en funció de les condicions a que és sotmès i a la temperatura en que es troba.

Fotos:
Text amagat.
Imatge

Imatge
Rimworld - 266 hores jugades (però el tinc des de fa 1 mes)

Rimworld, és també un joc en 2D de vista d'ocell, amb una llibreria de mods extensa i un 98% de reviews positives a steam, comences amb X personatges i crees la seva història en aquest món amb la finalitat d'escapar-hi. Les mecàniques que té aquest joc són infinites, especialment amb l'últim DLC que han tret, pots fer que els teus personatges formin part d'una secta de pirates vegans, o bé nudistes canibals, esclavistes furris... la teva imaginació és el límit.

Fotos:
Text amagat.
Imatge

Imatge
Anno 1800 (i tots els altres) - 262 hores jugades

Anno és una saga de videojocs de "city builder", de totes maneres em centraré amb el 1800 que és el més nou. És un videojoc en 3D on tu ets una "empresa" que es dedica a colonitzar illes, cada illa té un espai edificable determinat i uns recursos diferents, el final, necessitaràs tots i cadascún d'aquests recursos així que has de gestionar i optimitzar no només l'extracció d'aquests recursos sinó que també el seu transport cap a on facin falta. La gestió d'aquest joc és amb diferència la més difícil de tots els videojocs de gestió de recursos.

Fotos:
Text amagat.
Imatge

Imatge
Cities Skylines - 147 hores jugades

Poc puc dir d'aquest fantàstic city builder amb 93% de les reviews positives a steam que ja hi vaig dedicar un bon post aquí

Fotos:
Text amagat.
Imatge

Imatge
Forest Village - 85 hores jugades

Un joc poc conegut, molt infravalorat i abandonat per part dels seus desenvolupadors, és un city builder de supervivència ambientat a l'època medieval. Si els teus ciutadans passen gana, has perdut, si els teus ciutadans passen fred, has perdut. Així de simple. També té una bona quantitat de mods.

Fotos:
Text amagat.
Imatge

Imatge

Després d'aquests que he llistat, hem de ser conscients de que n'hi ha molts més com project hospital, going medieval, frost punk, banised...


El problema



El problema que us vinc a comentar i el perquè de tot aquest post són els problemes de rendiment que tenen aquests jocs (alguns més que d'altres) quan portes una partida amb unes quantes hores.

Amb l'Oyxgen not included passem dels 144 fps que permet el meu monitor a l'inici de la partida a menys de 15 després d'unes 16 hores de partida fent servir la velocitat ràpida.
Amb el Rimworld, exactament igual, passem de 144 fps a l'inici de la partida a menys de 12 fps i lags importants després d'unes 16-20 hores de joc.
L'Anno 1800 passa de 120 fps a l'inici de la partida a 30 fps després de partides majestuoses de fins a 50 o 60 hores.
El Cities Skylines és de tots el més ben optimitzat, aquest problema només existeix en partides massa llargues i amb massa mods. així que és l'unica excepció de la llista.
El Forest village també passa de 144 fps a l'inici de la partida a menys de 60 el cap d'unes 20 hores.

No hi era a la llista, però també hi podem incloure el hearts of iron IV, que quan arribes cap a l'any 1943-1945 deixa de ser jugable pel mateix motiu però molt més accentuat (pot arribar a anar a 5fps) o a crashejar quan es declara una guerra i s'envien les notificacions d'aquesta mateixa guerra.

Del que jo vinc a parlar avui, però, no és de jocs que estan mal optimitzats per funcionar en ordinadors no massa potents, sinó que vinc a parlar de tot el contrari.

A ple 2021, on el processador que es ven per "oficina" és un processador de 4 nuclis amb hyperthreading costa molt d'entendre que la gran majoria aquests jocs que us he llistat no implementin funcionar en un sistema amb més de 1 o 2 nuclis. Aquests jocs no estan dissenyats per funcionar en ordinadors potents perquè la gran majoria estan dissenyats per funcionar en qualsevol ordinador i és que el rimworld consumeix menys recursos que el google chrome reproduïnt un video.

I aquí és on obro el debat:

- Què en penseu de les limitacions d'aquests (o altres) videojocs en els ordinadors moderns?
- Creieu que algun dia s'actualitzaran per aprofitar aquest rendiment perdut?
- Coneixeu algun videojoc de gestió que aprofiti els recursos de l'ordinador de forma eficient? (el catan no compta) :p
-Creieu que aquesta falta d'optimització és culpa del motor que utilitzen o és un problema de disseny del videojoc?
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 308
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 238 cops
Gràcies rebudes: 209 cops

La veritat és que potser mai he fet una partida tan llarga perquè em passi això excepte en el Crusader Kings 2, que pateix d'aquest problema perquè cada dia el joc va creant nous personatges i hi ha un moment que n'hi ha tants que el joc li costa molt. Tot i això, sempre he vist els desenvolupadors a les actualitzacions optimitzant i fent que això no passi. Al 3 de moment no m'ha passat i a les últimes actualitzacions del 2 ja no tant. Així que sí, crec que almenys en certes empreses miren de millorar tant com poden el rendiment (encara que no sigui al 100%)
Penso que no m'agraden les limitacions perquè jo sóc de fer la ciutat més gran que pugui o la partida més llarga que pugui, però ens trobem que en els jocs de paradox normalment hi ha un límit de temps i el sim city 5 unes ciutats petitíssimes. Tot i que entenc que es fa perquè el joc no vagi massa lent.
Sobre si és culpa del motor o el disseny, jqs no sóc 100ífik.

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Respon