Doblatge (en català?)

Respon
Avatar de l’usuari
Loraninja
Porco Rosso
Porco Rosso
Lluna Plena
Entrades: 268
Membre des de: 09 feb. 2019, 00:54
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 217 cops
Gràcies rebudes: 217 cops

Bones,
Obro aquest tema per si algú té la necessitat de comentar/debatre sobre el doblatge en català (tot i que al títol hi he posat interrogant perque vull mencionar alguna cosa del doblatge en castellà).
  • Us hi heu fixat mai en el doblatge?
  • Quin és el vostre actor preferit? O quines veus de personatges us agraden?
  • Coneixeu youtubers actors de doblatge?
  • Heu conegut mai algun actor de doblatge a la vida real?
  • Actor de Doblatge o Doblador?
He obert aquest fil perque estava escoltant l'opening de Slam Dunk, que el canta Marc Zanni, que crec que és prou evident que no sap cantar, i em sembla un opening troll. No puc deixar d'imaginar-me'ls a tots a l'estudi de so partint-se la caixa mentres fan aquesta cançó. Algú sap el lore d'aquest opening? Per què no van buscar algú que en sabés?
Text amagat.


Youtubers de doblatge que conec (tots en cast):


Text amagat.
Hdub i Hache, canal principal i secundari d'Héctor, que fa de Levi a Shingeki no Kyogin

Hdub

Text amagat.

Hache

Text amagat.

Scarlew Harzac

, Carla, que no sé què fa, però aparentment és principal a bastantes pelis. Compte que fa vídeos cutres i té una veu molt aguda (i ho sap i crida a propòsit, estic convençuda).
Text amagat.

Xènia Ruiker

, actualment retirada del món del doblatge, fa pocs vídeos però estan prou bé.
Text amagat.

Pepe Mediavilla

, no cal presentació. Té un canal on fa narracions. Aparentment abans de passar a millor vida va deixar uns quants vídeos preparats, i algú s'encarregà de penjar-los.
Text amagat.





I també volia mencionar, tot i que crec que no fa res en català, m'encanta Antonio Esquivias, que fa la veu del actor secundario Bob als Simpsons. Potser és el meu actor preferit.
Text amagat.


I una menció necessària per al meu cos: Necessito una foto amb Carles Lladó, o dir-li a la cara que és un jefe i que m'encanta.
Text amagat.
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Hahaha, crec que el de Slam Dunk és un dels openings més "odiats" pel motiu que dius.

També n'hi ha aquesta segona versió cantada per l'Enric Hernández i l'Anna Orra:

Text amagat.


I si mireu els comentaris del vídeo, qui el va penjar comenta: "Aquesta versió sonava de fons en dos capítols i l'he mig adaptada perquè quadrés amb les imatges òpening. M'imagino que la van voler tornar a fer per redimir-se, d'alguna manera, de com els hi havia quedat la versió normal. xD"

Jo d'actors de doblatge no en conec gaires, i la veritat és que m'hi fixo poc. Sí que de vegades me n'adono que és algú d'alguna altra sèrie i em fa gràcia, però tampoc hi dono gaire importància. Vaig veure en Joan Sanz en persona en algun saló, venent el llibre aquell, i em va semblar molt simpàtic (en Zanni no ho sé perquè no hi era).

Penjo aquí també un vídeo que van fer al K3 sobre l'Eduard Itchart:

Text amagat.


Darrerament estic mirant Maison Ikkoku i haig de dir que m'agrada força la veu i l'actuació de la Marta Barbarà (Kyoko).
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
Don Patch
Esperits del bosc
Esperits del bosc
Tadaima!
Entrades: 63
Membre des de: 24 jul. 2018, 15:27
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 64 cops
Gràcies rebudes: 33 cops

Trobo que es un fil força interessant, ja que molts de nosaltres vam començar a entrar en aquest mundillo per el que vam mamar del 3XL ... :roll:

En el meu cas, crec que em vaig començar a interessar en el doblatge després de veure resultats tan dolents com el de Sin Chan/Doraemon (els actors són els mateixos) en castellà. Crec que un punt a favor al doblatge en català és que intenten ser més seriosos (si més no abans) i no veuen l'anime com un producte infantil. Si m'haig de quedar amb dos actors, triaria en Jordi Vila i la Graciela Molina.

Jo em quedo amb el primer OP d'Slam Dunk, tot i estar ple de galls crec que li donava més energía que el segon XD.
I fins aquí....lo temps!

