El pa de la guerra

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

El pa de la guerra


Imatge

Fitxa tècnica

  • Títol original: The Breadwinner
  • Autora original: Deborah Ellis
  • Directora: Nora Twomey
  • Gènere: Drama, familiar
  • Estudi: Cartoon Saloon
  • Any: 2017
  • En català? No

Argument


L'Afganistan ha estat una regió que no ha gaudit de llargs períodes de pau al llarg de la història. La Parvana és una noia afganesa d'onze anys a qui li ha tocat viure durant l’època de govern dels talibans, l'any 2001. Quan el seu pare és empresonat, la seva família cercarà una solució desesperada: la Parvana, que com a dona té prohibit comprar res, haurà de transformar-se en un noi per poder ajudar a tirar endavant la família.

És un film basat en el llibre original del mateix nom de Deborah Ellis. Una història dura i realista sobre la supervivència, la família, l'amistat, la intolerància i la guerra.

Tràiler




Opinió personal


Si he fet el post, és que evidentment m'ha agradat. Crec que és un punt de vista relativament realista de la guerra, no centrant-se en la part més sanguinària sinó en l'emocional, i també com funciona la societat en base a la por dels qui tenen el poder (en aquest cas, els talibans). I especialment, en les dificultats que tenen les dones en els països radicalitzats pel simple fet de néixer dones. També demostra que els bàndols no són blanc o negre.

En definitiva, una bona producció i crec que força desconeguda, però me la van recomanar i em va agradar, així que us la recomano també.
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Respon