[Documental] Pensant en els altres

Respon
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 335
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 303 cops

Pensant en els altres


Imatge
"Deixa que la gent visqui en el teu cor"

Data d'estrena: 11 de maig de 2003 (Japó)
Director: Noboru Kaetsu
Productora: NHK
Idioma: Japonès
Productors executius: Junichi Nogami, Naoaki Hinohara
Emisió i adaptació catalana: 60 minuts (TV3)


Argument:
Pensant ens els altres és un documental que recull les vivències d’un grup d’alumnes d’una classe de 4rt de Primària d’una escola japonesa i el seu mestre Toshiro Kanamori. Rodat durant un any a l'escola pública infantil de Minami Kodatsuno, a la ciutat de Kanazawa, d'uns vuit mil habitants, ens ensenya la manera d'aprendre d'uns nens a través de les cartes de la llibreta. Ens mostra també la manera com els nens reaccionen davant de davant dels problemes que angoixen moltes vegades als adults.

Al llarg de les diferents activitats que el mestre realitza amb els seus alumnes a l’aula, al pati o a l’exterior de l’escola, coneixem les tàctiques, estratègies i camins que utilitza Kanamori per aconseguir que els seus alumnes tinguin un lligam afectiu entre ells i es moguin pensant en les emocions i els sentiments propis i aliens.

Toshiro Kanamori:
Va treballar com a mestre de primària durant 38 anys en diferents escoles, es va retirar al març del 2007.
A travès de la seva idea d'educació d'empatitzar amb els teus amics per ser feliç, Kanamori investiga, des dels anys 80, diferents vies per treballar directament amb les persones i les emocions, moltes vegades a través de la natura.

Documental:
Text amagat.
Imatge
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

L'he vist aquest documental fa molts d'anys, quan estudiava el màster!! Em va impactar bastant, la veritat, sobretot per la figura del professor... increïble! D'això que et fa pensar que tant de bo hagués tingut mai un professor així.

Si no recordo malament plantejava dos conflictes: un d'una nena que feia mala olor? (o que se'n reien d'ella per això) i el segon (que em va impactar més) és que un familiar directe d'un dels nens havia mort i entre tots els alumnes li van escriure una carta i la van llegir al pati. Em va emocionar molt... Segurament a la @Yuri li agradaria el documental, ja que li agrada fer feina amb nens!!

Gràcies per recordar-me'l Atir!
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

:plorar: :plorar: :plorar:

No l'havia vist, gràcies per compartir-lo!

La veritat és que caldria aprendre'n molt, d'aquest documental. En la societat actual es posa poc èmfasi en les emocions dels altres i es tendeix sempre a la individualització i a l'egoisme, i regna la llei de "mentre jo estigui bé, tant hi fa si haig de trepitjar o fer mal a algú altre". I també hem d'aprendre a compartir més els nostres propis sentiments, sovint no ho fem per por al que els altres puguin dir o pensar i això no hauria de ser així, hauríem de poder fer-ho amb naturalitat. Si es posessin en pràctica els conceptes d'aquest documental en aquestes edats inicials, seria més complicat que més endavant aparegués el bullying i altres formes d'assetjament. I igualment, caldria continuar oferint maneres de construir lligams entre els alumnes en etapes més avançades, i en especial, a secundària, que és on realment és important no sentir-se exclòs del grup.

Al llarg de la vida he tingut professors molt bons (en especial, els de primària, que en ser una vila petita, havien de fer classe a nens de 4 cursos diferents al mateix temps!), però cap no s'ha centrat mai a recalcar aquests valors per sobre de les altres coses, així que com diu la UkiHana, tant de bo que hagués tingut professors així.
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Respon