Avatar de l’usuari
Grimmy
Calcifer
Calcifer
Judo ❀ Master
Entrades: 608
Membre des de: 20 ago. 2018, 20:23
0
1
Gràcies donades: 184 cops
Gràcies rebudes: 251 cops

No recordo la data exacta, però en un cert moment de la meva vida vaig començar a fixar-m'hi i interessar-me pel doblatge. Crec que el meu interès va augmentar més quan arrel d'un concurs del 3xL que van fer cap el 2011 que tractava de fer un Kame-hame en vídeo, podries conèixer en persona als actors de doblatge de bola de drac i doblar un personatge del nou anime de Bola de Drac Z Kai: https://www.dailymotion.com/video/xlbycy

Evidentment hi vaig participar i de fet vaig enviar 2 vídeos, un va ser més de prova i un altre molt més currat. Curiosament el de prova va arribar a sortir durant 1 segon en l'anunci del concurs, però no vaig guanyar perquè tampoc es valorava la tècnica de doblatge ni res, només si els hi feies gràcia als jutges.

I el segon vídeo és una de les perles que us he estat amagant fins ara, perquè allò és or pur però fot vergonya ensenyar-ho a dia d'avui, molta. Si un dia d'aquests tinc ganes random d'ensenyar-lo pel xat, la gent podrà sentir-se afortunada. xD

Més tard vaig conèixer els dobladors al primer Saló del manga que van assistir. I llavor de l'èxit en que es van veure van idear la idea de fer un Taller de doblatge obert a tothom que volgués anar. Jo m'hi vaig apuntar. I tot i que era car m'ho vaig passar molt bé. De fet allò es va repetir i van fer-ne molts més amb els anys, jo vaig assistir als 4 primers així que en Marc Zanni, en Joan Sanz, en Carles Lladó i en Sergi Zanni (no era actor però estava en el món) ja em coneixien. Ara ja no crec que em recordin, però tinc fotos amb tots ells (Amb en Carles Lladó també, sorry Lora :P). En una ocasió va venir també en Domènech Farell, que dobla en Freezer actual entre molts altres.

I res, ara sempre que veig contingut audiovisual reconec totes les veus que hi surten. Cal destacar la qualitat de doblatge que tenim a Catalunya ja que sovint són gent que acostuma a treballar també en la majoria de pel·lícules doblades al castellà.

No sé si podria decidir-me per un sol actor, però diré l'Aleix Estadella. El seu paper d'Inuyasha és bo així com a Trunks, però fent d'Ace a One Piece es va coronar.

PD: Abans deia dobladors sempre, però ara intento usar més "actor de doblatge".

PD2: Com a curiositat hi va haver un temps que tenia el somni fer doblatge, però ràpidament veient lo tancat que estava el món i lo poc rendible que era vaig treure'm la il·lusió. Així com en altres coses reconec que no tinc el necessari, amb la veu sempre m'hi he valorat positivament.
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 335
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 303 cops

Jo m'hi vaig començar a fixar quan vaig anar identificant la mateixa veu en diferents animes i a partir d'aquí em dedicava a buscar per la web de doblatge en català qui eren els actors i actrius de doblatge i quins papers interpretaven.

A mi hi ha moltes veus que m'agraden i trobo que en general totes ho fan molt bé. Darrerament per tot arreu sento la Núria Trifol, tan en català com en castellà, en anime o pel·lícules de mitja tarda.
Text amagat.


M'agrada especialment la veu de Lourdes Fabrés, trobo que és molt neta i clara i alhora molt versàtil per interpretar papers i situacions.
Text amagat.


Joan Massotkleiner també té una veu molt clara i fa bones interpretacions:
Text amagat.


Assumpta Navascues també és molt bona, trobo.
Text amagat.


Deixo aquí també algun altre vídeo d'aquest canal que té diverses recopilacions d'actors de doblatge interpretant varis papers d'anime en català. Arata Iwa, és com es diu el canal que fa aquesta gran feina. Si no m'equivoco en un inici, si més no, estava enfocat a mostrar altres feines dels actors i actrius de doblatge del Detectiu Conan.

Aleix Estadella:
Text amagat.


Marc Zanni:
Text amagat.


Jo dic actor i actriu de doblatge perquè penso que amb la veu interpreten. I és que han de copçar el personatge en cada situació per poder posar paraules i expressivitat al que diuen. Sobre tot en el cas de l'animació, ja que la veu és el que dóna vida al personatge i li resalta la personalitat.
Imatge
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
Respon